![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-03-2006
|
Witam !!!
Nabylem droga kupna Forda Oriona 92 r. Założyłem polski alarm sterujący centralmyn zamkiem poprzez dwa "-". Centralny zamek jest fabryczny. Do końca nie wiem jak zgrać te dwie rzeczy.... Czy wystarczy odwrócić minusy na plusy i podać na żółty i biały przewód w centralnym???? Proszę o podpowiedź. Dziękuję i Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-02-2006
|
Witam. Nie wiem gdzie kupowałeś alarm, ale sprzedawca powinien Ciebie poinformować o urządzeniach, które same znieniają biegunowość sterowania centralnym. Takie urządzenia nie są drogie około 20 - 25 złych (zależy od sprzedawcy). Nie pchaj się w zmianę samemu, bo można sie wrąbać po uszy. :fcp2
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-04-2006
|
Proszę o pomoc może wiesz coś na temat braku świecenia kontrolki ciśnienia oleju? zarówkę sprawdzałem daj znać jak możez
|
|
|
#25 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-09-2004
|
A co do otwarcia tych plików potrzebny jest program Acrobat Reader można go pobrać z tąd
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#27 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-06-2004
|
Dziękować ! Dziękować kolego Slawko!!! Ale .....kurcze skąd będę wiedział (chodzi o przekaźnik) gdzie jest cewka? Z tego co wiem przekaźniki mają jakieś oznaczenia pryz wyjściach np. 56 itp. Sorki, że tak truje ale kompletnie nie znam się na elektryce :fcp19 . Może jeszcze jakieś koło ratunkowe :fcp4 , tzn. do jakich oznaczen przyłączyć te przewody.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
jak kupisz przekaźnik uniwersalny, to na nim bedzie jego schemat i opis styków.
|
|
|
|
#29 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-06-2004
|
ok. dzięki! Już nie truję, jutro będę walczył!
Jeszcze raz dzięki! |
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-06-2007
|
mondeo 96 r,nie dziala centralny zamek,zablokowane tylne lewe drzwi-pomocy! :fcp11
|
|
|
|