![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#341 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-05-2012
Model: MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
no właśnie miałem pisać że sprawdź sobie ustawienia TA, może coś tam masz zaznaczone..
Miałem okazję porównać Tomtoma robionego dla Renault (Nowa Laguna) z naszym... Niezłe badziewie mamy.. W tamtym poprawki możesz samemu sobie wykupić, masz fotoradary, zmiany trasy jeśli jest korek (aktualizacje traffiku poprzez neta) i co najważniejsze tamta mapa jest faktycznie zaktualizowana i pokazuje ulice o których wspominałem wcześniej, że nasza 2012 wciąż nie widzi.. a niby ta sama firma.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
![]() Cytat:
Jak przełączasz radio na TOK FM to przez chwilę (do czasu złapania z RDS kodu music/speech) gra z ustawieniami music, a potem przełącza się na speech. Jak wejdziesz w Engineering Mode (CD+HOME+CLIMATE) to będziesz mógł podejrzeć ten parametr.
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
![]() Zarejestrowany: 08-04-2006
Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
![]()
TA mam wyłączone, także to chyba nie ma związku ze spłaszczaniem dzwięku, a dokładnie to co pisał Alecki, i sam pisałem wcześniej, że w RDSie jest zapisany kod wypłaszczający dziwięk. CD+HOME+CLIMATE daje możliwość podjerzenia parametrów ale chyba niestety nie daje możlwości aby cokolwiek wyregulować.
A może ktoś z Was w sprawdzić jak odbiera Tok FM w swoim aucie? Ostatnio edytowane przez Pulse ; 13-09-2012 o 23:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Fusion Titanium, bliss, lane assist. FDL, TSR, Sync3
Silnik: 2.0 EB 240 km
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
|
![]()
Wszystkie, wszystkie opcje są wyłączone. Nie podkreśliłem tego wyraźnie na początku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
![]() Cytat:
(A opcja music/speach jest zawsze na 0). Możesz napisać maila do dyr. technicznego stacji by zmieniali tą opcję przynajmniej na muzyce. (Ja kiedyś napisałem do Wa-wy i zmienili).
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]()
Witajcie
Ja jestem z byłego jeleniogórskiego i mam ten sam problem co Pulse tylko z naszym regionalnym radiem (Muzyczne Radio) wszystkie inne działają OK. Kiedyś jak byłem daleko od przekaźnika tegoż radia to grało ładnie fakt że z szumami ale basy i soprany brzmiały OK. Też nie potrafię sobie z tym poradzić a to akurat stacja której słucham najczęściej. Przy okazji wrócę do mojego wcześniejszego pytania: Czy wasze NX też trzeba za każdym razem włączać ręcznie po około godzinnym postoju ??? Czy nie da się tego ustawić aby NX włączał się po przekręceniu kluczyka ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
![]()
A spróbuj jak pogorszy się jakość dźwięku wejść szybko w opcję Sound i zobacz, co pisze przy np. głośności czy basach. Jak zmienia się tryb to wtedy tam zmieniają się nazwy przy opcjach, np. normalnie jest "Radio vol" a przy newsach jest "News vol". Może to podpowie o co chodzi? Może też w takim momencie wystarczy podregulować basy czy soprany i ustawienia te zostaną zapamiętane?
A co do włączania to u mnie włącza się po uruchomieniu stacyjki, chyba że ręcznie wyłączyłem wcześniej NX'a. Ja mam w sumie zawsze go włączonego, czasami tylko radio ściszam, ale wtedy i tak mam navi, telefon, newsy.
![]() |
#350 |
|
![]()
Jak przełączam na opcję Sound w chwili kiedy dźwięk jest płaski to wskażniki basów i sopranów i tak są ustawione jak zawsze tj. na max basy i soprany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|