Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-11-2009, 19:15   #21
incognitus
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Ciagly problem z dogrzaniem silnika TDCi

Cytat:
Napisał MĄKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
własnie pojeżdziłem troche po mieście, nie udało sie wprawdzie wprowadzic wskazówki w pion ale pocieszajace jest to ,że nie spada z tego co już uzyskał czyli do wymiany tylko duzy
lapales reka za waz po duzym termostacie ze tak sie upierasz na jego wymiane? to ze ci niedogrzewa czy spada to nie musi byc jego wina. jak wskazowka osiagnie "twoja" maksymalna temp (czyli np 75*C) zatrzymaj sie, podnies maske i zobacz czy waz jest zimny, cieply lub goracy i wtedy bedziesz na 100% wiedzial czy wymieniac czy nie.
u mnie duzy dziala nienagannie. maly wymieniany i nic sie nie polepszylo. przechodze do opozycji ze ten typ tak ma tym bardziej ze ktos tu badal temp plynu i glowicy i bylo cos kolo 20*C roznicy wiecej na tym pierwszym. zdaje sobie sprawe ze powinno byc idealnie (kiedys ten problem udalo mi sie rozwiazac w poprzednim autku - zamontowalem termostat od innego modelu) ale jeszcze nie wpadlem na to co jest nie tak w mondku

Stary 30-11-2009, 23:28   #22
MĄKA
ford::advanced

Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011

pewnie bym go złapał i zbadał temperaturke gdybym tylko wiedział dokładnie ktory t waz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., moja wiedza na temat co gdzie i do czego w tym autku jest jescze maluśkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jak ktos moze zapodac fotke z taka fajna strzałeczka wskazujaca ten waz to bede baaaardzo wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MĄKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2009, 23:33   #23
wojtbf1
F1 fan

Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał MĄKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moja wiedza na temat co gdzie i do czego w tym autku jest jescze maluśka
No to zapraszamy na spota , wszystkiego się dowiesz.....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[B]Było MONDEO MK4 2.0 TDCi Titanium X....był S-MAX 2.0 240KM Titanium S ...czas na nowe..[B]
wojtbf1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2009, 00:28   #24
incognitus
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002

MĄKA foty nie mam ale jak staniesz przed autem widzisz chlodnice. po prawej jej stronie odchodzi od niej taki gruby waz o srednicy okolo 4-5cm - to wlasnie ten. przesuwajac po nim reka w kierunku silnika dotrzesz do duzego termostatu - po jego lewej stronie masz silnik. jak 10-15 cm od termostatu w kierunku chlodnicy waz jest cieply to masz duzy do wymiany - badanie jest nieaktualne dla temp 90*C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przy 90 przewod powinien byc goracy - inaczej termostat ci sie nie otwiera i mozesz miec jeszcze wiekszy problem niz masz teraz ale to akurat ciebie chyba nie dotyczy.
Stary 14-12-2009, 21:44   #25
MĄKA
ford::advanced

Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011
Exclamation Odp: Ciagly problem z dogrzaniem silnika TDCi

moje najswieższe spostrzeżenia co do problemów z grzaniem tdci- otóz silnik nawet na trasie rzedu 140km ani na moment nie osiagnał temp.90stopni, wskazówka max doszła do 2 kreski a jak tylko sie zatrzymałem zaraz opadała by po jakims czasie uniesc sie nieznacznie w okolice 2 kreski jednakże wieksza czesc trasy byla niewiele ponad 60stopni przy czym w budzie było cieplutko. Stąd moje pytanie czy to termostaty czy może czujnik temp silnika. Autko bylo ostatnio podlanczane do kompa w ASO( przy okazji sprawdzenia wtrysków) i nic nie powiedzieli że czujnik nawala- bo to powinno chyba wyjść na kompieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prosze o rade co wymieniać czujnik czy termostaty, czeka mnie dłuższa trasa i nie chciałbym jezdzic z niedogrzanym silnikiem bo to i nieekonomiczne i niezdrowe dla niego
MĄKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania