Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-12-2010, 11:20   #21
Janina Wojt
ford::amateur

Model: Mondeo 4
Silnik: 2L diesel
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Navi Media 7106g

Dzień dobry,

No nasze fordy są serwisowane w różnych miejscach w kraju, tak jak oddziały banku, i wszędzie te nawigacje są. A w jednej to nawet szef w czasie serwisu auta sie nią bawił nią, i powiedział że oni też wprowadzą, bo coraz więcej ludzi się o to pyta.

Janina

Janina Wojt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-12-2010, 17:58   #22
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Janina Wojt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No nasze fordy są serwisowane w różnych miejscach w kraju, tak jak oddziały banku, i wszędzie te nawigacje są. A w jednej to nawet szef w czasie serwisu auta sie nią bawił nią, i powiedział że oni też wprowadzą, bo coraz więcej ludzi się o to pyta.
Chyba otrzymujesz działkę od Navi Media za agitację?

Jest bezsensem przepłacać 1200 PLN za coś co wcale nie jest lepsze i prawie nie różni się od tańszego sprzętu.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Stary 07-12-2010, 00:04   #23
solles294

Model: S-MAX
Silnik: diesel
Rocznik: 2008
Arrow Odp: Navi Media 7106g

Ludzie, coście sie tak czepili ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla każdego jest co innego. Ty Andrzej widziałem w Twoich postach ze kupiłeś sobie nawigacje witson za 1800 na allegro. I tak trzymaj, skoro to ci odpowiada. Ja kupiłem Navi-media w serwisie Forda i jestem zadowolony. A teraz cie zaskoczę : ) kolega ma warsztat caraudio i zna rożne nawigacje do Forda - i orginalne, i nawimedia i inne. I to że kilka urzadzen pasuje do tego samego auta - WCALE nie oznacza ze sa takie same, a nawet PRAWIE TAKIE SAME - bo jak wiadomo PRAWIE robi wielka różnice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To tak jak byś powiedział że skoro Porsche 911 i Maluch mają silniki z tyłu, napęd na tył, oba są dwuosobowe i "coupe" - to po co przeplacać za Porsche ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Navi-media to klasa - wiem co mowie, bo mam poltora roku, i 2 kumpli ( VW i Mazda ) też ma trochę krócej. Chcesz jakości, płacisz i wymagasz, chcesz niskiej ceny, kupujesz coś od czego nie możesz wymagać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro dla Fordowców Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
solles294 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2010, 14:04   #24
dahab

Model: S-Max
Silnik: 2,0 163km
Rocznik: 2010

Witam
To mój pierwszy post dlatego witam wszystkich serdecznie. Właśnie przymierzam się do odebrania jeszcze w tym roku S-maxa , w którym ze wzgl. na możliwość "niewyprodukowania" w terminie zostałem zmuszony przez dealera do rezygnacji z nawigacji fabrycznej. Zamierzam zamontować inną ale kompletnie nie wiem jaką. Myślałem o NaviMedia ale przestraszyłem się Waszych opinii. Będę wdzięczny za posunięcie konkretnych modeli Zenec czy Pionieera , które by pasowały i opinii użytkowników na ich temat.
pozdrawiam
dahab
dahab jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2011, 10:11   #25
Jasiu1561

Model: S-Max
Silnik: Diesel
Rocznik: 2009

Witam,

to też mój pierwszy post i też mam S-Maxa ale z 2009 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od począku mam NAVI-MEDIA i nie wyobrażam sobie innego sprzętu w tym aucie. Żona ma w Renault Pionieera i po prostu jest kiepski, te mapy to żenada, obsługa, wygląd jak radio do Żuka, ect i koniec, kropka. Teraz będziemy jej zmieniali auto na Insignie - też z NM będzie.

Jasiu
Jasiu1561 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2011, 21:32   #26
gangsterwagen

Model: Kuga
Silnik: 2.0 TDCi AWD MPS6
Rocznik: 2010

Drodzy koledzy, mając negatywne doświadczenie z wcześniejszej eksploatacji tańszego niemarkowego urządzenia multimedialnego przed zakupem i wydaniem kilku tysięcy poza opiniami na forum, na których nie brakuje zawodowych zachwalaczy z 1 postem, zaczerpnijcie także opinii z innych źródeł.
gangsterwagen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2011, 14:52   #27
mkinal

Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2008

Ja niestety także nie mogę mówić o żadnym pozytywnym doświadczeniu z NAVI-MEDIA ze Szczecina. W grudniu nabyłem 2 stacje medialne do Suzuki/Fiata Sedici - naszych fiirmowych aut, obie okazały się być wadliwe - tuner radia i inne cuda, po dwóch interwencjach serwisowych zaczęli mnie Panowie z ww. firmy zwodzić i zapewniać, że wymienią na nowe, zwodzili, zwodzili, paczek ze zwrotem niesprawnego sprzętu unikali (odmowa przyjęcie dwukrotnie), potem jakby zapadli się pod ziemię, nie odpisują, nie mam z nimi kontaktu, obecnie sprawa trafiła do kancelarii prawniczej, panowie oświadczenia o odstąpieniu od umowy nie przyjęli (ale na szczęście i tak uznaje się za doręczone). Sprawa właśnie trafiła do sądu i pewnie będzie trzeba od nierzetelnej firmy wyegzekwować poprzez komornika. Na razie straciłem przez tych .... pół roku, poczekam kolejnych kilka miesięcy zapewne ale OSTRZEGAM wszystkich przed tą nierzetelną i nieprofesjonalną firmą. Nie ukrywam swoich danych personalnych ani maila, więc jeśli ktoś ma jeszcze pytania chętnie odpowiem...
mkinal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-06-2011, 19:28   #28
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Potwierdzam ,że ze stacjami multimedialnymi (miałem NIE Navi-Media) są problemy
Kupiłem inną i kicha jesli chodzi o działanie
W Polsce nie ma serwisu który by naprawiał te urządzenia, a gwarancje sprzedawców to pic na wodę.
a) nie chcą respektowac gwarancji
b) co zrobic jeśli sprzęt się zepsuje a sprzedawca już nie istnieje

Kupiłem od firmy na allegro
- allegro robiło wszystko aby nie pomóc
- Inspekcja Handlowa może tylko sprzedawcę prosić czy chciałby ze mną rozmawiać
- zgosiłem sprawę na policji i gdy policjanci odwiedzili sprzedawcę i powiedzieli mu że planował nie respektowac gwarancji (czyli planowane oszustwo) to byłaskiwcznym przelewem oddal kasę

Jeśli chodzi i jakość
- start urządzenia to ok. 40-50 sekund
- zmiana funkcji np. radio / CD to jak przelogowanie użytkowniak w windows - trwa ok 30 sekund
- radio nie nadaje się do słuchania - duży problem ze złapaniem stacji (które łapie radio 6000), jak już złapie, to po kilkunastu sekundach traci sygnał
- czytnik kart do nawigacji przestal działać i nie było szans na naprawę
- BT parował się ze zwykła nakią jak chciał i zawieszał przy próbie odbioru rozmowy
- ekran nieczytelny nawet bez bezpośredniego słońca

JESTEM SZCZĘŚLIWY, że udało mi się pozbyć stacji multimedialnej z nawigacją
Po raz kolejny potwierdza się pwoiedzenie, że chiński to dobry może być ryż

Odradzam zakupów stacji multimedialnych z nawigacją, bo fajnie wyglądaja tylko w reklamach
pozdrawiam
Arturek
Stary 21-06-2011, 09:40   #29
grafmarr
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

@arturek: choć można się zgodzić z większością Twoich zarzutów pod adresem kiepskich, bo też i tanich stacji multimedialnych, to jednak ostateczne Twoje podsumowanie "Odradzam zakupów stacji multimedialnych z nawigacją, bo fajnie wyglądaja tylko w reklamach" jest zupełnie nieuprawnione.
Są na rynku stacje multimedialne, które nie posiadają tych mankamentów, o których piszesz. Dla przykładu jak jest w przypadku używanej przeze mnie:
- start urządzenia: ok. 4 sekundy (gra radio), ok. 10 sekund (nawigacja)
- zmiana funkcji (dowolna) ok. 1 sekundy
- radio z RDS-em odbiera te same stacje, co moje wcześniejsze fordowskie Sony CD. Nie zdarzyło się nigdy, aby traciło sygnał.
- czytanie kart SD działa normalnie, podobnie jak "pendrajwa" USB.
- BT automatycznie paruje się z telefonem ok. 2 sekundy po radiu. Działa bez problemu, tak przy odbiorze, jak i nawiązywaniu połączenia. Działa sterowanie z manetki Forda przy kierownicy (w tym wybieranie głosowe kontaktu).
- ekran dobrze czytelny w większości przypadków (tylko bezpośrednie słońce pogarsza czytelność, ale tak mają wszystkie wyświetlacze, nawet czerwony LED fordowskiego Sony był wtedy blady).

JESTEM SZCZĘŚLIWY, że udało mi się zamienić zwykłe radio CD na stację multimedialną z nawigacją (jednocześnie pozbywając się nawigacji przyczepianej do uchwytu na szybie i wiszącego z niej kabla zasilającego, którą na każdym postoju musiałem demontować i ponownie zakładać). Stacja jest przypuszczalnie produkcji chińskiej, jak większość aktualnie produkowanej "elektroniki" światowej, choć firmuje ją europejskia firma (celowo nie piszę o jaką stację konkretnie chodzi, dociekliwi znajdą i tak w moich wypowiedziach na forum).

Nie odradzam zakupów stacji multimedialnych z nawigacją, a wręcz przeciwnie zachęcam, ale trzeba to robić "z głową" zachowując zdroworozsądkowe myślenie i nie oczekując, że za kwotę 2 lub 3 razy niższą od innych można mieć dokładnie to samo.

Ostatnio edytowane przez grafmarr ; 24-06-2011 o 18:57
grafmarr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2011, 11:00   #30
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał grafmarr;1672253[...
ale trzeba to robić "z głową" zachowując zdroworozsądkowe myślenie i nie oczekując, że za kwotę 2 lub 3 razy niższą od innych można mieć dokładnie to samo.
I to jest to ważne zdanie = CENA
Powiedzmy sobie szczerze - kierujemy się ceną, zwłaszcza gdy nie mamy możliwości sprawdzenia różnych sprzętów
Gdy mamy na allegro podobnie wyglądający sprzęt za 5000zł i za 1500zł to wybór wydaje się oczywisty
Inne pytanie - czy zawsze cena jest proporcjonalna do jakości czy tylko różne marże
Spotkałem nawigacje za 3500zł na allegro, które w chińskim e-sklepie były za 700-900zł

Jest osobny wątek o stacjach multimedialnych i wielu użytkowników ma problemy, jak pamiętam to ASO też nie chciało uznać reklamacji na stację którą sami proponowali i montowali klientowi

Z drugiej strony - jeśli mam wydać 4000 - 5000zł aby urządzenie sensownie działało, to dla mnie jest to za drogo = tyle nie wydam, bo nie mam takiej wolnej gotówki aby sprawdzać czy będzie działać i czy sprzedawca uzna reklamację lub odda pieniądze
Kolejna kwestia : 1500zł to spora kwota i oczekuję, że urządzenie będzie działać poprawnie.
Ja nie mam tak jak w filmie "40-to latek" , że facet mówi "e ... tylko tyle, to ja więcej noszę w tylnej kieszeni spodni"

Ze stacjami multimedialnymi jest tak, że wszystko jest dobrze jeśli działa - problemy zaczynają się z reklamacjami gdy coś przestanie działać.

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez arturek ; 21-06-2011 o 11:07
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania