![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: krótki i niski
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1997
|
Witam szanowne grono, po przestudiowaniu dokumentacji jaką dostarczyliście ( Wielkie dzięki) doszedłem sam do wniosku ( chyba dobrego ) że element odpowiedzialny za podwyższenie obrotów przy zimnym starcie to nie żadna śrubka tylko sprężyna i to nie spiralna lecz w formie termobimetalu mieszcząca się w centrum pompy nad "wirnikiem" tłoka rozdzielającego i dozatora. Więc poprawa pracy pompy by polegała na wymianie tego elementu, jest to element z trzema sprężynami blaszkowymi. Element ten widać doskonale w tym linku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na zdjęciu numer 64. Mam też pytanie czy taką część można dostać gdzieś w systemie części zamiennych oczywiście mówimy tylko o nowych częściach ???
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
Choć była by dostępna to bez specjalistycznych narzędzi i stołu probierczego nic nie zrobisz. Robienie tego samemu to pchanie się w kłopoty i koszty. Przy tych pompach usługi nie są aż tak drogie. Jak masz immo to i tak musisz wyjąć pompę, rozwiercic zrywalne śruby którymi pewnie jest przykręcone i dalej nie jesteś w stanie ustawić pompy ani nawet trzpienia koła rozrządu ( potrzebny czujnik zegarowy) i trzeba znać momenty dokręcania wszystkiego, nawet "lejka" do zalewania pompy. Jak byłem u pompiarza to pokazywał mi mnóstwo korpusów uszkodzonych przez za mocne jej dokręcenie i wcale nie chodziło o zerwane gwinty... Nie dysponujesz danymi potrzebnymi do takiej roboty, tam setne części decydują Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jak się upierasz to kupisz to w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Osobiście odradzam robić to samemu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|