![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#331 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: MK4
Silnik: Duratec HE 2.0 PFI (145PS)
Rocznik: 2008
|
Jeśli chodzi o rejestrator to jakoś czas temu zakupiłem ten:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i jestem bardzo zadowolony. Udało mi się również troszkę zmodyfikować sposób montażu tak, że jest ładnie zamontowany za lusterkiem: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jesli chodzi o pozytywy to:
Loop record i autostart to juz chyba norma. Przykładowe video z mojego rejestratora podczas ladnej pogody, zlej pogody oraz w nocy: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez Baumi ; 29-10-2014 o 09:07 |
|
|
|
|
|
#332 |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Baumi LS430W jeśli chodzi o jakość nagrania jest super .. to klasyk i wzór dla innych rejestratorów ... ale jest niewiele lepiej niż w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] po wgraniu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dodany GPS jest super .. pozwala rejestrować prędkość pojazdu i jego pozycję. Miałem go kupić ale doszedłem do wniosku że wydanie na ten rejestrator kwoty ponad 4x większej nić na G1WH jest nieuzasadnione. Na plus na pewno jest lepsza jakość wykonania i powtarzalność parametrów. To jest jednak jak by nie patrzeć produkt "markowy" a nie ryżowy klon DOD`a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#333 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo Hatchback
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
Rocznik: 2011.X.
|
Cytat:
Czy G1WH też da radę tak zamocować? Wrzuci ktoś fotki zamontowanej G1WH? |
|
|
|
|
|
|
#334 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#335 | |
|
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzeba jednak pamiętać, że w zaczepie na kamerze znajduje się odbiornik GPS, wiec po odkręceniu zaczepu nalezy odbiornik wylutować, wywiercić otwór na przewód z boku (bo teraz bok zaczepu będzie znajdował się na spodzie i będzie się stykał z kamerą) oraz spowrotem przylutować odbiornik GPS. Ostatnia rzecz jaką zrobiłem to obciąłem końcówkę z uchwytu mocującego na szybę i przykręciłem go do plastikowej osłony lusterka, w ten sposób by kamera bez problemu wchodziła i schodziła z uchwytu. Do tego za plastikiem z lusterka pociągnałem także kabel zasilający oraz AUX (do radia). Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Efekt: Kamera jest prawie niewidoczna mimo iż znajduje się centralnie na środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Efekt końcowy przedstawiłem kilka postów wyżej. Ostatnio edytowane przez Baumi ; 29-10-2014 o 23:52 |
|
|
|
|
|
|
#336 |
|
|
Podoba mi się ten sposób montażuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko czy G1WH ma taką samą obudowę?myślę że tak...
pytania do kolegi Baumi: 1. czy z pozycji kierowcy/pasażera widać ekran/wyświetlacz rejestratora? 2. czy dostępne są przyciski menu na rejestratorze zamontowanym w ten sposób? 3. czy obudowa mocowania lusterka nie przesłania kadru nagrywania? I kilka pytań do ogółu użytkownikówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4. Czy rejestrator podczas jazdy nie zakłóca CB Radia? 5. Czy jak rozbiorę wtyk zasilania(żeby płytkę podpiąć pod zasilanie lusterka) to stracę gwarancję? czy gwarancja jest na urządzenie jak myślicie? 6. Czy po wgraniu softu od DODA można później powrócić do softu fabrycznego? (kwestia gwarancji) bo jeśli kupuję u Polaka i mam 24mies.gw.to warto zostawić sobie możliwość skorzystania z niej w razie awarii. Ale poemat wyszedłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#337 |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
4 - nie zakłóca cb, mi tylko spowalniało działanie gps w nawigacji jak za bliko kamery ją umieszczałem (dokładnie pod kamerą)...
|
|
|
|
#338 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
a) zdjałbym rejestrator z uchwytu i wygodnie w rekach przejrzalbym nagranie b) Mam je podpiete do stacji multimedialnej, gdzie na duzo wiekszym ekranie jestem w stanie odtworzyc video. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#339 |
|
|
Dzięki panowie za odpowiedzi.
Ładne nagrania, w słoneczny dzień przydałby się filtr antyreflexyjny/polaryzacyjny bo drażni odbita kratka nawiewu na szybie. Zamawiam G1WH i zaczynam zabawę...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aux masz podpięte pod DVD NX...rozumiem że posiadasz w mondku kamerę cofania? bo tylko wtedy można korzystać z połączenia REJESTRATOR-NX.? A jak zamocowałeś przerobiony uchwyt mocujący do obudowy lusterka?na wkręty? Ciężko w ogóle zdemontować obudowę lusterka i wpiąć się w zasilanie? Ostatnio edytowane przez rzeczka0311 ; 30-10-2014 o 10:16 |
|
|
|
|
|
#340 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia z montazem i pochwal sie rezultatami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|||
|
|
|