Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-12-2024, 22:30   #21
ogonek1989
ford::average

Imię: Szymon
Model: Ford Focus MK4 2023
Silnik: 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Czego mi brakuje do aktywacji pre collision

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli to RenCar w Rybniku sprzedał to autro - to takie "konfiguracje dokładek rzeczy przez pomyłkę nie zainstalowanych w fabryce" ja im programuję od lat...
Mogę to oczywiście zrobić także bez ich pośrednictwa...
Tak, Ren Car w Rybniku. Dziś byłem tam na wizycie na ustawienie tego ford passa. Chyba się przygotowali bo była całkiem inna gadka. Nie będę się użerał z nimi bo to było auto używane, nie konfigurowane przeze mnie, oczywiście podczas oględziny wszystko bylo, nawet kamera bo jeszcze zerkali. Oni chyba sami nie wiedzieli co kupili . Jako że jesteś bardzo obeznany w temacie to powiedz mi czy zajmujesz się też tego typu montażami. Powiem tak. Narazie nie będę się za to brał bo auto jest na gwarancji, ale za rok po gwarancji chciałbym uzyskać pewne systemy. Przez ten czas skolekcjonowałbym potrzebne elementy a później w miarę możliwości można się z Tobą umówić na ogarnięcie tego?Jakiś kontakt telefoniczny? Priv?

A i jeszcze jedno pytanie, czy mając to automatyczne parkowanie to mam też radary BLIS? Czy to opiera się tylko o czujniki parkowania?

Ostatnio edytowane przez ogonek1989 ; 30-12-2024 o 22:36
ogonek1989 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2024, 22:49   #22
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał ogonek1989 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
czy zajmujesz się też tego typu montażami.
[...]
W Katowicach masz firmę Ford Sławek, która robi rózne modyfikacje - ja tam montowałem kamerę cofania
(na usługę dają gwarancję i fakturę)

Cytat:
Napisał ogonek1989 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]

A i jeszcze jedno pytanie, czy mając to automatyczne parkowanie to mam też radary BLIS? Czy to opiera się tylko o czujniki parkowania?
z ciekawości: masz automatyczne parkowanie czy chcesz dokładać?

wątek o Blis

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 30-12-2024 o 22:52
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-12-2024, 22:55   #23
ogonek1989

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z ciekawości: masz automatyczne parkowanie czy chcesz dokładać?
Właśnie mam automatyczne parkowanie i dużo innych rzeczy co były w Titanium X a nie mam odczytywania znaków (tego które być powinno) o prec colission nie wspomnę.
Stary 30-12-2024, 23:31   #24
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
...Narazie nie będę się za to brał bo auto jest na gwarancji...
Dopóki nie zgłasza się gwarancyjnej naprawy kamery, której nie było, to montaż kamery IPMA oryginalnej nie ma żadnego znaczenia dla gwarancji na resztę auta... Nikt tego nie sprawdza i nie poszukuje...
Do sprawdzenia czy jest wiązka do podłączenia kamery - trzeba zajrzeć za podsufitkę czy jest tam schowana gdzieś wtyczka do kamery.
Jeśli by była, to można nie czekać rok albo i czekać jak kto woli...
Jak jest wiązka i właściwy uchwyt na szybie - to to żaden montaż i takie coś mogę zrobić od początku do końca. Jak czegoś brakuje - to "nie te lata, nie te chęci"... Może być montaż w Ford Sławek - i tak ja to będę konfigurował...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 30-12-2024 o 23:35
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2024, 08:34   #25
ogonek1989

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do sprawdzenia czy jest wiązka do podłączenia kamery - trzeba zajrzeć za podsufitkę czy jest tam schowana gdzieś wtyczka do kamery.
Będzie gdzieś schowana tam gdzie lampka? Czy tam gdzie ten plastik za lusterkiem fotochromatycznym?
Stary 31-12-2024, 09:06   #26
Flisator
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2018

Plastik przy szybie za lusterkiem.
Flisator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2024, 09:23   #27
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] udzielil rady zgodnie z posiadanym autem FF3 (typowym dla siebie stylem), czy zgodnie z tematem FF4?
Antej jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2024, 09:28   #28
ogonek1989

Cytat:
eśli by była, to można nie czekać rok albo i czekać jak kto woli...
Kusisz... Jak już bym ogarniał tę kamerę to już leciałbym w uruchomienie wszystkiego co z nią współgra. Line Assist(wiem lewa manetka do wymiany), Aktywny tempomat(wiem potrzebowałbym jeszcze radar i przyciski do kierownicy). Muszę mieć trochę czasu by finansowo podumać.
A powiedz mi jeszcze:
Cytat:
Stary 31-12-2024, 09:31   #29
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
....A i jeszcze jedno pytanie, czy mając to automatyczne parkowanie to mam też radary BLIS? Czy to opiera się tylko o czujniki parkowania?
NIE. BLIS z czujnikami parkowania nie ma nic wspólnego. To są osobne systemy. BLIS to auto nie ma.

BTW - wiązki pod radar aktywnego tempomatu (CCM) też raczej nie będzie, a jej dołożenie to dość sporo roboty (trzeba przejść z komory silnika do wiązki kamery na szybie...). Tak więc tu trzeba "mierzyć zamiary na siły"...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 31-12-2024 o 09:34
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2024, 12:39   #30
ogonek1989

Cytat:
BTW - wiązki pod radar aktywnego tempomatu (CCM) też raczej nie będzie, a jej dołożenie to dość sporo roboty (trzeba przejść z komory silnika do wiązki kamery na szybie...). Tak więc tu trzeba "mierzyć zamiary na siły"...
Czyli jedyna szansa bez większego drutowania to kamera IPMA a z nią aktywacja pre colission, line assist i odczytywanie znaków. Tak?
Odpowiedz

Zasady postowania