Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-10-2016, 06:59   #3331
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

To ja nie wiem gdzie @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] swojego w tej cenie zamowil, no chyba że będzie taki jak TIGUAN po przygodzie

biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2016, 08:48   #3332
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli chodzi o wybór silnika to służbowo mam limit na 120g co²/km więc każda benzyna odpada.
A skąd ten limit na CO2 - u nas w kraju to chyba jeszcze odpisów podatkowych z tego tytułu nie ma?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2016, 08:56   #3333
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

To kwestia podziału pracowników na poszczególne poziomy, zwykły pracownicy, kierownicy dyrektorzy i kolejno kadra zarządzająca ma coraz wyższe limity.. to taki podział hierarchiczny. Słyszałem o tym w wielu firmach z dużą flotą. U mnie jest bardzo duża. Ja jako żuczek gnojarz pcham swoją kulkę z max 120g/km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to i tak nie jest złe bo wchodzi możliwość wyboru mk5 2.0 180km albo focus 150km z power shiftem tylko zostaje mniej na pakiety... sztuka kompromisów.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2016, 09:30   #3334
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Kiedy zmieniałem auto w czerwcu 2015 na szortliscie mialem MDO i Mazde 6 2,0 kombi w topwej wersji Sky Passion po lifcie do wziecia z placu. Mazda wówczas nie dawala zadnych rabatów na 6. Katalogowo wychodziła za 124.000, ale akurat ten model byl do wziecia za 115.000 bo lewe tylne drzwi zostay uszkodzone podczas transportu.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2016, 11:03   #3335
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Silnik: 180 KM

Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To kwestia podziału pracowników na poszczególne poziomy, zwykły pracownicy, kierownicy dyrektorzy i kolejno kadra zarządzająca ma coraz wyższe limity.. to taki podział hierarchiczny. Słyszałem o tym w wielu firmach z dużą flotą. U mnie jest bardzo duża. Ja jako żuczek gnojarz pcham swoją kulkę z max 120g/km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to i tak nie jest złe bo wchodzi możliwość wyboru mk5 2.0 180km albo focus 150km z power shiftem tylko zostaje mniej na pakiety... sztuka kompromisów.
Aha, tzn. ktoś powiązał klasę auta z wielkościa silnika i spalania. To bierz jakąś hybrydę - np. Lexusa. Tam masz poniżej 100 g/km a dostaniesz 200-300 koników. Myślę, że nawet Panamera PHEV by się załapała na te 120 g/km
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2016, 11:20   #3336
Touch'n'go

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha, tzn. ktoś powiązał klasę auta z wielkościa silnika i spalania. To bierz jakąś hybrydę - np. Lexusa. Tam masz poniżej 100 g/km a dostaniesz 200-300 koników. Myślę, że nawet Panamera PHEV by się załapała na te 120 g/km

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poza co2 musi być kombi albo mpv, Ford albo Opel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do pasującej hybrydy najbliżej mk5 ale tam jest sedan. Poza tym, jechałem raz z przekładnią cvt w audi variospeed i relacje obrotów prędkości i ogólne wrażenie jednostajnego wycia silnika są nieco zniechęcające. Toyota w rav4 cvt daje chyba opcję wirtualizacji zmiany biegów i udaje zwykłą skrzynię skokowo zmieniając proporcje na pasku. To jakby tesla miała z głośników radia podczas jazdy mruczeć syntetycznym V8... albo snuć dym na światłach jak passeratti 1.9 tdi. żenua.

Mk5 2.0 150 z power shiftem mieści sie bo ma równo 120g/km ale musiałbym wziąć wtedy chyba ambiente. Gra nie warta zachodu. Jeszcze astra wchodzi z automatem i full opcją ale to astra i ma okropny tył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kolega taką wziął i sobie chwali masaże i automat ale... może zmienię zdanie jak się taką przejadę, póki co mnie nie przekonuje.
Stary 04-11-2016, 01:26   #3337
Qlfon
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5 Edition
Silnik: 2.0 TDCI

Ehh, ja to mam jednak jakiegoś pecha: najpierw Ford Polska coś pokasztanił z kartą pojazdu i przyszłą do dealera z błędami. Odbiór opóźnił się o prawie 3 tygodnie, dzis odebrałem i po pierwszych 650 km już widzę dwa problemy: skrzypi plastik w prawych tylnych drzwiach - ok 1,5 krpm i się świerszcz budzi. I drugie problem: naciśnięcie "I" na sterowniku przy kierownicy zamiast pokazywać informacje o odtwarzanym utworze (tak jak było w samochodzie dealera, którym jeździłem jeszcze dzisiaj) przeskakuje do me nu "ustawienia" (tego z kółkami zębatymi). Ma ktoś podobny problem czy to ja cos pomieszałem w ustawieniach? Przywrócenie SYNC do ustawień fabrycznych nic nie dało - przez ułamek sekundy widać okładkę płyty i potem od razu mam ikonki z ustawieniamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziś dwoma Mondziakami klepnąłem łącznie 1140 kmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Qlfon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2016, 07:47   #3338
Touch'n'go

Domyślnie Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Spokojnie, to brzmi jak jakieś pierdołki, świerszcz może zaliczy kilka zmian temperatury i sie ułoży - sztywność plastików... a przycisk info to chodzi o dotykowy na ekranie? Jesli tak to zobacz czy delikatnie inaczej nie skalibrowali ekranu i jak naciśniesz ciut bardziej z lewej czy prawej to wtedy otworzy info... może precyzyjnie jakimś patyczkiem albo wskaźnikiem? reszta przycisków działa prawidłowo?

Mi sie na chłodzie teraz rozskrzypiala konsola radia Sony i brzęczy wykańczając mnie psychicznie. Pougniatam ją chwile, świerszcz znika i po kilkunastu sekundach wraca. Ale mam 150.000km i za pół roku zmianę auta wiec nie mam siły woli z tym walczyć.
Stary 04-11-2016, 09:28   #3339
Qlfon

Imię: Rafał
Model: Mondeo Mk5 Edition
Silnik: 2.0 TDCI

Cytat:
(...) a przycisk info to chodzi o dotykowy na ekranie?
No niestety nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ten na kierownicy przy sterowaniu telefonem itp...

...mobilnie...
Qlfon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 10:05   #3340
Grabarzek

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Mam dokładnie to samo z tym przyciskiem - przechodzi mi do ustawień.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Grabarzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania