![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-04-2009
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 16V PB
Rocznik: 1994
|
![]()
przewody przy alternatorze masz chyba dobrze podłączone porównaj ze zdjęciem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-08-2007
|
![]()
prawie w 100% tak tylko tak ja u ciebie jest jeden gruby czerwony na dole ( to tak mam) i masz taki mały czerwony na górze ( to u mnie jest on wypuszczony z kostki tak ja na zdjęciu ale łączy się z tym grubym czerwonym na dole) i teoretycznie na dół do tej sruby w plastiku jest przykręcany gruby wychodzący gdzieś z instalacji i mały czerwony wypuszczony z kostki czyli na dolną śrube mam 2 oddzielne czerwone kable (gruby i mały)
Ostatnio edytowane przez alegro85 ; 03-05-2009 o 17:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
To ile ci do kostki dochodzi przewodów 2 czy 3 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
![]()
dochodzą tak jak na zdjęciu 3 kable
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
ok czyli masz te dwa czerwone kable ze sobą połączone tylko po co czy sam zmieniałeś alternator? poprzedni był też tak połaczony ? kiedy kupiłeś to auto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
jeżdze nim od około 2 lat kable tak były podłączone fabrycznie a dlaczego nie mam pojęcia.... a alternator zmieniał mi facet w warsztacie..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
jakie sa napiecia na tych wszystkich kablach, czyli 3 we wtyczce, 1 gruby czerwony w momencie:
a) zapłon włączony, silnik stop b)zapłon włączony, silnik pracuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
#28 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 15-01-2005
Model: Mondeo Mk4 i Mk5 oczywiście kombi
Silnik: DW10C 140KM i EcoBlue 190KM
Rocznik: 2012.05 i 2021.07
|
![]()
a ja mam pytanie w temacie, ale z innej strony. alegro85 czy wszystko inne Ci działa tak jak powinno? Oczywiście jak podładujesz akumulator prostownikiem albo pożyczysz prądu z innego auta. Co mam na myśli? - Światła mijania, drogowe, kierunkowskazy, wycieraczki, zapalniczka, wentylator nawiewu, radio, klakson, elektryka itd. Jeżeli jest OK to nie wiem. Jeżeli nie jest OK to dokładnie sprawdzić wszystkie bezpieczniki. Bo nie pamiętam który się spalił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
![]() |
#29 |
|
![]()
Kolego karex a co ma wspólnego spalony bezpiecznik do braku ładowania ??????????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
po całodziennej wizycie w elektryka wkońcu znalazł przyczyne moich męk. Nie chiciał mi powiedzieć co było ( twierdzi tajemnica zawodowa podobno częsta usterka w fordach) przyczyne zdjagnozował jako wadliwą instalacje elektryczną. zainkasował 120zł. i wkońcu mam upragnione 14V.
Z góry dziękuje za zainteresowanie moim problemem i wszystkie profesionalne próby zdiagnozowania usterki... |
![]() |
![]() |