Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-07-2016, 20:55   #3521
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Masz tryb Sport i manetki.

cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2016, 21:19   #3522
siebek
ford::advanced

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Już widzę jak FF3 1.5EB 182KM MT objeżdża Mk5 2.0EB 240KM AT Może od 0 do 100 da radę ale później może być ciężko. To samo z elastycznością...

Ogólnie ciekawa konwersacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-07-2016, 21:30   #3523
JARO7007
ford::average

Imię: Jarek
Model: Modeo Mk5 USA
Silnik: 1,6
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał disaster3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przejedź sie mk4 z tym silnikiem i powershiftem a pózniej ...
Pewnie, że jeżeli chodzi o osiągi to tradycyjny automat z dwusprzęgłówką nie ma szans, ale nie jest aż tak źle, jeżeli chodzi o zwykłego zjadacza chleba. My przecież nie kupiliśmy samochodów na tor. W codziennym użytkowaniu automat to pękna sprawa. 20 lat temu przesiadłem się na automat i nie narzekam. Wtedy było tylko porównanie z manualem i wcale nie wypadał źle. Kiedy w 1995 roku kupiłem pierwszy samochód z automatem (było to Audi 80 b4 2.0 115km) kumpel też był bardzo negatywnie nastawiony, dopóki go nie przewiozłem, bo potem zmienił zdanie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
JARO7007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-07-2016, 23:43   #3524
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Pogadajcie z @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] on miał ten silnik w PS a teraz ma hydrokinetyka i on porówna te dwie skrzynie,juz raz napisal nie chce mi sie szukac tego postu bo sam zadalem to pytanie.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-07-2016, 13:30   #3525
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a u nas już nie dlugo zniknie 2,0 EB i będą same 1,0 od 100 do 150 PS a St będzie miał 1,5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To będę miał ST Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2016, 02:12   #3526
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Z pozdrowieniami z wakacji przesyłam kilka samochodzików bo wiem że je lubicie. Nie zrozumie ten kto nie jeździ na codzień ale tęsknimy za mk5 pozostawionym w domu przy 67.000 km bez zastrzeżeń.
Wybrany fragmencik z życzeniami równie udanych wakacji i miłego użytkowania swoich fordów.
ps. kilka ST też tam było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. takich że synek nawet chipsów nie zjadł (na komentarze nie zwracajcie uwagi bo te są zawsze daremne na filmach ale można podgłośnić jeżeli działa.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

tutaj już od 129 $ można się pobawić

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez pedroso ; 07-07-2016 o 02:26
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2016, 04:23   #3527
galux20

Model: mk3 passeratii
Silnik: 2,2tdci 2.0tdi
Rocznik: 2005 2016

ja mam tempomat w busach i też tak przyspiesza
ostatnio wracałem z bułgarii superbem tdi 190 ps dsg i też tak działał tempomat
galux20 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2016, 09:06   #3528
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pakuj do kontenera coś dla mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zgrabnego i szybkiego

Bump: ameryka to ameryka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2016, 13:30   #3529
dobo
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
Rocznik: 2016

Myśle nad zakupem kamerki i zamontowaniu gdzieś koło lusterka wstecznego. Myślę, jakby sprytnie puścić stamtąd kabel do łądowarki. Zmagał się już ktoś może z tym problemem?

Drugi jeszcze problem "kablowy" to puszczenie kabla ładowrki od uchwytu na telefon. Idealnie byłoby to zrobić wpuszczając go pod ten szary plastik przy nawiewie i wypuścić z tyłu w tej kieszeniu ala volvo. Tam nawet jest szpara na łączeniu plastików, z wypuszceniem nie było by problemu, tylko jak ten plastik cały można wymonotować, żeby kabel wpuścić pod niego? Praktykował to ktoś już?
dobo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2016, 14:14   #3530
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017

Cytat:
Napisał dobo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myśle nad zakupem kamerki i zamontowaniu gdzieś koło lusterka wstecznego. Myślę, jakby sprytnie puścić stamtąd kabel do łądowarki. Zmagał się już ktoś może z tym problemem?

Drugi jeszcze problem "kablowy" to puszczenie kabla ładowrki od uchwytu na telefon. Idealnie byłoby to zrobić wpuszczając go pod ten szary plastik przy nawiewie i wypuścić z tyłu w tej kieszeniu ala volvo. Tam nawet jest szpara na łączeniu plastików, z wypuszceniem nie było by problemu, tylko jak ten plastik cały można wymonotować, żeby kabel wpuścić pod niego? Praktykował to ktoś już?
Pamiętaj że gdybyś kupił kabel np. 5m to musi być na nim baryłka ferrytowa. Nie każdy DVR potrafi się poprawnie zasilić na tak długim kablu. Mobius który mam - na długim kablu nie chce działać lub działa niestabilnie.

Sugestia: nie prowadź od ładowarki w gniezdzie zapalniczki, kup sobie zasilacz dedykowany zakończony z jednej strony gołym kablem (czarny/czerwony) z bezpiecznikiem a po drugiej stronie USB typ B lub inne.
np. taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Prowadź kabelek podsufitką - należy zdjąć boczne pokrywy słupka A a tam dalej przewlec. Jeśli masz smykałkę to nie musisz prowadzić kabla - poszukaj +12v po kluczyku w okolicy lusterka i oświetlenia kabiny.
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania