![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#291 |
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: ford focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
![]()
Dzieki KoledzyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
![]() Imię: Paweł
Model: Mustang
Silnik: 3.7
Rocznik: 2016
|
![]()
Witam wszystkich.
Mnie również popsuło się radio FX i również przy pierwszej wizycie odmówiono mi całkowicie naprawy radia. To była szybka piłka, "jeśli nie mam gwarancji na samochodzie to nie ma naprawy gwarancyjnej". Poza tym faktycznie idąc z ostatnim biuletynem są dwa diametralne problemy: ważny jest do końca 2015 roku i naprawę wykonują nie w Polsce. Dlatego postanowiłem napisać odpowiednie pismo do centrali i o dziwo w odpowiedzi Ford Polska w drodze wyjątku zaproponował mi naprawę radia na ich koszt, jeśli usterka będzie się zgadzać z tą z biuletynu. Dzisiaj jestem już po pozytywnej weryfikacji i wymontowaniu radia przez serwis Forda. Podobno będę czekał około półtora tygodnia. Myślę że warto próbować i nie poddawajcie się. Ja postanowiłem nie wydawać na to radio ani grosza, odkąd ono się zepsuło i odkąd wyczytałem że jest to wada fabryczna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-09-2007
Model: Galaxy MkIII
Silnik: 2.0TDCI
|
![]()
W Polsce niby biuletyn nie obejmuje i serwisy nie wymieniają radia na nowe, ale po tel. do centrali naprawiają na swój koszt. W piątek dostałem sms, że moje radio wróciło z naprawy i mam umówić się na odbiór. Jak policzyłem koszty i czas dwóch wyjazdów do Niemiec to wolałem naprawić w kraju.
Ostatnio edytowane przez iirreekk ; 26-01-2016 o 11:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi Heko edition
|
![]()
iirreekk, mnie powiedzieli, że biuletyn wygasł i muszę zrobić na własną rękę, Powiedz mi, kiedy zgłaszałeś usterkę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
![]() Imię: Paweł
Model: Mustang
Silnik: 3.7
Rocznik: 2016
|
![]()
Ja zgłaszałem zaraz po nowym roku. A tydzień później wystosowałem pismo do centrali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
|
![]()
Mógłbyś wysłać mi na PW to pismo i dalsze losy sprawy ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
|
![]()
Ja pilnowałem daty i zgłaszałem pod koniec grudnia. Ja bym próbował dzwonić do centrali. Może trafisz na inną bardziej przychylną osobę. To i tak nie idzie z biuletynu, bo w Polsce nie obowiązuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
|
![]()
Dzisiaj dzwoniłem do nich, Pani okazała się bardzo miła i przychylna, po VIN ogarnęła, że auto raczej się klasyfikuje lecz na koniec dodała, że niestety biuletyn przestał obowiązywać z końcem 2015r. i nic nie może dla mnie zrobić.. Czekam jeszcze na odpowiedź mailową. Jak uznają to dam Wam znać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. U mnie usterka wystąpiła kilka dni po nowym roku, dlatego nie zgłosiłem wcześniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
|
![]()
Włożyli mi dzisiaj w serwisie naprawione radio. Mam nadzieję, że usterka nie wróci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI 110 KM
|
![]()
Witam,
Przebrnąłem przez caaaałe 30 stron tego tematu, czuję się już zmęczony a co najgorsze widzę że finał jest dla mnie kiepski, radio padło mi już jakiś czas przed nowym rokiem, ale po szybkim rzucie oka na allegro ze używka około tysiaka stoi nie brnąłem dalej w temat z braku czasu. Dzisiaj postanowiłem się tym zająć i napisałem do pewnego serwisu szczecińskiego i oni mi dali namiar na ten temat. Jak widzę przespałem sylwestra i wszedłem w rok 2016 gdzie wygaśnięcie biuletynu chyba odcina mi zarówno wymianę po niemieckiej stronie jak i próbę walczenia w polskim oddziale :/ jak myślicie czy jest szansa na wznowienie tego biuletynu czy nie mieć złudzeń i zabrać się za naprawę na własną rękę? w sensie w moim przypadku zlecić to komuś bo ja to z elektroniką nie jestem w dobrych kontaktach. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
blaupunkt , c-max , radio |
|
|