![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#301 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
|
![]()
Fulda to mocniejszy zawodnik w klasie ekonomicznej. Wg. mnie dość rozsądnym wyborem są chyba Dunlop SP Winter Response, nad tymi się zastanawiam. Opinie zbierają obiecujące.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus, Fusion
Silnik: PNDD + LPG, FXJA + LPG
Rocznik: 2018, 2006
|
![]()
Mi w piątek przyszły Bridgestone LM 20. Z fabrycznych letnich tej firmy byłem !bardzo! zadowolony więc zaryzykowałem z zimówkami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-06-2009
Silnik: 1.4 96KM
|
![]()
no i odebralem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cudenko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zalaczam foto to mozecie obejrzec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. spalanie mnei zaskoczylo ale pozytywnie bo dzisiaj po odbiorze jechalem do Katowic i spalil 6.5 litra przy czym non stop byly jakies korki.. wiec mysle ze to calkiem niezleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co do opon to chyba jednak skusze sie na fuldy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-08-2009
Silnik: 1,6 TDCi
|
![]()
Co to za wersja fiesty? Sport?...bo ja nie mam takiego spojlera na górze z tyłu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
![]() Zarejestrowany: 08-01-2009
Model: Focus Kombi
Silnik: 1.5 EcoBlue
Rocznik: 2019.75
|
![]() Cytat:
Fajnie wygląda fiesta z nim - szkoda, że założenie teraz (po zakupie) jest 3 x razy droższe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
![]() Zarejestrowany: 11-09-2006
Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
![]()
sport ma kilka różnic.... Np:
• fotele kubełkowe (no prawie kubełkowe) • obniżone zawieszenie i zmienioną charakterystykę tego zawieszenia • inne zderzaki • większy tylni spojler • tylko wersja 3D • jeśli na ESP to można go swobodnie wyłączyć • silnik 1,6 benzyna lub jedyny z oferty diesel i pewnie jeszcze inne ….
![]() |
#307 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-06-2009
Silnik: 1.4 96KM
|
![]()
to jest normalna wersja 1.4 96 KM z pakietem GOLD tylko ze dodatkowo wzialem ten sportowy spojler i przyciemnione szyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. robi wrazenie nie ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
|
![]()
Z tyłu fajnie wygląda, z przodu już niekoniecznie. Uważam, że fiesty z przednimi reflektorami, z czarną oprawą nienajlepiej wyglądają w ciemnych kolorach. Gubi się wtedy obrys świateł, dość ważny, bo w fieście bardzo charakterystyczny.
Życzę udanej eksploatacji. A teraz z innej beczki. Ktoś mniej więcej w początkach tego tematu pytał o sens wymiany oleju przy przebiegu ok. 3000 km. Sam mam przejechane nieco ponad to i rozważałem wymianę oleju z filtrem, zadzwoniłem więc do ASO w Rybniku. Zapytałem doradcę w serwisie czy jest sens takiej wymiany. Ku mojemu zdziwieniu, absolutnie mnie do tego nie zachęcał. Stwierdził, że producent zaleca wymianę co 20 tyś km i silnik pod takie interwały wymiany jest przygotowany. Myślałem, że chociażby z chęci zysku serwisant przyklaśnie i będzie serdecznie zapraszał na wymianę... a tu niespodzianka ;-). Ot, ciekawostka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
![]() Zarejestrowany: 05-02-2009
Model: fiesta
Silnik: 1.4
|
![]()
Podejrzewam, że warunki gwarancji na wszystkie fiesty są identyczne, stąd moje pytanie po jakim przebiegu trzeba pierwszy raz stawić się w serwisie. Przy poprzednich samochodach musiałem zrobić przegląd zerowy po przejechaniu 10.000 km. Jak jest w przypadku forda? I cy ktoś może wie o ile kilometrów można taki wymagany przebieg przekroczyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
|
![]()
Tzw. przegląd zerowy u Forda wykonywany jest przed wydaniem auta. Pierwszy obowiązkowy przegląd przypada po 20 tyś km lub pierwszym roku i każdy następny po kolejnych 20 tyś km lub co rok. Kiedyś można było robić przegląd 1000 km przed lub po danym przebiegu, ale teraz chyba te granicę powiększyli. Ale nie jestem pewien.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|