![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-04-2008
Model: Orion clx
Silnik: 1,6 8v
Rocznik: 1991
|
Hmmm ja mam u siebie oryginalne od forda i nie są złe tyle tylko, że podczas dokręcania koła rysuje się felga. Mam je tylko dlatego, że nie zdążyłem jeszcze kupić nowym do alusów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najlepiej od razu kup pasujące nieco dłuższe nakrętasy do alusów i nie będziesz miał problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt nie jest zbyt duży, ale oryginalki też pasują na 100%
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-03-2008
|
A co z pierścieniami centrującymi słyszałem iż są wskazane do felg aluminiowych tylko jak mam je dobrać ?? Ponoć w fordach średnica piasty to 63,3 mm (proszę mnie poprawić jeśli się myle) i czy podanie tej średnicy wystarczy do zakupu tych pierścieni czy też musze pomierzyć i podać średnicę w felgach jakie zakupiłem ?? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rocznik: 1991
|
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chodzi Ci o tuleje dystansowe ? bo jak tak to muszą mieć one tyle mm, ile średnica otworu centrującego a nawet ciut większe i też rozstaw 4 x 108. Na felgach, które kupiłeś otwór centrujący też musi mieć 63,3 w innym wypadku felgi będą do przetłoczenia otworu (jeżeli będzie otwór centrujący na nich za mały) lub będziesz potrzebował nakładki (jeżeli będzie centrujący za duży). A jeżeli założysz dystanse to będziesz też potrzebował odpowiednich śrub do alusów i prawdopodobnie dłuższych szpilek. Jeżeli po założeniu felgi nigdzie nie będzie ona obcierać (przy normalnej jeździe i przy max skręceniu kół) to dystanse nie są potrzebne, no chyba że chcesz poprawić trochę wygląd alusów jeżeli Ci się za bardzo schowają. Komplet tulejek dystansowych (na dwa koła) to wydatek ponad 100 PLN a do tego jeszcze trzeba kupić dłuższe "nakrętki" do alusów i szpilki. Twoje 15" powinny pasować jak nic i raczej nie ma sensu kupować dystansów. Jeszcze druga sprawa jak zmienisz seryjne koła na alusy to możesz mieć problem z zawieszeniem (będzie Ci pływał po drodze) chyba że masz dobre amortyzatory i sprężyny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#24 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-02-2008
Model: Focus II Kombi
Silnik: 1.6 tdci 90 KM
Rocznik: 2005
|
Witam,
Możecie pomóc?? Czy jak mam w mondim 14' to wejdą mi alusy o takich prarametrach?? I czy warto?? PARAMETRY: 7Jx15H2, ET 37 z góry dzięki |
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
bundy-er wejda o ile sa 4 otwory na szpilki i rozstaw otworow jest 108mm, a otwor centrujacy 63,3mm
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-03-2008
|
Witam ponownie :fcp1 założyłem jush owe aluski dobrałem do nich oponki jeździ się wporządq właściwie nie widze zbytnio żadnej różnicy więc jest ok :fcp1 Dzięki wam wszystkim za pomoc :fcp29
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|