![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-01-2025
Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
|
Cześć!
Te 1.2 w Qashqaiu podobno całkiem się sprawdza, chociaż wiadomo, że lepiej byłoby mieć większy silnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Coś z tych tutaj jest warte zachodu? 1. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> 1.2 z bezpośrednim wtryskiem (tak sądzę po ilości koni w ogłoszeniu). Podobno całkiem nawet polecają -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 3. ten jednak był do wyrzucenia. VIN zamazany, wszystkie informacje telefonicznie. 4. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 5. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> to trochę śmierdzi. Mało zdjęć. Założony gaz i niski przebieg. Proszę pisać maile. Warto w ogóle? 6. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 7. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> dobrze wyposażony z 2012 roku 8. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> spory przebieg ale z Polski i diesel. Tani, więc akurat byłby duży zapas na naprawy. 9. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> troszkę droższy, ale 4x4 chociaż chyba z trochę za dużym przebiegiem (sprowadzony ale vin czysty) oraz kilka ofert z aaaauto.pl 10. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 11. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] -> chociaż chyba juz trochę drogi jak na małego captura. 12. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Coś z tego jest warte zachodu? Tak, żeby zadzwonić i zamówić kogoś do obejrzenia i ekspertyzy na miejscu? Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 23-07-2025 o 15:50 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-10-2024
Model: Focus mk4 Titanium Business, Ceed mk2fl L
Silnik: 1.0 Ecoboost 125km, 1.4 dohc 100km+LPG
Rocznik: 2018, 2017
|
Warty zachodu jest asx z LPG i qashqai z 4x4 i dieslem.
Wysłane z mojego SM-A165F przy użyciu Tapatalka
Było: Fiat Panda 2004 1.1 bieda 2004-2010, Daewoo matiz 1999 0.9 top 2009-2011, Fiat Grande punto 2010 1.4 Estiva Blue&me 2010-2024, Suzuki Alto 2010 1.0 Club 2011-2024. Jest: Ford Focus mk4 2018 1.0 Titanium Business 2024-, Kia Ceed mk2fl 2017 1.4+LPG L 2025- |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Na pewno omijaj aaa. Te 1.2 w quashqaiu to TCe z Renault?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
No proszę, artykuł dodany wczoraj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ten SX4 co wrzuciłeś wydaje się całkiem sensowny. Dorzucę go do listy potencjalnych aut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W rodzinie praktycznie każdy jeździ dieslami. Ojciec ma 1.9tdi z 500 tys przebiegu i nadal tym jeździ. Jedynie mama ma benzynę, ale jak mówiłem, auto ma w zamierzeniu pełnić również funkcję "głównego auta dla rodziców" więc w praktyce oznacza to podbieranie auta przez tatę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aaa jest aż takie złe? Myślałem, że to jakoś aut coś jak master1 czy car-mat czyli, że w niby można kupować "w ciemno" (w szczególności w kontekście tego drugiego). Co do silnika, nie jestem pewny czy 1.2 z QQ to 1.2 Tce od Renault, ale wydaje się, że tak. Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 24-07-2025 o 08:12 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Aaa to loteria, biorą wszystko po zaniżonych cenach i pudruja. Poczytaj opinie. Drogo i słabo. Jeśli to 1.2 TCe to odpuść, chyba że masz udokumentowane wymiany oleju co 10k km
|
|
|
|
|
|
#27 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Kurde, no to zawęża mi się zakres aut, których szukać. Co do opinii o 1.2 DIG-T to bazowałem na tym: Cytat:
Bo tak to szukając idealnego auta, z dobrym silnikiem, niskim przebiegiem, taniego, dobrze wyposażonego i dobrze zachowanego... to będę szukał kolejne 30 stron Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ten Captur 0.9 Tce wydaje się w porządku, ale jednak obawiam się, że może być jednak troszkę mały na "główne auto" (czyli np. czasami w trasę np. 500km, nawet dla dwóch osób). Jechałem ostatnio Corsą 1.0 (65KM) z 2014 roku po autostradzie i nie ukrywam, że czuć było podmuchy przy wyprzedzaniu tirów. Zdecydowanie nie czułem się w niej bezpiecznie. Jak jest w przypadku takiego Captura na autostradzie? Nie ma strachu, że zwieje mnie z drogi? Można czuć się bezpiecznie w takim aucie na autostradzie? (0.9Tce, 90KM). Bo wielkościowo Captur to chyba taka Dacia Sandero III, prawda? To wszystko chyba było robione na tej samej płycie co Clio. Nowym (wypożczonym) Sandero jeździłem po autostradach i było w porządku. W mieście też szybko się zbierało. Wsiedlibyście do takiego Captura 0.9 Tce 90KM, żeby np. pojechać na wycieczkę autostradą np. 500km w jedną stronę na przedłużony weekend czy szukalibyście czegoś większego? Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 24-07-2025 o 11:32 |
|||
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Fusion Ambiente Silver X
Silnik: 1.4 80 KM
Rocznik: 2008
|
A myślałeś może nad Fordem Ka+ w wersji "Active" z prostym silnikiem 1.2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wersja "Active" dodaje mu takiego "terenowego" charakteru. Mało znany samochód, w salonach w PL był przez jakiś czas dostępny.
Tu możesz sobie porównać, patrz wersja "Active": [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
2008 FordFusion Ambiente Silver X 1.4 80 KM (Salon Polska [Po FL]) | Czas jest niesłychanie ważny, więc nie trać go na jakieś pierdoły, tylko zacznij działać. Ostatnio edytowane przez Tomos ; 24-07-2025 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
Rocznik: 2015
|
Przede wszystkim, powiedz jaki minimalny rocznik samochodu ma być. Bo póki co rozstrzał może być duży w ofertach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Co prawda celowo nie pisałem nic o roczniku bo obawiałem się, że zaraz pojawią się głosy, że nie patrzy się na wiek auta bo stare auto może być znacznie lepiej zachowane niż te nowe itd.
Ale no skoro już pojawił się ten temat to celuję w takie 2013 w górę, bo widzę, że nic innego suvo-podobnego pewnie nie ma w zasięgu. Mama aktualnie ma Nissana Note chyba z 2010 roku (ew. 2008 ), które chce zmienić ze względu na to, że "strach byłoby nim jechać gdzieś dalej niż do pracy" (głównie mówiła o chociażby wyjeździe do Zakopanego czy nad morze). Note sam w sobie sprawia mi wrażenie takiego co miałby się niebawem rozlecieć, pomimo tego, że wszystko jest w nim sprawne, ma 110KM i to wcale nie takie stare auto (15 lat? Toż to te Kaszkaje co wrzucałem były ledwo 2/3 lata młodsze). Fajnie gdyby jednak było czuć, że to jest nowsze auto niż Note czyli jakiś wyświetlacz / dotykowy panel w środku. Tak, żeby mama wydając te 40 tysięcy na auto czuła, że jest lepsze/nowsze niż poprzednie. Mam nadzieję, że rozumiecie o czym mówię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Idealnie byłoby jakby miało kamerę cofania (już wspominałem, że mama nie jest najlepszym kierowcą) - z drugiej strony słyszałem, że można sobie bez problemu ją zamontować. Dodatkowo, kamera cofania to taki bajer na który zawsze zwraca uwagę więc od razu +20 punktów do zadowolenia z użytkowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za dotychczasową pomoc! --- --- --- Offtop. Zastanawia mnie jeszcze jak bardzo poszerzyłby się rynek potencjalnych aut gdybyśmy za "wyższe auto" uznali również jakieś stosunkowo wysokie hatchbacki. Aktualnie mama jeździ tym Note'm i już przy nim mówi, że "fajnie tutaj się tak wyżej siedzi". Babcia też mówi, że lubi nim jeździć jako pasażer bo się łatwo wsiada. Jak mówiłem, mama narzekała na Lagunę III, Mondeo Mk5 czy Focusa Mk4, ale tam po prostu siedzi się stosunkowo nisko (a przynajmniej takie mam wrażenie w porównaniu do tego trapezu na kółkach zwanego Nissanem Note Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 24-07-2025 o 22:23 |
|
|
|