Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-12-2016, 21:11   #321
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: TravelPilot FX - nie włącza się - Blaupunkt uznaje wadę!

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , tak jak napisał stingerA6. Czytanie biuletynu nic Ci nie da. Zgłoszenie radia łapiącego się na wymianę, musiało nastąpić do 31.12.2015. Od tego momentu grupa bosch wypięła się na wadę fabryczną produktu blaupunkt.

radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2016, 08:39   #322
zie
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał radek70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , tak jak napisał stingerA6. Czytanie biuletynu nic Ci nie da. Zgłoszenie radia łapiącego się na wymianę, musiało nastąpić do 31.12.2015. Od tego momentu grupa bosch wypięła się na wadę fabryczną produktu blaupunkt.

No to mnie nie pocieszyliście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Właśnie padł wyświetlacz i myślałem że może ponegocjuję z Fordem bo to w końcu wada fabryczna. Cóż nie przeskoczę tego.

Zna może ktoś w Lublinie jakiegoś speca to jest w stanie to profesjonalnie naprawić?
zie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 00:22   #323
kordi74

Imię: Kordian
Model: Ford Transit Custom & Skoda Kodiaq
Silnik: 2,0 & 1,5
Rocznik: 2020 & 2019

no i skończyło się życie w moim travel pilot fx . wieczorem wszystko ok a rano nic a nic nie świeci ,nie gada . mało tego po dwóch dniach jazdy ze zdechłym radiem auto następnego ranka też już nie gada , po wstępnej lekturze na forum już wiem że to przez radyjko i jestem pewny gdzie problem.
pytanie czy na ten czas ktoś już zorientowany jest o magika w temacie fx w Gorzowie?
lub ew gdzie odsyłać , jakiś pewniaków, gdzieś tam w tematach przewija się Sochaczew ,Poznań ????
Stary 31-12-2016, 11:41   #324
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał kordi74 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdzie odsyłać
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 31-12-2016, 11:55   #325
wojtt
ford::average

Imię: Wojtek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009

Byłem osobiście w Komtel-serwis w Sochaczewie z tą usterką . Pełen profesjonalizm , naprawa trwała około godziny z demontażem i montażem - koszt 450 zł , jestem w pełni zadowolony tak że mogę polecić
wojtt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 12:08   #326
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985

Kordian zapytaj lokalnie tu... może podołają
facebook.com/NawigacjeFabryczneGorzow
Stary 31-12-2016, 14:11   #327
kordi74

stingerA6 , właśnie rozmawiałem z gościem co tu podałeś , zna problem, niby naprawia, nie ma problemu,
teraz przemyślę czy zaufać , czy odesłać do wyżej wymienionych którzy mają już tu uznaną renomę .
Panowie , podpowiedzcie mi czy po takiej naprawie aktualizacja i PL lektor i menu się zachowa czy czeka mnie jeszcze wizyta u sympatycznego kolegi Speedo haha...

Ostatnio edytowane przez kordi74 ; 31-12-2016 o 14:15
kordi74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2017, 19:33   #328
kordi74

Panowie!
ale jaja , wracam właśnie z garażu wielce uradowany , podłączyłem radio i wszystko zagadało jak należy , aż nie mogłem uwierzyć w to co widzę :-)
czyli opisy z wygrzewaniem radia się sprawdziły i ja to potwierdzam choć byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tej metody.
ale muszę to tu napisać dla następnych z tym problemem ze mi wygrzaniu radia suszarką 15 minut pomogło .
Aczkolwiek teraz zobaczymy na jak długo to starczy - dzień , miesiąc rok...
No i chyba jeśli teraz ok , to zobaczymy co z aku, które to zepsute radio mi rozładowało ... będę informował co i jak dalej po tym ;-)
Stary 02-01-2017, 19:56   #329
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał kordi74 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
będę informował co i jak dalej po tym ;-)
To może uprzedzę Cię.Wygrzewanie działa,ale do następnego odłączenia radia od zasilania,a także i tu uwaga ,gdy pozostawimy auto na dłużej niż 3 dni,bo po tym czasie auto wchodzi w stan głębokiego uśpienia i odłącza zasilania poszczególnym modułom-radio stoi na jednej z pierwszych miejsc na tej liście odłączanych odbiorników.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2017, 07:49   #330
kenji
ford::advanced

Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018

Witam, dziś kolejna, oby ostatnia część historii o tym jak obudziłem swojego fx'a.
Po kolejnej akcji uśpienia radia postanowiłem przelutować uszkodzone kostki. Kupiłem samodzielnie pamięci micron 48V64M8. Na aliexpress wyszło mnie 10 sztuk w cenie jednej z allegro. Czekałem oczywiście półtora miesiąca ale nie spieszyło mi się. Mały problem był ze znalezieniem praktykującego elektronika który by się podjął, dwóch mi odmówiło. Trzeci z sukcesem przelutował obie pamięci za całe 40zł. Tak więc u mnie sukces. Radio przeżyło noc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeżeli ktoś ma problem ze swoim radiem i chce naprawić tanio to mogę odstąpić to co mi zostało. Kupiłem 10, zużyłem 2, kolejne 2 zostawię w razie co. 6 sztuk mogę sprzedać po cenie za jaką kupiłem plus dobre piwo czyli 10zł za sztukę. Wolałbym oddać komuś kto potrzebuje a nie "januszowi" który wystawi na allegro za 5x tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Problem jest taki, że nie mam bardzo czasu bawić się w wysyłkę, odbiór osobisty w warszawie na tygodniu. Ewentualnie mogę coś zorganizować w radomiu, btw elektronik który lutował urzęduje pod radomiem.
kenji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , c-max , radio

Zasady postowania