Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-10-2008, 21:23   #301
dawidos160

Domyślnie Re: [Mk3] Doposażanie

Witam serdecznie ja mam pytanie i prośbę zarazem. Tata zakupił Mondeo MKIII 2005r. Tak jak w opisie tam silnik itp. Teraz chce zrobić 3 rzeczy w aucie. Wymienić stalowe felgi na oryginalne fordowskie ( wiecie gdzie można dostać takie tanio ? ) nawigację ( ale to wydatek rzędu 300-400 zł za jakiegoś tom toma czy innego ) oraz komputer pokładowy. No i o to chce zapytać. Aktualnie mamy radio takie jak Zawika na dołączonym zdjęciu. Tata chce komputer pokładowy ( nie wiem czy dobra nazwa ) chodzi o to by były pokrętła z boku a na środku ekranik jest - nie wiem niestety jak to się nazywa i proszę o pomoc - jak to się fachowo nazywa, czy idzie to zamontować w Mondeo bez problemu i ile kosztuje taka operacja ? Pozdrawiam.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2008, 22:38   #302
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001

Tak to już jest z ciemnymi kolorami.... Klamek można szukać długo, polecałbym jednak polakierowanie ale wtedy autko musi całe zostać :fcp1 bez klamek drzwi nie otworzysz (chyba że przez szybę). Możesz zadzwonić do handlarzy, może mają: 513963171
Stary 15-10-2008, 22:55   #303
wojoo
ford::advanced

Model: No One
Silnik: Inne
Rocznik: 2016

Sluchajcie mam do was pytanie .. chce obszyc sobie tapicerke czesciowo skora i czesciowo alcantara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tu kieruje pytanie jakie wg was byloby najlepsze polaczenie kolorystyczne (chce rowniez zmienic podsufitke) - alcantara po srodku a skora po bokach foteli a podsufitka w alcantarze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Myslalem zeby zrobic srodek np brazowy i podsufitke a boki bezowe ?
wojoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2008, 10:35   #304
Generał
ford::beginner

Model: Mondeon mk3
Silnik: 2.0 DTCI
Rocznik: 2003/04

Witam Od wczoraj posiadam Forda Mondeo w Kombi (mk3) z 2003 z wersja wyposazenia trend i nie stety nie mam komputerka ;( i mam pytanie do "curchuck" bo napisał że jest mozliwośc aktywacji komputera w serwisie. Jestem ciekaw ile to moze kosztowac? Dodam że mam zegary i ten wyswietlacz tak jakbym miał ten komputer ale tylko pokazuje mi temperature zewnetrzna i nie mam tych przycisków do zmiany opcji przy kierunkach. Prosze o pomoc poniewaz zalezy mi na tym komputerku
Generał jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2008, 14:43   #305
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał Generał
i mam pytanie do "curchuck" bo napisał że jest mozliwośc aktywacji komputera w serwisie. Jestem ciekaw ile to moze kosztowac? u
ASO tego nie robi.
Poczytaj tutaj (ja aktywowałem sobie komputer):

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

oraz

Cytat:
Napisał dawidos160
No i o to chce zapytać. Aktualnie mamy radio takie jak Zawika na dołączonym zdjęciu. Tata chce komputer pokładowy ( nie wiem czy dobra nazwa ) chodzi o to by były pokrętła z boku a na środku ekranik jest - nie wiem niestety jak to się nazywa i proszę o pomoc - jak to się fachowo nazywa, czy idzie to zamontować w Mondeo bez problemu i ile kosztuje taka operacja ? Pozdrawiam.
Dobrze radzę - "odpuść" temat.
Wtopisz kupę kasy, po to aby mieć nawigację z kiepskimi mapami polski. Po prostu drogi gadżet. Lepiej kup firmową nawigację - będzie więcej pożytku

Cytat:
Napisał dawidos160
Wymienić stalowe felgi na oryginalne fordowskie ( wiecie gdzie można dostać takie tanio ? ) .
Na allegro:

Stary 17-10-2008, 15:05   #306
RECONDO

Navi można zamontować fajny gadżet choć mapy są mało precyzyjne (tzn. bardzo słabo opisane) choć dostępna sieć dróg jest bardzo rozbudowana.
Stary 17-10-2008, 18:51   #307
dawidos160

Oki to pomęczę was jeszcze jednym pytaniem ( pewnie odpowiedź już udzielona,na tej stronie ale nie załapałem ) Czy w tej konsoli, jaka jest na zdjęciu u Zawikii idzie dograć komputerowo by pokazywał średnie spalanie i chwilowe ? Albo jeszcze jakieś inne gadżety ?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2008, 21:46   #308
Generał

Model: Mondeon mk3
Silnik: 2.0 DTCI
Rocznik: 2003/04

Ok wielkie dzięki. Teraz tylko znajde kolesia który to zrobi gotowe ;d
Generał jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-10-2008, 09:50   #309
pawcios94

Fajne sa te listewki tez sobie takie zrobie ale to nie teraz
pawcios94 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-10-2008, 10:12   #310
RECONDO

Cytat:
Napisał wojoo
Sluchajcie mam do was pytanie .. chce obszyc sobie tapicerke czesciowo skora i czesciowo alcantara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tu kieruje pytanie jakie wg was byloby najlepsze polaczenie kolorystyczne (chce rowniez zmienic podsufitke) - alcantara po srodku a skora po bokach foteli a podsufitka w alcantarze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Myslalem zeby zrobic srodek np brazowy i podsufitke a boki bezowe ?
Pomysł wygląda OK choć jest kosztowny ale jak ktoś chce :fcp1 to warto.
Odpowiedz

Zasady postowania