Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-03-2016, 10:36   #3051
orzechinio
ford::beginner

Model: Focus MK3/Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 95KM->128KM@309NM/2.0 TDCI 180KM@414NM
Rocznik: 2011/2007
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał orzechinio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zamontowałem wczoraj moduł BT, manetkę i mikrofon w swoim aucie.
Po tej operacji nie było dźwięku oraz radio nie wyświetlało PINu do parowania z telefonem.

Dziś przepiąłem kabelki od AUXa do modułu BT i od dziś działa mi odtwarzanie przez USB oraz odzywa się do mnie Pani z VC.

Jednakże wciąż nie otrzymuję PINu do sparowania oraz VC nie reaguje na moje komendy. Czyżby nie działał mikrofon? Co zrobić, żeby wyświetlił mi się PIN?

Dodam, że wiązkę miałem już w aucie.
Ponawiam pytanie. Dodam, że radio to Sony 6CD z początkiem kodu 8s7t z softem 05-06-01, natomiast moduł BT jest z początkiem cs7t.

orzechinio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-03-2016, 17:37   #3052
MaxMar79

Imię: Marcin
Model: S-max
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2007

Witam przewodów w aucie nie ma
MaxMar79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2016, 22:20   #3053
bogasman
ford::amateur

Model: Galaxy GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 143PS
Rocznik: 2008

Cześć, czy po numerze VIN (WF0MXXGBWM8G04227) jest ktoś w stanie mi powiedzieć w jakie elementy powinienem się zaopatrzyć przed instalacją modułu bluetooth? Głównie chodzi mi o identyfikację, jaki moduł i wiązkę powinienem dokupić. Da się to sprawdzić bez wyciągania radia? Moduł, który chcę zakupić to CS7T-14D212-AC. Na razie sprawdziłem że nie mam mikrofonu w podsufitce. Manetkę z VC już mam, bo musiałem podmienić oryginalną. Póki co mam zainstalowany zestaw nokii CK-15W.

Ostatnio edytowane przez bogasman ; 15-03-2016 o 22:24
bogasman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2016, 22:24   #3054
MarcinKuga

Model: Kuga
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2015

Szanowni Panowie, czy ktoś się orientuje czym różnią się te moduły?
CS7T-14D212-AB
CS7T-14D212-AC
CS7T-14D212-AD
CS7T-14D212-AG
Chodzi o ostatnią literę, bo rozumiem, że wszystkie obsługują język polski?
MarcinKuga jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2016, 22:49   #3055
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

tylko aktualizacją softu - A starszy - G najnowszy

Bump:
Cytat:
Napisał bogasman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głównie chodzi mi o identyfikację, jaki moduł i wiązkę powinienem dokupić. Da się to sprawdzić bez wyciągania radia? Moduł, który chcę zakupić to CS7T-14D212-AC.
a kilka postów temu..................

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żeby sprawdzić wiązkę musisz wyjąć schowek. Jak go wyjąć pytaj kogoś kto ma Mondeo.

Co do modułu. Wciśnij 1 i 6 na włączonym radiu jednocześnie i przytrzymaj. Jeśli Twoim oczom ukaże się (pierwszy ciąg znaków) coś więcej niż 05-03-?? to śmiało kupuj moduł 8M5T-19C112-X? gdzie X to język w którym ma gadać. A - angielski, reszty poszukaj w tym wątku. Nie ma polskiego. Z Polskim są moduły D212, też będzie pasował jeśli soft wyższy od wspomnianego. To moduł multikulti, umie gadać w wielu językach.

Jak nie masz wiązki, to szukaj modułu z uciętą wtyczką, bo to najtrudniej dostać, a czasem sprzedają z wtyczką w cenie tych bez. Dołożenie jak masz AUX jest proste.
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-03-2016, 00:42   #3056
bogasman

Dzięki. No niestety wychodzi wersja 04-05-02 :-/ Mniemam, że nadal nie ma rozwiązania na upgrade softu radia?
Stary 16-03-2016, 08:32   #3057
MarcinKuga

Model: Kuga
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2015

Ten z końcówką G był montowany w modelach około 2014. Nie będzie problemu z tym, że moja Kuga jest z 2010r? Język polski też będzie działał?
MarcinKuga jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-03-2016, 10:56   #3058
bogasman

Domyślnie Re: Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał MarcinKuga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten z końcówką G był montowany w modelach około 2014. Nie będzie problemu z tym, że moja Kuga jest z 2010r? Język polski też będzie działał?
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zobacz post numer 2838 w tym wątku. Tam autor ma MK4 z 2009 roku. Stąd wniosek, że powinno hulać, tylko nie licz na polskie literki. Dla pewności sprawdź wersję oprogramowania swojego radia.

A wróciwszy do mojego radia w wersji 04-05. Właściwie to nie wiem teraz jakiego radia szukać. Który model bez nawigacji ma najlepsze wyposażenie?
Znalazłem takie:
z DAB i niektóre ze zmieniarką
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Są jakieś lepsze modele?

Druga sprawa, to jak sprzedający może sprawdzić dla mnie wersję oprogramowania, gdy ma wymontowane radio?

Ostatnio edytowane przez bogasman ; 16-03-2016 o 11:16
Stary 17-03-2016, 19:36   #3059
MaxMar79

Model: S-max
Silnik: 1,8 TDCI

Witam

Sporo ostatnio czytałem na forum o BT/VC zdecydowałem się i zakupiłem odpowiednie graty, wczoraj zamontowałem radio Sony z odpowiednim softem do tego moduł BT/VC i USB , manetka, mikrofon i okablowanie. BT/VC działa wyśmienicie więc poprzez ELMconfig chciałem aktywować opcję USB bo mam Conversa. Po odczytaniu BCM i zapisaniu CCD do pliku zmieniłem potrzebną mi funkcję ale przy końcówce czyli write CCD to BMC pojawia się napis Correct redponse from adapter timed. Received response to reguest "AT L0":
Nie bardzo wiem czemu nie chce mi zapisać ustawień proszę o jakieś sugestie.

Z góry dziękuję
MaxMar79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2016, 10:01   #3060
bynajmniej
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry

Cześć.

A może nie masz przełącznika w swoim ELM, chociaż gdzieś wyczytałem, że nie musi być (już sam nie wiem).
Inna sprawa proponowałbym pisać więcej konkretów, przecież wszystko jest ważne i mało konkretne słowo "graty" zmienia tok myślenia.
A można napisać kupiłem np. moduł u sprawdzonego sprzedawcy (nawet jak padnie jego nazwa a jest solidny - to na takiej kryptoreklamie można będzie tylko zyskać).
Podobnie z wiązką (zrobiłem sam - lub kupiłem np. tu i tu), mikrofonie, innym okablowaniu itd, itd.
Życie wszak składa się ze szczegółów i trudno jest pomóc komuś bez jakiś konkretów, a inni na tym nawet podglądając jedynie ten wątek - mogą tylko zyskać.

Pozdrowienia.
bynajmniej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania