Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-12-2009, 21:27   #21
Kruszon91
ford::average

Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,25 82KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Co was denerwuje w nowej Fieście

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje opinie:

Wycieraczki przedniej szyby nie czyszczą 10cm od góry.
Wycieraczka tylnej szyby gorsza niż w MK6.
Brak schowka pod radiem, a miejsce jest.
Kierownica nie pokryta skórą na całej powierzchni.
Korek wlewu paliwa bez blokady z centralnym.
Zbyt silne wspomaganie kierownicy.
Brak mocowań dywaników jak w MK6.
Mało wysokich tonów z radia (CD i USB jest ok.).
Odcinanie basów przy głośniejszym słuchaniu.
Brak możliwości wybrania plusa w telefonie (jest na klawiszu z zerem) – przydatne w roamingu. Co ciekawe głosowo można wybrać plusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zegar z datą, a nie zmienia czasu na zimowy automatycznie.
Mocowanie gaśnicy, ale to już polski importer. Mnie odpadła po 1000km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na koniec to, co wreszcie jest. Dwie pierdółki, ale jak ważne – wieszaczki w bagażniku i podnóżek pod lewą stopę.

Mimo tych "wad" – super auto!!!
Moze z tą gaśnica przesadzili ale uwagi typu czyszczenie wycieracze, czy nie przesuwanie sie zegara albo zbyt silne wspomaganie to przesada

Kruszon91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-12-2009, 17:23   #22
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał bejo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Skoro dyskusja zeszla na zimowe problemy... macie moze klopoty z zamkniciem bagaznika tylnego? Zawsze mialem tak ze trzeba go bylo "dobrze" zamknac zeby nie bylo komunikatu, ze jest niedokmniety, a teraz to czasami wrecz nie da sie go poprawnie zamknac... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coś chyba musisz mieć źle wyregulowany zamek, bo ja wystarczy, że lekko klapę zamknę. Wystarczy puścić samą z kilku cm.

Cytat:
Napisał Kruszon91
...uwagi typu czyszczenie wycieracze, czy nie przesuwanie sie zegara albo zbyt silne wspomaganie to przesada
Piszemy to o tym co denerwuje, a nie użalamy się. Zdecydowanie bym kupił jeszcze raz za właściwości jezdne i całą resztę.
Wycieraczki są denerwujące uwierz, bo jak jest błoto lub deszcz, to trzeba się pochylać, żeby dojrzeć, no chyba że ktoś jest niski lub siedzi blisko kierownicy.
A co do zmiany czasu, to jak ktoś zadał sobie trud, żeby zrobić datę(widoczna tylko jak się wyłączy radio) to automatyczna zmiana czasu to kilka minut pracy. To jak niedopatrzenie.
A mnie umieszczenie przełącznika do szyb aż tak bardzo nie przeszkadza. Jego umiejscowienie jest podyktowane uchwytem drzwi, a ten dla odmiany jest super dopasowany pod moją rękę.
Wsiądźcie do Astry 3 to będziecie szukać tego włącznika, bo tam jest znowu na maksa do przodu wysunięty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oczywiście, że się czepiam, ale nigdzie nie napisałem, że te rzeczy wykluczają auto. Nadal po 14kkm jestem nim zachwycony.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-12-2009, 21:48   #23
Kruszon91
ford::average

Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,25 82KM

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wycieraczki są denerwujące uwierz, bo jak jest błoto lub deszcz, to trzeba się pochylać, żeby dojrzeć, no chyba że ktoś jest niski lub siedzi blisko kierownicy
Wyobraź sobie kolego ze wiem jak to jest bo posiadam taki samochód...
Kruszon91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-12-2009, 23:09   #24
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał Kruszon91 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyobraź sobie kolego ze wiem jak to jest bo posiadam taki samochód...
To widać z opisu... Ale skoro uznałeś, że to przesada (a wiele osób to denerwuje), to uważam, że Ciebie to nie denerwuje, stąd to co napisałem z naciskiem na słowo "są". Czytaj z trochę większym zrozumieniem.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2013, 01:22   #25
skris
ford::amateur

Model: fiesta
Silnik: 1.4tdci
Rocznik: 2013

Jeśli mogę dodać od siebie brak kieszeni w tylnych drzwiach, sterowanie nawiewami, temp. i dmuchawą słabo widoczne wskaźniki położenia gałek to samo z przestawianiem pochylenia reflektorów i generalnie kierownica skutecznie zasłania panel z włącznikiem świateł, brak blokady klapki tankowania, złe położenie paneli kierowcy sterowania szybami przez co sterowanie lewą szybą jest bardzo nie precyzyjne i najlepiej otwiera mi się prawą ręką :)
skris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2013, 21:44   #26
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB

Dodam jeszcze coś do mojego postu sprzed ponad trzech lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

- bardzo szybko zapychający się filtr kabinowy, nie wytrzymuje roku. Gdy jest brudny to klima ledwo działa
- kiepsko rozwiązany sposób wymiany żarówek. Jak wspominałem w innym poście udało mi się połamać mocowania podczas wyjmowania lamp (nowe 15 zł/szt - w sumie nie tragedia). Ale z drugiej strony fabryczne żarówki wytrzymały od 09.2009 do 04.2013 (56000km - wymiana postojowych z przodu i mijania, reszta świeci od nowości) więc to chyba niezły wynik, a świecą (przód/tył) w dzień i w nocy.

W poprzedniej odpowiedzi napisałem "brak mocowań na dywaniki, mimo, że otwory w dywanikach są". Panowie w serwisie zamontowali mi te mocowania, już jakiś czas temu, za darmo.

Trzymam kciuki za fiestę, bo pomimo wad, naprawdę polubiłem to auto.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania