![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3581 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-07-2013
Model: Fiesta 8 | Kuga 3.5 StLineX
Silnik: 1.5 TDCI | 2.5 PHEV
Rocznik: 2018 | 2025
|
^^^^^
Oryginalne chlapacze do kugi są dostępne jako akcesoria. Komplet około 350zł. Mam pytanie do posiadaczy polifta z matrix LEDami. Jak działa ta świecąca listwa na masce? Nie pytam o subiektywne wrażenie estetyczne, ale o samo działanie: - otwierasz auto - włącza się na pełną moc? - przy jeździe ścieci się wraz ze światłami dziennymi? Pełna moc / przygaszone / wyłączne? - przy jeździe na światłach mijania? Pełna moc / przygaszone / wyłączone? Jakby ktoś nagrał filmik i pokazał, to byłoby super. Z góry dzięki. Ostatnio edytowane przez bombel321 ; 30-10-2025 o 12:26 |
|
|
|
|
|
#3582 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-09-2024
Model: Kuga
Silnik: 2,5
Rocznik: 2024
|
Na wszystkie Twoje pytania odpowiedź brzmi - TAK , świeci się w każdej sytuacji pełną mocą, nie ma żadnej regulacji stopnia ani możliwości wyłączenia. Osobiście zakleiłem czarną folią 3M w nocy delikatnie przebija światło koloru brązowego ale naprawdę niewiele. Nie będę pisało gustach, mi to absolutnie nie odpowiadało w mojej czarnej Kudze.
|
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
![]() Imię: Piotr
Model: KUGA MK 3.5 ST-line X
Silnik: 2.5 Duratec PHEV 243KM
Rocznik: 2025
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga ST-Line X, FHEV AWD
Silnik: 2.5, 183KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3586 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Dzisiaj znowu kolejna sesja z ForScan i wreszcie znalazłem.
Nie wiem jak u Was, ale u mnie na alcantarze AGR ogrzewanie foteli na I "biegu" to była jakaś masakra, że o III nie wspomnę. Kierownicę włączałem na chwilę, bo mi się zaczynały ręce pocić. No i w końcu dokopałem się do możliwości przestawienia. Miałem odpowiednio 35, 44, 54 i kierownicę 35 Zmieniłem na 30, 35, 40 na I teraz można spokojnie jechać dłużej i jest przyjemne ciepełko, resztę zostawiłem na większe mrozy, ale chyba zejdę niżej, potestuję. Moduł chyba HVAC. Polecam. Co ciekawe subwoofer miałem Not Used (ACM) wydawało mi się jak otwierałem bagażnik że on nic nie gra, że cały bas idzie mi z przodu, głównie z centralnego głośnika. Przestawiony na External i wydaje mi się, że jest lepiej. Nie jakoś spektakularnie, ale teraz w bagażniku już mi coś gra. Bump: Dzisiaj znowu kolejna sesja z ForScan i wreszcie znalazłem. Nie wiem jak u Was, ale u mnie na alcantarze AGR ogrzewanie foteli na I "biegu" to była jakaś masakra, że o III nie wspomnę. Kierownicę włączałem na chwilę, bo mi się zaczynały ręce pocić. No i w końcu dokopałem się do możliwości przestawienia. Miałem odpowiednio 35, 44, 54 i kierownicę 35 Zmieniłem na 30, 35, 40 na I teraz można spokojnie jechać dłużej i jest przyjemne ciepełko, resztę zostawiłem na większe mrozy, ale chyba zejdę niżej, potestuję. Moduł chyba HVAC. Polecam. Co ciekawe subwoofer miałem Not Used (ACM) wydawało mi się jak otwierałem bagażnik że on nic nie gra, że cały bas idzie mi z przodu, głównie z centralnego głośnika. Przestawiony na External i wydaje mi się, że jest lepiej. Nie jakoś spektakularnie, ale teraz w bagażniku już mi coś gra.
|
|
|
#3587 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 07-09-2024
Model: Kuga
Silnik: 2,5
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#3588 |
|
|
^^^^^^^
Gdzieś się natknąłem na schemat z którego wynikało, że to jest po prostu ta sama linia zasilająca, co pin 6 (park) wtyczki lampy (oraz masa), tylko że jest rozdzielona na dwa we wiązce blisko BCMa i lecą do różnych złączy. Światła są z wiązki komory silnika, a pasek z wiązki zderzaka. To by wskazywało na to, że odłączenie nie wywoła żadnego błędu. @wrzuch. Z kierownicą też tak mam, że po włączeniu przez dwie minuty się nagrzewa, potem przez kolejne 3 jest za gorąca, a potem się normuje na przyjemnie ciepłym poziomie. Pytanie, czy doczekałeś tak długo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W tych kierownicach czujnik temperatury (termistor NTC10k) jest na środku na dole pod plastikiem. Nie bezpośrednio na samym wieńcu, tylko w centymetr wyżej. Stąd też pojawia się bezwładność zanim tworzywo się nagrzeje aż do czujnika. Ostatnio edytowane przez bombel321 ; 31-10-2025 o 09:22 |
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
![]() Zarejestrowany: 22-06-2021
Model: Ranger Wildtrak, Kuga MK 3.5 ST-Line X
Silnik: 2.0 Biturbo, 2.5 FHEV
Rocznik: 2021, 2025