![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#291 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6L 100ps
Rocznik: 2008
|
chwale się: tempomat mam i ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I zaczynam ogarniać jego obsługę, w dłuższej trasie będzie jak znalazł, już to czuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przyciski na razie tymczasowe, póki ładniej kierownicy nie wychacze w sensownej cenie.
Najlepsze jest to, że zegary nie mają kontrolki do tempomatu a on i tak działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zastanawia mnie jedno, dlaczego jest taki "brutalny", tzn: jadę na tempomacie i naciskam minus żeby zwolnił a on to robi tak, że żołądek podchodzi do gardła. No może trochę przekoloryzowałem, ale po jednorazowym naciśnięciu minus to powinien chyba łagodniej zwolnić. Czy to normalne?
|
|
|
#292 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
1) Nie ma zegarów bez kontrolki tempomatu (ja takich nie znam...);
2) Jedno naciśnięcie "-" albo "+" to zmiana prędkości o około 1km/h w dół lub w górę... Nie bardzo wiem jak może to odczuć żołądek...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#293 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: focus c-max
Silnik: 1.6TDCi 109KM
Rocznik: 2005
|
Jadac na tempomacie musze przyznac ze jest lepsze przyspieszenie niz dodajac gazu noga. Powracajac do ostatniej predkosci NP 120-150km/h to juz w ogole obled, glowa leci do tylu.
|
|
|
|
|
|
#294 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Kontrolki tempomatu nie mają przedliftowe zegary bez komputera- do czasu ich wymiany też jeżdziłem bez niej no ale ma ona znaczenie czysto informacyjne.
Z moich oberwacji wynika, że jedno naciśnięcie klawisza plus/minus zmienia prędkość o 2,5 km/h. Generalnie to brakuje mi wyświetlania zadanej prędkości na wyświetlaczu- przez to w zasadzie nie korzystam z minusa, bo chcąc znacząco zmniejszyć prędkość (np. jak wjeżdża się na odcinek gdzie jest "70" ) to lepiej jest zrzucić tempomat i jak prędkość sama spadnie to znowu kliknąć "set", niż zastanawiać się na ile już się ustawił tempomat... Przy przyspieszaniu też lepiej użyć pedału gazu i nacisnąć set.
|
|
|
|
#295 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#296 | |
|
![]() Imię: Artur
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6L 100ps
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Na dole są jeszcze 2 kontrolki od świateł p.mgłowych (po jednej na strone), ale one mają własne sterowanie dlatego się nie świecą. co do skoku, mi wyszło 3-4 kliki na 10km/h. Może kiedyś zrobię dokładniejsze badanie, wiadomo jak dokładnie pokazuje prędkościomierz, ale to nie jest takie istotne. Najważniejsze, że tempomat odpalony a auto nie stało się warzywem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#297 |
|
![]() Imię: Marek
Model: focus c-max
Silnik: 1.6TDCi 109KM
Rocznik: 2005
|
Skoki sa co 2km/h mierzone tom-tomem przy roznych predkosciach. Jesli chodzi o ptzyspieszanie to raczej noga bo tak nie szarpie jak na guzikach. Chociaz zdaza mi sie ze do peacy jade na tzw "lenia" uzywam tylko guzikow na kierownicy
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-10-2010
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 100 KM
Rocznik: 2009
|
Tempomat mam i ja.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie miałem zamiaru rezygnować z kierownicy 3-ramiennej dlatego zanabyłem w ASO na Dalekim Wschodzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takie coś :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak by ktoś chciał to mam na sprzedaż swój stary pilot ze sterowaniem tempomatu : Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#299 |
|
|
Witam,
mi także udało się aktywować tempomat. Wszystko ELMConfigiem (zapis do GEM, Hec oraz PCM) Mam Focusa MK2 1.6TDCI 90KM. GEM o oznaczeniu BF. Wszytko poszło bez problemów. Tylko brak kontrolki (niestety mam jeszcze zegary przed liftingowe bez komputera). A przy okazji, chętnie kupię zegary z dużym wyświetlaczem w dobrej cenie. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Husy ; 07-03-2014 o 15:00 |
|
|
|
#300 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus, były: mk1, mk2
Silnik: były:1.8TDDI 1.6 tdci
Rocznik: były:2000, 2006
|
Cytat: