![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#311 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-11-2005
|
bo wiesz u mnie jak narazie odpada regulacja na analizatorze gdyz mam jedna srube urwana przy kolektorze wydechowym i sadzi, wiec bez sensu by bylo jechac na anlizator, po sprawdzianie jak mi spalil 17 po miescie przykrecilem pol obrotu i dalej idzie jak szalony ,mma nadzieje ze teraz bedzie mniej palil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
[ Dodano: 2005-12-08, 20:10 ] wiem ze moze jestem upierdliwy ale moze dzieki mojej uporczywosci komus sie to przyda odpowiedzi na moje pytania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#312 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-12-2005
|
witam, od ok tyg jestem posiadaczem blosa. Niestety jeszcze nie zamontowany z uwagi na to ze gaznik mam pionowy i mam klopot z dostaniem kolankaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy nie orientuje sie ktos gdzie moglbym dostac gumowe kolanko w wawie? (ewentualne info prosze na priv, dziekiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
ps. czy przy gazniku efekty beda rownie dobre jak przy wielo i jednopunktach?
|
|
#313 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-11-2005
|
a czy to ma jakies znaczenie bo ja uwazam ze nie przy pracy na blosie
|
|
|
|
|
#314 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
znaczy się - gaźnikowy silnik ma o wiele mniejsze zasysanie i tu może być nieco więcej roboty ze strojeniem i być może będzie trzeba użyć tej skośnej śruby do podparcia przepustnicy blos-a ale to już się okaże po zamontowaniu. Pamiętaj żeby dolot był szczelny.
|
|
|
|
|
#315 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-11-2005
|
fotki z mojej instalki blos na gazniku
http://deejaybialy.webpark.pl/pict3132.jpg http://deejaybialy.webpark.pl/pict3133.jpg jezdzi jak wariat zobaczymy jak bedzie ze spalaniem narazie jestem zadowolony az nadto blos pasuje idealnie do rury ;-) przepustnica delikatnie podparta czerwona srubka ;-) planuje ew. oddalic blosa od kolektora i zmienic filtr na stozek (z braku miejsca) jesli wyniki spalania beda niezadawalajace pozdrawiam |
|
|
|
|
#316 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
olej stożek - szkoda zachodu.
|
|
|
|
|
#317 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#318 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
jak założysz stożek i go dobrze nie odgrodzisz od silnika to dopiero zobaczysz jaka będzie dupa - no i auto zacznie głośniej pracować szczególnie przy wkręcaniu na obroty. Z początku fajny efekt akustyczny ale z czasem może się znudzić i przeszkadzać - no ale zawsze można przestraszyć kogoś na chodniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#319 |
|
|
zamiezam odizolowac go coby zimne lykal....
|
|
|
|
|
#320 | |
|
|
Cytat:
|
|
![]() |