Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-08-2009, 12:33   #291
losarturos
ford::average

Imię: Artur
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2007
Unhappy Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Też zauważyłem, przy jeździe testowej, że w tym miejscu jest ciepło. Szkoda, że ta wada nie zagraża bezpieczeństwu bo wtedy od razu ford musiał by ogłosić akcję serwisową i usunąć zagrożenie a tak trzeba będzie pewnie poczekać do liftingu modelu za parę lat. A tak w ogóle to jeszcze parę szczegółów misie nie podoba. Nie da się w wygodny sposób dostać do sterowania szybami, chyba że sobie rękę skrócę. Jestem ciekawy co za kurdupel w fordzie to projektował ale powinien dostać za to nagrodę leninowską.No i standardowo nie jestem w stanie ustawić lewego lusterka tak żeby nie widzieć w nim prawie połowy samochodu. Co ciekawe nawet elektrycznie ustawiane lusterka mają za mały zakres regulacji. Widać żaden projektant nie pomyślał, że na lewe i na prawe lusterko kierowca patrzy pod innym kątem, więc trzeba trochę inaczej ustawić ich położenie.

losarturos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2009, 13:07   #292
drozdek
ford::beginner

Model: Fiesta
Silnik: 1,4
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Na niemieckim forum napisali ( powołując się na bliżej nieokreślone oświadczenie Forda), że Fiesty wyprodukowane po 1 czerwca, są pozbawione wady grzania przy prawej nodze kierowcy, a przynajmniej grzanie zostało w sposób znaczący zmniejszone... Teraz podobno zastanawiają się co zrobić z autami wyprodukowanymi do czerwca...
drozdek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2009, 14:09   #293
kuzek
ford::advanced

Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0

wymienic na nowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , wystarczy wziasc za 50 pln kupic tasme termoizolacyjna do owijania kolektorów i owinac nia rury i scianki boczne nagrzewnicy ....., ale to rozwiazanie nie jest zgodne z zaleceniem Forda i mozna starcic gwarancje , jesli zostanie uzyte.
kuzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2009, 22:39   #294
4.Sarge

Silnik: 1.25 Benzyna

Cytat:
Napisał losarturos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie da się w wygodny sposób dostać do sterowania szybami, chyba że sobie rękę skrócę. Jestem ciekawy co za kurdupel w fordzie to projektował ale powinien dostać za to nagrodę leninowską.
To samo mnie strasznie denerwuje. Ja nie jestem wysoka bo mam ledwo 160 cm ale i tak żeby otworzyć szyby to muszę się nieźle nagimnastykować.

Jeśli chodzi o lusterka to ja nie mam problemu z ich ustawieniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
4.Sarge jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2009, 23:14   #295
niki80

Model: Focus Kombi
Silnik: 1.5 EcoBlue
Rocznik: 2019.75

A ja otwieram szyby prawą ręką i problem źle umieszczonych przycisków wtedy znika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja u siebie nie zauważyłem nagrzewania się konsoli (przejechane ponad 11 000 km, klima automatyczna) - może ta wada dotyczy tylko niektórych silników oraz wersji zamontowanej klimy??

Ostatnio edytowane przez niki80 ; 24-08-2009 o 23:16
niki80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-08-2009, 14:07   #296
kuzek

w sprawie plastików ....
ASO- telefon .... ten typ tak ma ...nie da sie nic z tym zrobic ....
Nasza odpowiedz ze auto nie nadaje sie do normalnej eksploatacji, jest ewidentny uraz na nodze(zrobiona obdukcja) i zostaną w związku z tym podjete dalsze kroki.... jeżei nie zostanie to naprawione ...
odp. ASO - hmmm.. no tak... postaramy sie.... zostanie załozona specjalana pianka która zminimalizuje nagrzewanie sie plastkiów... proszę czekac na telefon.....

typowe podejscie aso ......
Cytat:
Napisał losarturos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też zauważyłem, przy jeździe testowej, że w tym miejscu jest ciepło. Szkoda, że ta wada nie zagraża bezpieczeństwu bo wtedy od razu ford musiał by ogłosić akcję serwisową i usunąć zagrożenie
wrecz przeciwnie, zauwaz ze zaraz jest panel klimatyzacji i wiazki przewodow, które moga sie stopic w wyniku działania wysokiej temperatury, co może doprowadzic do zwarcia ....., niestety jeżdząc w korkach, czesto bardzo mocno nagrzewaja sie własnie te palstiki kiedy silnik pracuje na "luzie" , druga sprawa to możliwosc wystąpienia pekniec naczynek na nodze w miejscu gdzie działa na nie wysoka temp. (to wlaśnie stało sie mojej zonie) i nie mam zamiaru tu odpuści Fordrowi i bede domagal sie odszkodowania lub pokrycia kosztów laserowego usuwania pekniec naczynek. (zona jest lekarzem, a prawników paru znajomych tez mam...)

Ostatnio edytowane przez kuzek ; 26-08-2009 o 11:41
Stary 03-09-2009, 11:23   #297
kuzek

po tygodniu odebrałem fieste z ASO, usunieto nadmierne nagrzewanie sie plastkow konsoli srodkowej od strony kierowcy. Wykonano- zabezpiecznie trzpienia nagrzewnicy osłoną termiczną.
Taki wpis mam w ksiażce serwisowej.
Stary 04-09-2009, 20:05   #298
smyk_13
ford::amateur

Silnik: 1.4 96KM

witam panowieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w poniedzialek odbieram fieste i wlasnei sie zastanawiam jakie opony zimowe kupic? jaka firme polecacie ? chodzi mi cos w sredniej cenie
smyk_13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-09-2009, 11:49   #299
Szmer

Model: fiesta
Silnik: 1.4

Polecam GoodYear Ultragrip. Nie są tanie, aczkolwiek uważam że jak się kupuje nowy samochód to nie ma co ryzykować stłuczką spowodowaną słabymi oponami.

Ponadto słyszałem że z tańszych opon to Firestone Winterhawk są dobre i skuteczne, ale niestety podobno szybko się ścierają, tzn. szybciej się zużywają niż konkurencyjne.

Pzdr
Szmer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2009, 09:20   #300
smyk_13
ford::amateur

Silnik: 1.4 96KM

a co sadzicie o FULDZIE?
smyk_13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz