Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-07-2005, 14:35   #21
General
ford::beginner

Model: Ford
Silnik: 1.6 Zetec
Rocznik: 1997
Domyślnie

Srednica magnesu 11 cm (wg deklaracji 110 mmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a antena 90 cm, ale juz niebawem (zapewne dzisiaj) bede miec info jaka to predkosc nie powinna anteny ruszyc (czyli w domysle jej przekroczenie moze spowodowac ruch).

Moze rzeczywiscie robia lepsze? Ale jak pierwszy test mialby byc na trasie Krak - Wawa (gdzie mozna jechac srednio i 160 - po co wieksze spalanie) to jak dostane info, ze predkosc stabilnosci to np. 100 to realnie musze w tych punktach CB poszukac takich specjalistow od aut, bo oni powinni miec taki uchwyt. Wtedy trzeba pomyslec gdzie go wpakowac...

General jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2005, 09:31   #22
jagrall
ford::expert

Imię: Jacek
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie

w piątek założyłem sobie radio, dużo jeżdzę w trasie to pomyślałem, że sie przyda. nie myliłem się. fantastyczna sprawa. polecam wszystkim
Stary 02-08-2005, 07:43   #23
Kefir
ford::professional

Model: MKIV
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2007
Domyślnie

Też szykuję się do założenia CB. Mam gdzieś w piwnicy starego Herberta ale myślę o czymś bardziej poręcznym. Jakby ktoś się orientował to niech napisze jakie anteny są najbardziej poręczne (wystarczające)chodzi mi o ich długość.
Stary 04-08-2005, 19:44   #24
General

Domyślnie Juz jest!

No wiec juz zalozylemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na razie antena magnesowa lemma 90 cm na dobrym magnesie, nie wiem czy oplaca sie cos kombinowac z dluzsza...

Sa uchwyty na stale zaciskowe, ale bede szukal nie takiego na dwie srobki, a takiego na jedna jakas szeszciokatna (w stylu imadla)

Jak po uzywaniu pierwszego dnia?

Spoko sprawa, glownie pytania jak wyjechac, gdzie ulica itp, ostrzezenie o jakims nieoznakowanym i jakims patrolu w... Oswiecimiu. Planuje w ta sobote wypad do Warszawy, wiec zobaczymy jak to wyjdzie w praniu (glownie kanal 19) jesli chodzi o trase...

PS. Sa jacys FordClubowicze z Krakowa, ktorzy posiadaja CB Radio? Bo mozna by bylo ustalic jakies ksywki (moga byc te z forumGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., kanal i na przyklad jakby ktos mial w danej chwili zalozone i sobie jechal to mozna jakies slowo zaminicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To taka luzna propozycja - ide teraz poszukac jakiegos slangowego poradnika czy cos...

No to szerokosci zycze! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-08-2005, 19:49   #25
Slawko

Domyślnie

General, ile dałes za tą antene?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2005, 21:20   #26
General

Domyślnie

Na pewno taniej niz w jakimkolwiek sklepie, dlatego, ze caly zestaw (Uniden pro 510xl z koncowka wejscie do zapalniczki, podstawa magnetyczna o srednicy 11 cm juz z koncowka na motylek i wpakowanym kablem gotowym do podlaczenia do uzadzenia by samemu sie nie bawic i wlasnie antena lemma 90 cm) kosztowal mnie 400 zl(!) (nieuzywany)

Ale z tego co sie orientowalem to ceny sklepowe rownaja sie hurtowym i taka podstawa to chyba ok. 70 zl, a antena lemma - od najmniejszej (ok. 50 zl) do najwiekszej (grubo ponad setke), tak wiec ta 90 cm moze podchodzic pod 100 zl, moze byc mniej, w kazdym razie jak mowilem gosciom od synchronizacji lemma 90 cm, to mowil, ze to droga antena i chcial mi sprzedac, ale wyprowadzilem go z bledu, ze juz wszystko mam i u nich nic nie bede bralGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak chcesz moge Ci dac link do tego sprzedawcy CB (Wawa) - moze jego cena anteny Lemma o wymiarze jakim chcesz bedzie Cie satysfakcjonowac (bo wlasnie ten caly zestaw to z Warszawy... albo PruszkowGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-08-2005, 21:52   #27
Slawko

Domyślnie

Cytat:
Napisał General
Jak chcesz moge Ci dac link do tego sprzedawcy CB (Wawa)
Poprosze.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2005, 22:28   #28
Marcin S-rz

Domyślnie

Witam - koledzy taka mała uwaga, jeśli kupujecie nowy sprzęt (radio + antena) to nie ma potrzeby już ustawiania żadnego SWR-u(antena) ponieważ antena jest fabrycznie zestrojona (mówię o nowej) i to że ktoś wam powie że ustawił swr w nowej antenie i weźmie za to kase to lipa bo nie ma takiej potrzeby. Co do anteny magnesowej to najlepszy magnes taki optymalny to 16 cm średnicy. Antena powinna stać w miarę po środku dachu (powinna mieć pod sobą 1 metr kwadratowy blachy - wszystko po to aby poprawić osiągi). A co do radia w aucie to opłaca się ten mały wydatek bo dużo można zaoszczędzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (prawdopodobnie nie trzeba wozić żadnych papierów od radia bo nr. homologacji jest wybity na radiu) pozdrawiam
Stary 04-08-2005, 22:34   #29
-waldi-
FORD|ZAWODOWIEC

Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
Domyślnie

nie wiem jak to jest ale jak ja montowałem tą samą antenkę pare razy w maluszku to za każdym razem miałem inny SWR a to za sprawą innego położenia względem dachu!
Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka
Yamaha XV700

[Regulamin Forum] [Szukaj]
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg
-waldi- jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2005, 22:42   #30
Slawko

Domyślnie

Marcin S-rz, troche nie masz racji. Antene zawsze trzeba zestroić w warunkach eksploatacji, a nową to obowiązkowo. Kiedyś pracowałem w serwisie CB radia to wiem.

Troche do poczytania http://www.radio.org.pl/
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania