Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-07-2016, 22:59   #3441
Leve
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pierwszej stronie jest link do niemieckiego forum, stamtąd pobierzesz soft 2015.Po jego zainstalowaniu (mapa minimum 2012) będziesz miał język polski w menu i nawigacji.
Zrobiłem upgrade wg. instrukcji, a po włożeniu oryginalnej kart SD z 2011 pojawił się komunikat "proszę włożyć oryginalny nośnik z danymi".
Co robić w takim przypadku?

Leve jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2016, 23:12   #3442
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Zrób zdjęcie karty SD z mapami i wklej tutaj proszę.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2016, 00:19   #3443
arpo
ford::advanced

Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał kirhoff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak ma być
No właśnie tak mi się wydawało. Na miejscu kpietrek zrobiłbym eksperyment - do folderu \dnl\bin wrzuciłbym 'nav' z karty z mapami 2016 (będzie takie samo jak w urządzeniu), a 'system' z tego ściągniętego archiwum, bo pokazuje że jest nowsze. Ciekawe, czy wtedy navi też powie, że wersja jest niekompatybilna? Swoją drogą wygląda na to, że navi jest tak zaprogramowana, że potrafi zaktualizować tylko obie rzeczy razem, a nie pojedynczo - zależnie który element jest nowszy.
arpo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2016, 00:23   #3444
kpietrek
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 TdCi

Cytat:
Napisał arpo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie tak mi się wydawało. Na miejscu kpietrek zrobiłbym eksperyment - do folderu \dnl\bin wrzuciłbym 'nav' z karty z mapami 2016 (będzie takie samo jak w urządzeniu), a 'system' z tego ściągniętego archiwum, bo pokazuje że jest nowsze. Ciekawe, czy wtedy navi też powie, że wersja jest niekompatybilna? Swoją drogą wygląda na to, że navi jest tak zaprogramowana, że potrafi zaktualizować tylko obie rzeczy razem, a nie pojedynczo - zależnie który element jest nowszy.
Jutro zrobię ten eksperyment i dam znać co i jak.
kpietrek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2016, 17:15   #3445
Leve

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrób zdjęcie karty SD z mapami i wklej tutaj proszę.
Może zdjęcie nie idealne, ale problemy wynikają z tego, że moja mapa jest z 2011 r.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg image.jpg (95.7 KB, 85 wyświetleń)
Stary 23-07-2016, 19:01   #3446
kpietrek
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 TdCi

Cytat:
Napisał arpo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Twoja propozycja eksperymentu zakończyła się sukcesem. Po podmianie tego katalogu navi zdecydowała się na aktualizację.

Wielkie dzięki.

Bump:
Cytat:
Napisał Leve Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrobiłem upgrade wg. instrukcji, a po włożeniu oryginalnej kart SD z 2011 pojawił się komunikat "proszę włożyć oryginalny nośnik z danymi".
Co robić w takim przypadku?
A to nie jest tak, że po aktualizacji mapy minimum 2012 r. powinny być tak tu gdzieś pisali.

Jakby co mam na zbyciu rok 2013 i 2015.
kpietrek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2016, 19:10   #3447
ogodaw

Imię: Dawid
Model: Mondeo MK3, MK4 VW Touareg
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM, 2.5T, 3,0 TDI
Rocznik: 2001 JEST 2007

Proszę o szybką pomoc zrobiłem aktualizację i wszystko przebiegło dobrze ale po włożeniu map tomtom z 2014 r i zainstalowaniu po włączeniu navi najpierw pokazuje że włącza ją a potem radio się resetuje co jest grane? Jutro wyjeżdżam i potrzebuje navi!!

Bump: Dobra już działa, najpierw wsadziłem starą płytę później nową z mapami i wszystko gra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ogodaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-07-2016, 19:43   #3448
kolopeter
ford::professional

Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019

Kupię jakąkolwiek mapę i tanioGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do moich experymentow. A widzę że koledzy mają. Biorę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Stary 23-07-2016, 19:46   #3449
Leve

Cytat:
Napisał kpietrek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Twoja propozycja eksperymentu zakończyła się sukcesem. Po podmianie tego katalogu navi zdecydowała się na aktualizację.

Wielkie dzięki.

Bump:

A to nie jest tak, że po aktualizacji mapy minimum 2012 r. powinny być tak tu gdzieś pisali.

Jakby co mam na zbyciu rok 2013 i 2015.
Jestem zainteresowany 2015. W jakiej cenie?
Stary 24-07-2016, 01:03   #3450
arpo

Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5

Cytat:
Napisał kpietrek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wielkie dzięki.
Spoko, to gitara. A powiesz mi, czy zauważyłeś jakieś zmiany funkcjonalne w navi po tej aktualizacji?
arpo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Zasady postowania