Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-09-2009, 12:16   #301
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Fulda to mocniejszy zawodnik w klasie ekonomicznej. Wg. mnie dość rozsądnym wyborem są chyba Dunlop SP Winter Response, nad tymi się zastanawiam. Opinie zbierają obiecujące.

mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2009, 19:47   #302
Skolmi
ford::expert

Model: Focus, Fusion
Silnik: PNDD + LPG, FXJA + LPG
Rocznik: 2018, 2006

Mi w piątek przyszły Bridgestone LM 20. Z fabrycznych letnich tej firmy byłem !bardzo! zadowolony więc zaryzykowałem z zimówkami.
Skolmi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-09-2009, 19:41   #303
smyk_13
ford::amateur

Silnik: 1.4 96KM

no i odebralem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cudenko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zalaczam foto to mozecie obejrzec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. spalanie mnei zaskoczylo ale pozytywnie bo dzisiaj po odbiorze jechalem do Katowic i spalil 6.5 litra przy czym non stop byly jakies korki.. wiec mysle ze to calkiem niezleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co do opon to chyba jednak skusze sie na fuldy
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg STP67020.jpg (47.0 KB, 75 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg STP67021.jpg (59.7 KB, 75 wyświetleń)
smyk_13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2009, 09:45   #304
Anka81
ford::beginner

Silnik: 1,6 TDCi

Co to za wersja fiesty? Sport?...bo ja nie mam takiego spojlera na górze z tyłu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Anka81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2009, 09:50   #305
niki80

Model: Focus Kombi
Silnik: 1.5 EcoBlue
Rocznik: 2019.75

Cytat:
Napisał Anka81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co to za wersja fiesty? Sport?...bo ja nie mam takiego spojlera na górze z tyłu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trend z dołożonym spojlerem z listy wyposażenia dodatkowego (chyba za 500 zł) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fajnie wygląda fiesta z nim - szkoda, że założenie teraz (po zakupie) jest 3 x razy droższe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niki80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2009, 10:15   #306
logar4

Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011

sport ma kilka różnic.... Np:
• fotele kubełkowe (no prawie kubełkowe)
• obniżone zawieszenie i zmienioną charakterystykę tego zawieszenia
• inne zderzaki
• większy tylni spojler
• tylko wersja 3D
• jeśli na ESP to można go swobodnie wyłączyć
• silnik 1,6 benzyna lub jedyny z oferty diesel

i pewnie jeszcze inne ….
logar4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2009, 21:49   #307
smyk_13
ford::amateur

Silnik: 1.4 96KM

to jest normalna wersja 1.4 96 KM z pakietem GOLD tylko ze dodatkowo wzialem ten sportowy spojler i przyciemnione szyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. robi wrazenie nie ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
smyk_13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2009, 22:21   #308
mancat

Z tyłu fajnie wygląda, z przodu już niekoniecznie. Uważam, że fiesty z przednimi reflektorami, z czarną oprawą nienajlepiej wyglądają w ciemnych kolorach. Gubi się wtedy obrys świateł, dość ważny, bo w fieście bardzo charakterystyczny.

Życzę udanej eksploatacji.

A teraz z innej beczki. Ktoś mniej więcej w początkach tego tematu pytał o sens wymiany oleju przy przebiegu ok. 3000 km. Sam mam przejechane nieco ponad to i rozważałem wymianę oleju z filtrem, zadzwoniłem więc do ASO w Rybniku. Zapytałem doradcę w serwisie czy jest sens takiej wymiany. Ku mojemu zdziwieniu, absolutnie mnie do tego nie zachęcał. Stwierdził, że producent zaleca wymianę co 20 tyś km i silnik pod takie interwały wymiany jest przygotowany. Myślałem, że chociażby z chęci zysku serwisant przyklaśnie i będzie serdecznie zapraszał na wymianę... a tu niespodzianka ;-). Ot, ciekawostka...
Stary 14-09-2009, 17:11   #309
Szmer

Model: fiesta
Silnik: 1.4

Podejrzewam, że warunki gwarancji na wszystkie fiesty są identyczne, stąd moje pytanie po jakim przebiegu trzeba pierwszy raz stawić się w serwisie. Przy poprzednich samochodach musiałem zrobić przegląd zerowy po przejechaniu 10.000 km. Jak jest w przypadku forda? I cy ktoś może wie o ile kilometrów można taki wymagany przebieg przekroczyć.
Szmer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-09-2009, 18:12   #310
mancat

Tzw. przegląd zerowy u Forda wykonywany jest przed wydaniem auta. Pierwszy obowiązkowy przegląd przypada po 20 tyś km lub pierwszym roku i każdy następny po kolejnych 20 tyś km lub co rok. Kiedyś można było robić przegląd 1000 km przed lub po danym przebiegu, ale teraz chyba te granicę powiększyli. Ale nie jestem pewien.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania