Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-07-2008, 18:09   #321
pablo/bf
ford::amateur

Domyślnie Re: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

witam
kupiłem forda z taką nawigacją jak twoja poszukuje płyty z mapą polski (gadającą )

pablo/bf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2008, 18:59   #322
sygulap
ford::beginner

Model: mondeo ghia x
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005

Jeśli ktoś by potrzebował przetłumaczonej instrukcji do denso , zamieściłem ją na stronie : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .Jest ona w pdf-ie .
sygulap jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2008, 21:19   #323
xx33xx
ford::beginner

Cytat:
Napisał sygulap
Jeśli ktoś by potrzebował przetłumaczonej instrukcji do denso , zamieściłem ją na stronie : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .Jest ona w pdf-ie .

Sygulap - wielkie dzieki czekałem na tą istrukcje , dobra robota . Pozdrawiam Marcin N. : :fcp2 :fcp29 :fcp2
xx33xx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2008, 21:55   #324
mkrek
ford::average

Model: Escape
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020

Kol. @pike, już trochę pogrzebałem w temacie aplikacji .sis. Niestety moja nokia 6230i nie ma symbiana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to sobie nie zainstaluje. W związku z tym, czy jest możliwość skopiowania kontaktów do książki adresowej w denso w inny sposób albo inną aplikacją działającą pod 6230i?? dodam, że próbowałem wysłać jako wizytówkę przez bluetooth, ale to nie działa.
No i druga sprawa: komendy głosowe... Ta kobita gada mi po francusku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jakieś tam podpowiedzi. Dodam, że denso mam ustawione w opcjach wyświetlanych po angielsku, ale gada ta babeczka dalej po francusku. W jaki sposób przestroić żeby komendy głosowe wydawać co najmniej po angielsku?
Kierując te pytania do wszytkich kolegów mam nadzieję, że ten temat nie przekształci się w "płatny", bo zaczyna mi takim zalatywać. Może jest jeszcze szansa na darmowe porady.
Pozdrawiam
mkrek
mkrek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2008, 22:02   #325
Jarek_Onet
ford::advanced

Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 tdci
Rocznik: 2012

To co ci gada po francusku to opcja VOICE modułu BT. Niestety nie ma wersji w języku polskim, są w angielskim, niemieckim, francuskim itp. Nie ma też możliwości zmiany języka na inny bez wymiany modułu BT. Jest to informacja uzyskana bezpośrednio z Forda z Kolonii.
Stary 23-07-2008, 22:18   #326
pike

Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005

@mkrek myślę ze dostałeś juz odpowiedz na zadane pytanie....myślę ze dokładniejszych odpowiedzi udzielić ci może tylko kolega @docento. Wydaje mi sie ze mozna zaprogramowac modul na IDS-sie Forda w serwisie .Byc moze wtedy bedzie mozliwa zmiana glosu na angielski . U mnie dziala w jezyku angielskim wiec nie mam takich problemow. Jesli bedziesz mial wiecej pytan dam ci tel. na PM. Pozdrawiam.....jestem na urlopie i mam ograniczone mozliwosci dostepu do neta. Szkoda by bylo gdyby to forum stalo sie platne ze swojej strony udziele ci wszystkich informacji jakie zebralem do tej pory.
pike jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2008, 00:44   #327
Prim0

Model: Mondeo Ghia
Silnik: 2.0 TDCI TIPTRONIC
Rocznik: 2004

Mam jeszcze pytanko co do zestwau glosnogadajacego jak na fotkach ze str 12 (wyglada na to ze posiaam taki)
Mam uchwyt do starej noki.
Czy podepne do niego uchwyt pod se p1i ?
ewentualnie poprosze o rozpiske zlaczki dsub15 na tym moduliku jesli ktos posiada
Prim0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2008, 11:03   #328
Jarek_Onet

Miałem taki sam problem z językiem w swoim Focusie sprawa oparła się o Forda Niemcy i z tamtąd przyszła odpowiedź że zmiana języka jest możliwa tylko poprzez zmianę modułu BT.
Stary 24-07-2008, 15:47   #329
mkrek

Model: Escape
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020

a masz może listę komend po francusku?? po francusku to ja bym wolał co prawda co innego raczej :fcp12 , ale jak trzeba to i mówić bym się nauczył. proste rzeczy "radio", "CD" czy "klimatizacjon" już umiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . niestety nie wiem jak wyglądają inne komendy głosowe po francusku. ze złości powiedziałem w końcu do tej pani d...a i włączyła mi CD2 :fcp15 , ale przecież przy dzieciach tak do nie powiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no i doradźcie z tym nawigowaniem - kilka postów wyżej. co bym nie robił, to nie nawiguje. pokazuje cały czas aktualną pozycję (i robi to dokładnie podczas jazdy), ale czasami jak zgubi trasę to nie wytycza nowej i co gorsza nie pokazuje tego okienka z następnym manewrem. sprawdzałem w navi i niby wszystkie satelity są (znaczy jakieś numerki przy nich), więc antena rachej jest dobra.
poradźcie coś...
mkrek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2008, 18:13   #330
Jarek_Onet

Niestety nie mam instrukcji do BT w języku francuskim, w poniższym linku znajdziesz instrukcję do BT w języku angielskim może Ci się przyda. Link do instrukcja do DENSO w języku polskim jest zamieszczony kilka postów wcześniej. Twoje problemy z niewytyczaniem nowych tras mogą pochodzić również z powodu przepełnienia pamięci DENSO, najprościej trzeba skasować wszystkie punkty (trasy) które są wpisane do DENSO. Kilkanaście dni temu właśnie spotkałem się z takim przypadkiem.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania