Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-12-2017, 13:31   #311
turpiotr020790@interia.pl
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: MONDEO MK IV
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM
Rocznik: 2013
Domyślnie zmiana Audio Mondeo mk4 lift

witam noszę się z zamiarem ulepszenia audio w swoim fordzie i mam do was panowie parę pytań czym wygłuszyć drzwi , jakie głośniki na przód a jakie na tył bez żadnej rzeźby wyciągam stare wkładam nowe oraz najważniejsze z pytań montaż suba jak podłączyć do oryginalnego radia nawigacji pacjent mondeo 2012 rok wersja titanium s

turpiotr020790@interia.pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2017, 14:02   #312
DawidUK
ford::average

Imię: Dawid
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125bph
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: zmiana Audio Mondeo mk4 lift

Cześć,

Wiesz powiem Ci że przechodziłem to o czym teraz Ty myślisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I najlepsza opcja jaką sfinalizowałem to była zmiana przepalonych dwóch głośników z Sony Premium Sound system. Przed tym zakupiłem nowe JBL cały komplet z nowymi cykaczami itp itd chyba pisało że miały z 1600W wszystkie 4 główne głośniki, i jak założyłem (oczywiście jak już zwaliłem drzwi to kupiłem maty wygłuszające i okleiłem drzwi) to było z 2x gorzej jak przy wcześniejszych już lekko zmęczonych. Więc te oddałem i zakupiłem w idealnym stanie oryginalne z klasy premium Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Teraz palę się na oryginalny sub który jest montowany w koło zapasowe, ale ciężko znaleźć taki z kompletnym zestawem naprawczym ( bo tracisz koło zapasowe ) ale założę się że skoro "drzwiowe" grają tak a nie inaczej, to ten w kole musi już w ogóle dodawać wisienkę na czubek już i tak pysznego tortu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Jedyną zmianę którą zrobiłem było Radio Pumpkina na androidzie, więc w razie jak przyjdzie mi podłączyć suba to nie muszę się martwić instalacją tylko podciągnę go do radia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DawidUK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2017, 14:09   #313
peteypee
ford::professional

Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010

Drzwi najlepiej piankową matą. Są takie, zbite dość porzadne (tandety się wystrzegaj) Bitumiczne są cięzkie a skuteczność podobna. Nie wiem jak na zwykłych bo ja mam sony i przyznam że dobrze to gra (audiofilem nie jestem) Nawet zastanawiam się czy jest sens wstawiac u mnie suba bo i tak przy skali 15 wszystko zaczyna tzreszczeć i nawet na fotelu czuć. Jesli masz zwykłe fordowskie głośniki to polecam BOSE z mazdy tylko z wersji bez wzmacniacza. Mam takie w mk3 na radiu z hondy crv i grają porównywalnie z sony w mk4.

Ja bym chetnie wstawił 2x20cm po bokach bagażnika. Do jednej skrzynki wrzucić wzmacniacz. Trzebaby dorobić skrzynie ale to nie jest problem a bagażnik robi się troszkę tylko mniejszy za to bardziej prostokątny. Zależy co kto wozi w bagażnik i czy potrzebuje miejsce.

Ostatnio edytowane przez peteypee ; 21-12-2017 o 14:14
peteypee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2017, 14:14   #314
DawidUK

Imię: Dawid
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125bph

zgadzam się, mój brat w Mazdzie 6 ma Bose, i gra pokusiłbym się nawet stwierdzić że gorzej jak Sony w Mondku, a ja akurat jestem audiofilem, i na prawdę przyzwoicie gra, jak na fabrykę oczywiście to na prawdę TOP
DawidUK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-12-2017, 14:25   #315
peteypee
ford::professional

Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010

Bose w madzi jest w 2 wersjach i różniej grają. Kiedyś jeszcze nawalałem muzyką w aucie ale teraz już za stary jestemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W escorcie dawno temu miałem 2 suby na 2 piecach mono i pewnego razu mi szybę wywaliłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale może dla tego że zimno byłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy głośnikach bose trzeba trzeba patrzeć zeby nie założyć 2ohm bo może końcówkę mocy w radiu zjarac.
peteypee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-01-2018, 18:42   #316
jahjah
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie zmiana radia

panowie chcialbym wsadzic troche lepsze radyjko, myslalem o czym takim [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pytanie czy to radyjko jest duzo lepsze niz moje zwykle 6000 cd? Bedzie jakas znaczaca poprawa dzwieku? Rozumiem za sprawa podlaczenia navi jest pewnie masakrycznie trudną sprawą i jak to bedzie z wymiana, wystarczy wyjac stare i wlozyc nowe?

Ostatnio edytowane przez jahjah ; 05-01-2018 o 18:46
jahjah jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-01-2018, 19:48   #317
Rapir20

Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 2.5t
Domyślnie Odp: zmiana radia

To jest nie fabryczne radio. Może nie mieć funkcji sterowania z kierownicy jak i podłączenia pod fabryczny zestaw głośno mówiący. GPS wystarczy antenę gdzieś na podszybiu zamontować, nagrać mapy na kartę Sd i odpalić. System radia to pewnie android
Rapir20 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-01-2018, 20:21   #318
jahjah

Domyślnie Odp: Wymiana radia 6000CD --> Sony

a no to lipa wolalbym oryginalne ale pewnie sa gorsze niz to chyba ze cos takiego tylko to zdecydowanie gorzej wyglada [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 08-04-2018, 13:11   #319
jahjah

Domyślnie Radio sony

Panowie , myslalem nad wymiana radia z fordowskiego 6000 na sony. Czy kazde sony ma wbudowane bluetooth? Chodzi mi o to zebym mogl rozmawiac przez telefon, a sluchac w glosnikach .jesli tak to trzeba dokladac jakis dodatkowy mikrofon? Czy jest juz gdzies w aucie
Stary 08-04-2018, 13:49   #320
koszka
ford::expert

Imię: Marcin
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Domyślnie Odp: Radio sony

Musisz dołozyć dodatkowy moduł. Sprawa dosć prosta i niedroga . potrzebny mikrofon, moduł najlepiej już z USB i troche kabelków . Chyba , że masz już wtyczke do modułu w okolicach schowka pasażera.
koszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania