Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-07-2012, 22:05   #331
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Re: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał cysior Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z ciekawostek DVD zawiera pliki na prawie 8GB, w tym faktycznie ma przyblokowanego polskiego lektora . Na jakimś forum czytałem, że z mapą do VW poradzili sobie forumowicze bezproblemowo modyfikując a potem podmieniając odpowiednie pliki z głosami PL więc do Forda też się pewnie da - o ile znajdzie się chętny maniak na tyle zdolny by zmodyfikować kilka plików i nie kasując za to grosza..
Różnica pomiędzy Fordem a VW polega na tym, iż Ford w swoich navi stosuje nośniki (DVD i karty SD) z systemem ochrony praw autorskich (DRM). Powoduje to, iż nie jest możliwe użycie skopiowanej płyty DVD lub karty SD w nawigacjach dedykowanych do Forda. Stąd płynie prosty wniosek - nie ma nadziei na zmodyfikowane nośniki do naszych urządzeńGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 28-07-2012, 22:11   #332
roger
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Ostatecznie kupiłem w ASO oryginalna mapę na 2012. Po paru dniach testowania jest ok, obwodnica, wszystkie ulice, nawet te małe osiedlowe są (Wrocław).

Ostatnio edytowane przez 1olek ; 29-07-2012 o 11:00
roger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2012, 11:36   #333
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Każdy następny user , który będzie na Forum ogólnym propagował pirackie oprogramowanie - otrzyma czasowy zakaz dostępu do Forum.

Jeżeli ma ktoś jakieś wątpliwości do polecam §14 Regulaminu Forum.

Proszę nie komentować mojego postu , ponieważ jest on tylko informacją - nie przedmiotem dyskusji.

Pozdrawiam
Wojtek.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-08-2012, 15:39   #334
snajpi84
ford::amateur

Imię: Michał
Model: mondeo MKIV
Silnik: 2,0 TDCI 143km
Domyślnie Odp: Navigacja NX

Cytat:
Napisał grzegorz914 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zestaw przyciskow to kpszt 32Euro.
a kolego mógł byś mi powiedzieć gdzie można dostać przyciski w takiej niskiej cenie?
snajpi84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-08-2012, 11:38   #335
marek3659

Imię: Marek
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi 140

Czy wiecie kiedy ma wejść do sprzedaży uaktualniona o np. autostradkę do Wa-wy wersja mapy? Ja słyszałem o październiku, ale może to tylko plota.
marek3659 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2012, 22:29   #336
sl10
ford::beginner

Model: mk4
Rocznik: 2007

Wczoraj bylem u magika ktory wgrał mi polski jezyk w moja nawi wraz z aktualna mapą 2012. Tak wiec mam na sprzedaz swoją z 2008 roku a jak nie ma roznicy miedzy 2011 to pokusze sie o stwierdzenie ze mam zeszloroczne mapy na sprzedaz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sl10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2012, 23:58   #337
Kristof27

Imię: Krzysiek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

Witam wszystkich.
Od 3 tygodni posiadam Galaxy 2009r z nawigacją NX, w związku z tym mam pytanie do wszystkich którzy tez posiadają navi NX - czy za każdym razem (po dłuższym postoju bez kluczyka ok. 1godz.) trzeba właczać navi pokrętłem ??
Wcześniej miałem Passata i auto mogło stać miesiąc, a po przekręceniu stacyjki radio (nawigacja) uruchamiała się sama automatycznie.
Dodam że w tym Galaxie też się uruchamia automatycznie po przekręceniu stacyjki pod warunkiem że auto było bez kluczyka nie dłużej niż 15-30 minut.
Czy u was jest tak samo ?? Czy da się gdzieś ustawić tą navi aby zawsze uruchamiała się po przekręceniu stacyjki bez względu na to jak długo auto stoi bez kluczyka ??
Pozdrawiam
Kristof27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-08-2012, 01:46   #338
jjery

Model: Ford S-MAX Platinum X
Rocznik: 2007

Witam, mój NK zaczął nagle charczeć w głośnikach , zrobiłem mu reset w menu (powrót do ustawień fabrycznych) i pomogło, niestety od tego czasu nie da się wpisać HOME i nawi nie pamięta żadnej trasy, traci nawet wpisaną trasę jeśli wyłączę go na kilka minut. Próbowałem znaleźć jakąś funkcję w menu odpowiedzialną za to, wgrałem jeszcze raz soft z płyty i nawigację 2008 5,0 i nic. Radio zapamiętuje stacje więc to chyba nie jest problem z podtrzymaniem pamięci, Może ktoś miał taką sytuację i coś podpowie???
jjery jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2012, 10:46   #339
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015

Będzie miał ktoś radę na następującą niedogodność?
W aucie słucham Trójki lub Tok FM. Dziwięk mam ustawiony maksymalne niskie i wysokie tony. Kiedy na Trójce są wiadomości o pełnej godzinie dziwięk się automatycznie spłaszcza (jakby equalizer i tony były na zero). Wiadomości się kończą i zaraz po nich radio znowu przełącza się na głęboki dziwęk.
Tok FM zawsze uruchamia się tylko ze spłaszczonym dziwiękiem jakby to nie było FM a AM. Tj przez sekundę jak przełaczam na tą stację słychać basy ale zaraz po chwili dziewięk się spłaszcza.

Jest tak od samego początku jak mam to auto (dobre 3 lata). Resetowanie ustawień, odłączanie akumulatora nic nigdy nie dało.

Pewnie ma to coś wspólnego z sygnałem RDS bo na Trójce dziwięk się spłaszcza tylko na informacje a Tok FM jest w ogóle radiem infomacyjnym. Tyle że nigdy nie potrafiłem tego rozgryźć. Dodam, że stacje typu RMF czy Zet zawsze grają głęboko i czysto.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-09-2012, 10:51   #340
domadm
ford::advanced

Model: Ranger Wildtrak P703
Silnik: 2.0 205KM
Rocznik: 2024

To że o pełnych godzinach masz inny dźwięk może być związane z działaniem TA (Traffic Announcement), czyli nadawca wysyła info że teraz nadaje informacje dla kierowców i radio przełącza się w tryb odtwarzania TA.
U mnie działa to tak, że np. słucham sobie CD, albo USB, a tu o pełnej godzinie wskakuje mi stacja radiowa i gada co tam na drogach, jak skończy to wraca mi do poprzedniego źródła dźwięku.
Ale twój przypadek z TokFM nie pasuje do tej teorii...

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Zasady postowania