Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-07-2011, 23:32   #21
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: O ile obniżyć auto, aby nie stracić na komforcie??

Cytat:
Napisał olczus9012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak komfort tak na co dzień na tych felgach?
ogólnie to komfortowo nie jest i gdybym mieszkał np. we Wrocłąwiu to na pewno bym nie miał 18tek, w Wawie 50/50 zadowolenia. jeśli ktoś pisze, że na 18 jest niewiele gorzej niż na 16 to ma chyba rozwalone zawieszenie i dlatego nie czuje różnicy. po zeszłym sezonie prostowałem wszystkie 4 felgi a po mieście staram się jeździć rozsądnie.

jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2011, 23:43   #22
olczus9012
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001

No wiesz...rozsądna jazda obowiązkowo! 18 nie rozważam bo rozwaliłbym na samym wjeździe na parking strzeżony gdzie Monduś nocujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale 17 siedzą mi mocnooo w glowie i śnią po nocachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Drogi w Łodzi są hmmm...średnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chociaż ja i tak głównie pokonuje trasy...niby na 17 opona jakiegoś bardzo niskiego profilu nie ma myślę że jakoś przeboleje...a tak z ciekawości dla mojej informacjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Polecalibyście jako bardziej doświadczeni trzymac się 16 czy ładować się w 17 cali?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ładne felgi są juz upatrzone...i wzór dostepny w obu rozmiarachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio znajomy który prowadzi zakład wulkanizacyjny mówił że miał klienta który założył 17 i za dwa tygodnie wracał zmienić na 16Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę to mnie zbiło z tropuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A korciiiiiiiiiiiiiiiiii strasznie żeby było 17Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olczus9012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2011, 23:56   #23
corneliusab

Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009

Gdybym mial jezdzic w PL na 18" to podejrzewm, ze szybko bym sie ich pozbyl, uwazam, ze profil juz jest troche za niski jak na nasze dziury. W essim mialem 15" profil 50 i bylo w porzadku na PL drogach, takze mysle, ze 17" to taki w miare rozsadny kompromis miedzy 16", a 18".

Pozdrawiam

corneliusab jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2011, 00:07   #24
olczus9012

Nie no wiesz 18 nawet nie biorę pod uwagęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo czasem na łódzkich drogach to ta 16 sie wydaje za duża:d Aż się chęć pojawia wrzucić 14Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie no żaruje oczywiście ale tak na serio to jeśli nie jeździłeś po łódzkich drogach to amsz duży fart...chociaż myślę że jak w każdym sporym mieście u nas...są dobre i słabe drogi...szkoda że tych drugich więcej...upewniasz mnie w popełnieniu grzechu w postaci 17"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. raz się żyje w końcuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Największym porblemem był kurcze wybór wzoru...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo te nasze Mundki to jednak potrzebują masywnego akcentuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aha no i dzięki za małą pomoc!!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez olczus9012 ; 27-07-2011 o 00:30
Stary 27-07-2011, 00:38   #25
jendrekmak

jeśli 17 to bierz felgi 7x17 et 40 do tego 205/50 z rantem ochronnym felgi
Stary 27-07-2011, 00:58   #26
olczus9012

Czytasz mi w myślach?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miałem właśnie pytać jaką wybieraćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Skreśl mi może kupn totka;>?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeszcze mi powiedz czemu właśnie taką wybrać?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo co myślisz o:
1.) szerokość felgi 7.5, ET 37
2.) szerokość felgi 7, ET 45
3.) szerokość felgi 7, ET 38
Jestem laikiem w tej właśnie kwestii stąd te moje pytania (wiem że mogą wydać się komuś głupie)..ale widzę tu kilku "profesjonalistów" a przywiązuje wagę do opinii takich osóbGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z góry dzięki za pomoc i Dobranoc WszystkimGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może uda nam się jeszcze jutro pogadać o tymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez olczus9012 ; 27-07-2011 o 01:09
Stary 27-07-2011, 01:23   #27
jendrekmak

7 et38. opona 205 będzie ładnie leżała a na 7,5 będzie już trochę "naciągnięta"
7,5 et37 może już obcierać pod obciążeniem o błotniki
Stary 27-07-2011, 08:48   #28
corneliusab

Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009

Osobiscie gdybym mial teraz zmieniac felgi kupilbym takie: Dotz Hanzo [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] podobaja mi sie jak ch***ra no ale to kwestia gustu, takie 17" w DE nowki chodza po jakies 500-600€ 4 sztuki.
Zimowe mam 7x16" ET 45 i calkiem fajnie wygladaja (wejdz w moj profil, tam sa fotki), mysle, ze ET40 z wygladem byloby super ale ponizej tej czterdziestki moga juz trzec o ranty blotnika jak napisal jedrekmak. Pamietaj, ze oryginalne ET to 52,5, im wyzsze ET tym kolo bardziej sie chowa w nadkole, im nizsze tym bardziej wystaje. Co do felgi 7.5" to wlasnie opona moze byc za bardzo naciagnieta co nie szczegolnie wyglada (bynajmniej dla mnie), a poza tym wtedy rant ochronny na oponie w niczym Ci nie pomoze.
Ostatnio u mnie pod blokiem stala avensiska na takich wlasnie felach tylko ze 18" i opony miala 235/40, fotki robione telefonemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DOTZ-Felgen-Hanzo.jpg (34.1 KB, 12 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 23072011076.jpg (87.9 KB, 16 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 23072011075.jpg (99.5 KB, 27 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez corneliusab ; 27-07-2011 o 09:06
corneliusab jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2011, 14:27   #29
olczus9012

Cytat:
Napisał corneliusab Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zimowe mam 7x16" ET 45 i calkiem fajnie wygladaja (wejdz w moj profil, tam sa fotki)

Pozdrawiam
Widziałem widziałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki wielkie chłopaki! bardzo mi pomogliście!!!
Toyotka wygląa fajnie na tej feldzeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo fajnie...w ogole te avensisy są całkiem całkiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli co...tak ostatecznie...najlepiej jak kupować 17" to: felgi 7x17 et 40 do tego 205/50 z rantem ochronnym felgi....????

Dzisiaj widziałem mondeo nawet w moim kolorze na bardzooo ładnej feldze...coś w tym stylu:
1e3302c217dbe8ceaf75f9a5251ed4f3.jpg
I to nawet jest 7x17 et 40...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powiedzcie co myślicie o tej feldzeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mówię...widziałem dzisiaj mondeo mk3 kombi właśnie na feldze w tym styluGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyglądał hmm zacnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

jeszcze znlazłem jedną felgę z takimi wymiarami jak mowiliście ale wzór hmmm średni...tzn wydaję mi się że jest za mało wypełniona jak na mondeo...co myslicie:3da73307dcaaa11efe661235e72b6084.jpg

Ostatnio edytowane przez olczus9012 ; 27-07-2011 o 14:32
Odpowiedz

Zasady postowania