![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-01-2009
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1,8 TD
Rocznik: 1997
|
przychodzi mi do łepa jeszcze jedna myśl na lince od licznika jest sensor prędkości być może on jest uszkodzony i podaje złe dane do komputera przez co przy rozłączeniu napędu silnik gaśnie
|
|
|
#22 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-02-2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
nie wiem na ile to będzie dla ciebie pomocne ale na tym rysunku czujnik położenia przepustnicy oznaczony jest dziesiątką pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#24 |
|
|
1 - urządzenie sterujące EEC IV, 2 - pompa paliwa, 3 - przekaźnik pompy paliwa, 4 -filtr paliwa, 5 - zawór regulacyjny
biegu jałowego (ISC), 6 - masowy przepływomierz powietrza (MAF), 7 - filtr powietrza, 8 - regulator ciśnienia paliwa, 9 - kolektor wtryskiwaczy, 10 - czujnik położenia przepustnicy, 11 - czujnik temperatury powietrza dolotowego, 12 - wtryskiwacz, 13 - czujnik położenia wału rozrządu, 14 - zbiornik z węglem aktywnym, 15 - zawór elektromagnetyczny obwodu oczyszczania, 16 - cewka zapłonowa DIS, 17 - akumulator, 18 - moduł EDIS-4, 19 - czujnik temperatury cieczy chłodzącej, 20 - sonda lambda, 21 - czujnik prędkości obrotowej i położenia wału korbowego, 22 - przekaźnik zasilania napięciem, 23 - wyłącznik ciśnieniowy wspomagania układu kierowniczego, 24 - sprzęgło sprężarki urządzenia klimatyzacyjnego, 25 - złącze dostosowania liczby oktanowej paliwa, 26 - złącze próbnika, 27 - złącze diagnostyczne dla FDS 2000, 28 - wyłącznik zapłonu, 29 - wyłącznik bezpieczeństwa, 30 - elektroniczny regulator podciśnienia, 31 - zawór recyrkulacji spalin, 32 - przetwornik różnicy ciśnień, 33 - punkt pomiaru różnicy ciśnień, 34 - do kolektora dolotowego, 35 -obudowa zaworu, filtr obwodu doprowadzania powietrza, 36 - zawór elektromagnetyczny obwodu doprowadzania powietrza, 37 - połączenie z urządzeniem klimatyzacyjnym i wentylatorem chłodnicy, 38 - połączenie z automatyczną skrzynką przekładniową
|
|
|
#25 |
|
|
dzięki za starania, ja juz dzisiaj nie dam rady tego sprawdzić, jutro z rana jade do poznania i już pozyczyłem auto. Jak wrócę w piątek to sprawdzę co i jak i się odezwę.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki! :fcp29 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-05-2007
Model: MONDEO MkI hatchback
Silnik: 1.8 16V + LPG
Rocznik: 1994
|
najlepiej ściągnąć ten plastik z góry, którym dolatuje powietrze do kolektora ssącego. Jak ściągniesz plastik będziesz miał przepustnicę i z prawej strony jest potencjometr położenia przepustnicy. Przy okazji będziesz też mógł sprawdzić wężyki od podciśnienia i ewentualnie przeczyścić przepływkę.
Można też dostać się do wtyczki od potencjometra bez rozbierania, ale trzeba mieć ręce chińczyka i iść po palcu. Jak dobrze się przypatrzysz to po prawej stronie pod tym plastikiem na kolektorze dolotowym zobaczysz potencjometr. Powodzenia. :fcp29 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
witam
chyba sie poddaje, sprawdziłem co mogłem, acz kolwiek nie znam sie na tym wiec bez sensu chyba zebym sie bawił w sprawdzanie w ciemno, w tygodniu daje do mechanika. Trudno :562: Wszystkim serdecznie dziękuję za starania :fcp7 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-05-2007
Model: MONDEO MkI hatchback
Silnik: 1.8 16V + LPG
Rocznik: 1994
|
napisz później co było?!
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Witam ponownie
Po zdjęciu plastików z góry słychac było syczenie z głębi silnika. Okazało sie rozłoczył się trójnik od podciśnienie. Po podłączeniu tego jak reką odjoł wszystkie objawy na gazie jak również na benzynie. Kosztowało mnie to 50zł, ale naszczęście trafiłem na kumatych gości, zajeło im to 30min jak nie mniej. Tak więc wszystko po starem, jeszcze raz wszystkim dziękuje za dobre checi. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 31-10-2007
|
Cytat:
|