![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#311 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-02-2009
Model: fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2009
|
![]()
Dzięki za info Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla mnie to nawet lepiej...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-06-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 96KM
|
![]()
mozna przekroczyc maksymalnie o 1500 km
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Silnik: 1.6 120KM
|
![]()
ja jak na razie nie miałem problemów ze swoją fieścinąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam najechane już 7tys km... Co mnie ucieszyło ostatnio to fakt że przy jeździe 90km/h w trasie na 1 baku zrobiłem trasę Wrocław - Warszawa - Wrocław przy średnim komputerowym spalaniu 4,9... Osobiście uważam to za sukces jak na 120 koniowy silnik benzynowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pewnie gdybym jechał normalnie w granicach 110km/h i częstym wyprzedaniu to spalanie miałbym rzędu 6,5 na komputerze ale dobrze wiedzieć że gdy trzeba przysępić na paliwie to jest to możliweGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
![]()
a ja wyrażę moją opinię na temat nowej fiesty jeśli mogę... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak zobaczyłem ją pierwszy raz w wersji sport, białą i w błękitnej skórze tak się zakochałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak sobie teraz myślę, że jest to pierwsza fiesta po MK III z charakterem, wreszcie autko z "treścią" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
|
![]()
witam panowie. mam pytanie odnosnie waszych fiest: czy u was tez czesto wlacza sie wentylator chlodzenia? bo u mnie to czasami dopiero co odpale i wyjade z placu a on juz sie wlacza.. tak ma byc czy cos jest nie tak ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Silnik: 1.4 PB
|
![]()
Witam!
U mnie może kilka razy włączył się w korku wentylator, generalnie chodzi wentylator z klimy... o ile jest włączona. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
|
![]()
Mancat miales racje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak jechalem bez klimy to sie wntylator nie wlaczyl a jak zalaczylem klimatyzacje to sie wlaczyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzieki za pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
![]() Zarejestrowany: 19-12-2009
Model: BRAK
Silnik: BRAK
Rocznik: BRAK
|
![]()
Witam
ma do was kilka pytań i niestety ale muszę się dowiedzieć od was co nieco. 1) Jak przebiegały negociacje z dealerem mowiliście jaką wersję chcecie + dodatkowe pakiety i po zsumowaniu ceny auta negociowaliście rabat jaki mógłby dać??? 2) napiszczie ile musieliście dac zaliczki na swoje auta bo sie osobiście nie oriętuje 3) Czy podczas odbioru auta jeżeli zostanie stwierdzona przez klienta wada produkcyjna to czy mogę odmówić odbioru auta ?? A jeśli odmówię odbioru czy nie przepadnie zaliczka na auto. 4) Czy wy klienci posiadający forda Fiestę wymienialiście już jakieś podzespoły które się zepsuły i nie były już na gwarancji 5) Z tego co sie orientuje gwarancje sie ma na nowego forda fiestę przez 2 lata a potem możecie sobie jeszcze przedłużyć gwarancje na samochód. 6) Podczas użytkowania samochodu jakie stwierdziliście minusy i plusy samochodu podczas jazdy i czy cos was denerwuje w tych autach?? 7) Ostatnio czytałem recenzje nowego forda fiestę i testujący napisał że 5 drzwiowy for jest mały i zmieszczą się co najmniej 4 osoby a jak do samochodu dojdzie 5 osoba to osoby w tyle będą ściśnięte jak sardynki to prawda?? ja ze zdjęć tak sie raczej nie wyznam dlatego myślę że prawdę napiszecie i nie wydaje mi sie żeby to auto było jakieś małe no ale cóż . Dziękuje z góry za odpowiedzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Silnik: 1.4 PB
|
![]()
Ad. 1. Ja wiedziałem jaką wersję chcę, podałem jaki chcę silnik, pakiet, opcje, kolor. Potem pytałem ile może opuścić. Cena niezbyt mi odpowiadała, więc zadzwoniłem do innego dealera, ten dał niższą cenę... po czym ten pierwszy zszedł z ceny i po sprawie.
Ad. 2. Nie musiałem zostawiać zaliczki. Ad. 3. Na pewno możesz odmówić, ale wszystko zależy jak sporządzona jest umowa zamówienia. U mnie było napisane, że w przypadku gdy np. dealer nie ma wpływu na powstałą niezgodność z umową, to nie ponosi odpowiedzialności. Czyli, jeśli np. w fabryce nie będzie w danym czasie takich alufelg, takich jak chciałem, to dealer może spać spokojnie. Ad. 4. Prawie 10 tyś. przebiegu i nic nie wymieniałem (odpukać). Ad. 5. Co do dodatkowej gwarancji zapytaj dealera. Ford wprowadził niedawno nowy program przedłużania gwarancji nawet do 10 lat. Ja przedłużyłem swoją gwarancję do 3 lat, musiałem to zrobić do 3 miesięcy od daty kupna auta. Ad. 6. Jest post założony na forum na ten temat: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ad. 7. No w 5 osób w fieście na pewno się wygodnie nie podróżuje. To nie jest duże auto. Ja raz jechałem w trzy dorosłe osoby, plus dziecko w foteliku (długa trasa). W takim przypadku potrzebna była strategia pakowania i umiejscowienia ludzi w aucie. P.S. Uzupełnij odpowiednio swój opis (model, silnik, rocznik), albo nic nie pisz. Ostatnio edytowane przez mancat ; 19-12-2009 o 23:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
![]() Zarejestrowany: 20-02-2009
Model: Fiesta Mk7
Silnik: 1.4 A4 Pb
|
![]()
Ad.1. Ja kupowalem w takim okresie ze na auto trzeba bylo czekac pol roku prawie, wiec nie bardzo dalo sie cos stargowac poza darmowymi belkami na dach.
Ad.2. Ja mysle ze to zalezy od tego jak bardzo nietypowe bierzesz auto, tj. jesli wezmiesz jakies dodatki typu podgrzewane fotele, progi aluminiowe itp to pewnie zaplacisz zaliczke bo w razie czego dealer-owi moze byc trudniej takie auto sprzedac pozniej. Ad.3. Nie pamietam jak bylo w umowie, ale wydaje mi sie oczywiste ze jak jest wada to auta nie odbierasz - wraca do fabryki albo na warsztat do dealera. Jesli w umowie jest inaczej to jest naciaganie klienta i tez bym z tym walczyl (sad? UOK?). Tak czy inaczej, trzeba czytac umowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ad.4. 10kkm i na razie nic nie wymieniane ani przezemnie ani w serwisie Ad.5. zgadza sie, ta gwarancja 2 lata to troche biedna jest wg. mnie... (w sensie ze ktrotka). niedlugo minie mi rok od kupna i musze sie zdecydowac czy przedluzyc do 4 lat, ale mam powazne watpliwosci bo serwisy ford-a w ktorych bywalem do tej pory nie wzbudzaja mojego zaufania... Ad.6. nie chce mi sie rozpisywac... generalnie powiem tak: nie zaluje zakupu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ad.7. tak samo maly jest 5 jak i 3 drzwiowy w srodku... 4 osoby jada w miare komfortowo, pod warunkiem ze nie ma za wiele bagazy. no a 5 to wg. mnie tylko jak na prawde trzeba i na krotkie trasy. ja osobiscie kupilem bagaznik dachowy zeby w zimie moc w 4 osoby na narty pojechac i podobnie latem na dluzej jak sie jedzie (wiecej rzeczy) zeby moc sie zabrac w 4 osoby Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|