Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-02-2011, 23:20   #351
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Sprężynka - trudna diagnoza

Przy układzie turbo są jakieś czujniki które tez mogą powodować dziwne objawy. Poczytaj w linkach które Ci powyżej zamieściłęm. POWODZENIA!!!
Pzdr.

Stary 15-02-2011, 12:14   #352
pawlos19

Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Witam, też mam problem z focusem 1.8 tdci jakiś rok temu wymienione wszystkie wtryski, teraz mam następujący problem, foka na każdym biegu ciągnie tak jak na filmiku http://w544.wrzuta.pl/film/aDLgnUnd29u/mov00014 wciskam gaz w podłogę ona idzie do 4 tyś ostatnio nawet nie do 4... i dopiero po jakimś czasie dobije do końca obrotomierza. Wiadomo że nie jeździ się tak dieslem ale tak być nie powinno przy wyprzedzaniu własnie przy obrotach ok 4tys kilka razy foka mi zgasła i mrugała kontrolka świec żarowych ale odrazu pali bez problemu i lampka nie mruga. Na komputerze nie ma żadnych błędów :/ co to może być?? myślałem że kończy sie turbo i dlatego nie wkręca sie na obroty i jest dużo słabsza ale czemu mruga lampka?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2011, 16:34   #353
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał lukas810 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz nawet nie mogę pojechać na komputer ;/
to trzeba było pojechać pok jeszcze mogłeś odpalać. teraz to po ptakach. bez numeru błędu nic nie poradzimy.
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2011, 17:33   #354
lukas810
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004

Komputer pokazał kilka błędów a najgorszy to ten że spalanie stukowe cylider 2 ;/
Chłopaki co radzicie robić?
Ten jeden wtrysk czy wszystkie 4. regenerować czy nowy kupić najlepiej, coś oprócz wymiany wtrysków czy wystarczy je wymienić?
lukas810 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2011, 20:14   #355
pedro0
ford::amateur

Imię: Pedro
Model: S max
Silnik: 2.0

Witam moze ktos sie spodkal takimi bledami P0381 P0650 w transicie 2.4 di po 5 min zaczyna migac sprezynka poza tym jezdzi bez problemu ktos wie o co chodzi?
pedro0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2011, 21:22   #356
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t

Cytat:
Napisał lukas810 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Komputer pokazał kilka błędów a najgorszy to ten że spalanie stukowe cylider 2 ;/
Chłopaki co radzicie robić?
Ten jeden wtrysk czy wszystkie 4. regenerować czy nowy kupić najlepiej, coś oprócz wymiany wtrysków czy wystarczy je wymienić?
Zazwyczaj wtryski padają parami. To że błąd masz na drugim cylindrze to jeszcze o niczym nie świadczy, bo może to być wtrysk z innego cylindra. Na 100% będzie wiadomo co wymieniać jak dasz do sprawdzenia na maszynie probierczej wszystkie 4 wtryski. Osobiście uważam że warto regenerować i tylko te które są padnięte a nie wszystkie. Ja tak zrobiłem (2) i odpukać prawie 2 lata spokój. Ale warunkiem jest profesjonalny serwis, który ma sprzęt (np. maszynę probierczą) Delphi, ich certyfikat i oryginalne elementy wtryskiwacza. Może się zdarzyć ze wystarczy połowiczna regeneracja, np. wymiana rozpylaczy. Aha i jeszcze jedno: regeneracja jest nawet o połowe tańsza masz w zasadzie nowy wtrysk - przy pełnej regeneracji stara zostaje tylko obudowa wtryskiwacza. Powodzenia. Pzdr.

Ostatnio edytowane przez ethernal ; 15-02-2011 o 21:25
ethernal jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2011, 21:51   #357
lukas810

Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-02-2011, 17:08   #358
lukas810

Nikt mi nie chce tego zrobić ;/
Trzeba czyścić bak, wymienić filtr, przewody, pompę, coś jeszcze?
A kogo polecacie mi do regeneracji wtrysków i jeszcze wcześniejsze ich sprawdzenie w okolicach Lublina, Zamościa.

Ostatnio edytowane przez lukas810 ; 16-02-2011 o 17:11
Stary 17-02-2011, 14:03   #359
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare

Tak sie zastanawiam ilu z piszacych ma na poczatku problem z konczaca sie pompa ktora to uszkadza wtryski.
Patrzac po forum widze uproszczenie: zla praca silnika/ "sprezynka" = wtryski. Wystarczy zrobic test przelewowy i juz wiadomo, ze to wtryski,.
Problem w tym, ze jezeli pompa siada to bedzie generowala mniejsze cisnienie i puszczala pyl metaliczny we wtryski.
Moze wiec tu kryja sie problemy ludzi ktorzy regeneruja wtryski i nie pomaga lub pomaga na chwile.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-02-2011, 14:24   #360
reeich

Model: Mondeo MK4 TITANIUM S hatch ,mondeo kombi,calibra
Silnik: 2.5T 220KM 2.0 TDCI 130KM,2.0 benzyna
Rocznik: 2010,2002,1992

każdy profesionalny warsztat potrafi zdiagnozawać po wtrysku czy sa opiłki czy nie jesli stwierdzi ze sa to nie obędzie sie bez regeneracji pompy i czyszczenia układu a sama próba przelewowa to tez lipa nie zawsze powie prawde jedynie stół pobierczy !!!ja zregenerowałem wtryski 4miesiace spokoju pozniej znowu spreżynka pow 4tys obrotow okazało sie ze pompa nie trzyma cisnienia na szczescie tylko byl problem z uszczelniaczami 900zł regeneracja pompy wraz z założeniem
reeich jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
diesel , migająca sprężynka , mk3 , mondeo , nie odpala , pompa wtryskowa , tdci , wtryskiwacze

Zasady postowania