![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#301 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-04-2010
Model: Ford Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI 130km
Rocznik: 2004
|
pzu nie wymaga zadnych indeksow na oponach ani nawet zimowek do wyplaty ewentualnej szkody z ac zatem chyba zakupie cos o indeksach 91T.
co myslicie? koniecznie musi byc 91H zeby wszystko bylo "po bożemu"? czytajac wszystkie watki o oponach na tym forum wyczytalem ze GY UG7+ moga szybko ząbkowac bo sa symetryczne i duzo lepiej jest wybrac cos asymetrycznego... druga sprawa tego indeksu... ze niby czym wyzszy to twardsza opona bedzie a zima wiadomo ze... z drugiej strony za miekka byc nie moze bo mundek duza fura. przeczytalem wszystko juz i mam jeszcze wiekszy metlik w bańce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. GY zachwalane albo odradzane ze wzgledu jak wyzej. conti chyba spoko dunlop jedni na tak inni na nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. duzo pochwal a moj wulkanizator mowi conti GY ale nie dunlop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kumpel w oponeo tez mowi ze dunlop bedzie najlepszym rozwiazaniem... nokiany to samo... duzo pochwal duzo negatywow... pomocy pliss |
|
|
|
|
|
#303 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-06-2009
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1,8 TDCi 100KM
Rocznik: 07/2009
|
Cytat:
Nie temu fora służą. Tu możesz się dowiedzieć czegoś np o wariantach, które rozważasz w decyzji, ktoś może podsunąć jakiś nowy pomysł itp. Jednakże ostateczna decyzja należy do Ciebie, wraz ze wszystkimi wynikającymi z niej konsekwencjami /pozytywnymi i negatywnymi/. życzę udanego wyboru i pozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. PS. ja po wielu lekturach różnych forów zdecydowałem się na 205/55/R16 FULDA Kristall Montero 3. Jeden sezon za mną, drugi się zaczął. Po tym jednym sezonie mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Ostatnio edytowane przez pwroblew ; 05-11-2010 o 09:12 |
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
|
wiadomo ze nikt nie powie wez te albo tamte tyle tylko ze moze doradzic a wybor i tak zostanie po mojej stronie.
chcialem tylko abyscie przyblizyli mi temat tych indeksow jakie winny byc i czy ewetualnie 91T wchodzi w ogole w gre w naszej gablocie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zeby nie bylo ze beda za slabe albo zbyt mocne co moze powodowac gorsza trakcje lub uszkodzenie opony czy cos... kompletnie nie wiem bo zawsze mialem tylko i wylacznie uzywki ktorych juz nigdy nie kupie bo przy moich przebiegach (35-40tys rocznie) kupowalem je co rok ;/ drugi temat to ten bieznik jak np w GY UG 7+ - czy faktycznie do mudnka musi byc asymetryczny? kwestia firmy bedzie moim wyborem |
|
|
|
|
|
#305 | |
|
|
Cytat:
Faktycznie zastanawiałem się nad indeksem i w ostateczności wziąłem z takim samym jak mam letnie, czyli 91T /tym bardziej, że taki indeks odpowiada zarówno nośności i max prędkości mojej wersji mondka. Nie widziałem potrzeby płacenia za wyższe indeksy nośności czy prędkości/. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#306 | |
|
|
Cytat:
wiec indeks wypadaloby miec 91H z drugiej strony zima nie bede zasuwal nawet 160km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. malo kiedy tak jezdze - do 150max. ale niby indeksy wybiera sie do mozliwosci auta a nie do stylu jazdy i badz tu madry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
|
Cytat:
pozdr |
|
|
|
|
|
|
#308 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-04-2010
Model: Mondeo MKIV Kombi Ghia
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Z tym "cieniutko pod względem trzymania" nie przesadzajmy. Mam swoje doświadczenia w tym względzie. Różnica w trzymaniu dotyczy wartości ekstremalnych na granicy bezpieczeństwa jazdy (głównie w ciasnych zakrętach). Można ją więc wychwycić na torze, ale na normalnych drogach tak się nie jeździ, a raczej nie powinno. Ja przynajmniej nie doświadczam dyskomfortu związanego z przyczepnością pomimo, że raczej (wstyd przyznać) nie zważam na nasze kodeksowe ograniczenia prędkości. |
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
Moje 215 / 16 (Dunlopy 3D) mają problemy z przeniesieniem mocy na mokrym i, co oczywiste, nie hamują jak letnie 235-tki. Na pewno letnie 215 byłyby dużo lepsze w tych konkurencjach. Ale zimą brakuje mi pewności, któą daje letnia 18".
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
#310 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2010
Model: Mondeo MK3 Kombi Ghia STARDUST SILVER
Silnik: 2.0 TDDi 115KM stała geometria turbiny, bez przepływki
Rocznik: VI.2002