![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
|
ok spróbuje tak zrobić,a co do małych wężyków to jak wczoraj odłączyłem od zbiorniczka zauważyłem że w jednym(tym po lewej jak się stoi przodem do samochodu-był olej) a w drugim czyściutko(ten po prawej) czemu?gdzie one idą?
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Lewy do góry chłodnicy, prawy do termostatu.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-08-2008
Model: Ford Focus 3D
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2002
|
witam
Chciałem się podłączyć do tematu. U mnie z temperaturą jest wszystko ok nagrzewa się szybko i wskazówka stoi pionowo. Ale jedno co mnie niepokoi to straszny bród w zbiorniku od płynu chłodzącego. Teraz jest już tak brudny że nie widzę dokładnie jaki jest poziom płynu. Sprawdziłem to ruszając samochodem i jest go trochę poniżej min. dolałem trochę i zobaczę czy dalej będzie go ubywać. Mam nadzieje że ten niewielki ubytek wynikł z ostatnich upałów bo było naprawdę gorąca a ja jeździłem wtedy głównie po mieście. Martwi mnie jeszcze ten brudny zbiornik bo nie wiem jak mogło do tego dojść. Pozdrawiam |
|
|
|