Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-07-2011, 15:29   #21
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: osłona silnika

co tu tłumaczyć, wszystko jest na zdjęciach: zeszlifował napis volvo, pomalował, nakleił

wersja holenderska:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-09-2011, 09:19   #22
endy55
ford::beginner

Model: FOCUS
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał welyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do dolnej to ja kupiłem używke z dieselka (oryginał z taką niby "matą wygłuszającą") i faktycznie jest ciszej, patrzyłem na jakieś zamienniki plastikowe ale to straszne badziewie.
tez kupilem uzywke oryginal tylko pytanie jakie tam wkrety ida zeby ja przykrecic z tego co pomierzylem to chyba srednica 5mm, mam takkie blachowkrety wiec powinny byc oki zeby tych plastikwych mocowan nie rozwalilo
endy55 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-09-2011, 11:31   #23
mayak
FCP member

zdaje mi się że jest fordowski zestaw śrubek montażowych - pytanij aso
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
Stary 01-09-2011, 22:33   #24
endy55

Model: FOCUS
Silnik: 1,6 TDCI

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zdaje mi się że jest fordowski zestaw śrubek montażowych - pytanij aso
tak oeyginalny zestaw wkretow i tych plastikowych "spinek" mozna kupic zestaw na allegro chybajakies 40zl +przesylka jak dobrze pamietam ale mi tylko potrzeba same wkrety bo reszta jest i chyba 5mm wkret bedzie dobry lub przymierze jeszcze 4mm, dwie boczne gdzie jest blaszka to musi byc 5mm bo 4mm chyba nie bedzie trzymac za male
endy55 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-09-2011, 11:56   #25
J_QuestWRO

Imię: Janusz
Model: Mondeo mkV kombi Titanium
Silnik: 2.0 150PS -> 180PS by Tedi_K
Rocznik: 2015

Witam,
potwierdzam co Koledzy napisali powyżej.
Numer tej pokrywy Volvo to: 30650468,
Cena w serwisie Volvo we Wrocławiu: 48PLN
Śruby do mocowania 9,50PLN/szt.
Będę robił wersję granatową, zdjęcia podeślę.
J_QuestWRO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2011, 14:01   #26
piotrekopole

Imię: Piotrek
Model: focus
Silnik: 1.6 ti-vct

A orientuje się ktoś czy ta pokrywa będzie też pasowała na silnik 1.6 wersja 115KM benzyna?
piotrekopole jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2011, 14:02   #27
lukaszertel
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Stationwagon
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Smile Odp: Czy przy silniku 1.6 16V powinna być osłona silnika??

To dobra wiadomość,
U mnie dzięki mokrym świecom miałem do wymiany kable WN i cewkę (zaczął mi przerywać)
na szczęście w ASO na gwarancji.
Podpowiedzieli też że dysze spryskiwaczy po pewnym czasie się rozszczelniają i kapie na fajki.
A na to mają taką metodę że zakładają wygłuszenie które zbiera wtedy kapiący płyn spryskiwaczy,
a pod wpływem ciepła wilgoć odparowuje. Niezłe wytłumaczenie, co?;-)

W każdym razie, jest ktoś kto zamawiał bądź kupował tę osłonę od Volvo w Warszawie? Można zamówić przez sieć czy trzeba się przedreptać do Volvo ASO?

Pozdr!
Łukasz
lukaszertel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2011, 01:27   #28
mayak
FCP member

Cytat:
Napisał piotrekopole Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A orientuje się ktoś czy ta pokrywa będzie też pasowała na silnik 1.6 wersja 115KM benzyna?
nie będzie pasować do 1.6 115
Stary 18-09-2011, 11:06   #29
Damiano16

Cytat:
Napisał conris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i

Pewnie masz Duratec'a TI VCT .One na zimno klapią jak diesle.A i po rozgrzaniu sa glośniejsze od Zeteca SE
Co ty to po tym forum o silniku Ti_VCT mówisz ?!?! KOLEGO !!! OPANUJ SIĘ ! Co one robią.. że są głośniejsze..?!?! Na pewno NIE! I klapią jak diesel?! hahahaha!

Kolego..! To w takim razie twój Focus ma przebiegiem z 500 tyś km... albo silnik sie nadaje TYLKO na złom ! Bo mój chodzi super cicho! jak chcesz to nagram Ci dyktafonem ! I na pewno nie są głośniejsze od Zeteca !
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-03-2016, 20:02   #30
imakowski
ford::amateur

Model: Focus MKII
Silnik: 1.6 16V (100KM)
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Czy przy silniku 1.6 16V powinna być osłona silnika??

Wiecie gdzie mozna dostac ta pokrywe ze srubami w Krakowie? Moze tez byc sklepik internetowy.

Cytat:
Numer tej pokrywy Volvo to: 30650468,
Śruby do mocowania 9,50PLN/szt
imakowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania