Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-12-2016, 22:29   #3621
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał elmel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Mam radio Sony z softem 04-05-02. Doinstalowem moduł z VC/BT + USB 112-BE. W CCC zmienilem konfiguracje. Na convers pojawila sie opcja Telefon. Podczas parowania tel nie wyswietla mi kodu PIN na radiu a proby kodow typu 0000,1111,00000 itd nie dzialaja.
Sony_staruszek - od softu 05-04 jest obsługiwany zmienny kod parowania
Cytat:
Napisał elmel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Convers soft 803
prehistoria! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to akurat da się zaktualizować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 00:40   #3622
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał arpo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Leniuch nie wychodzi w sumie aż tak kosmicznie drożej. Powiedzmy, że różnica jest w cenie roboty.
Leniuch kosztuje 300PLN, wtyczkę uzbrojoną kupisz za 50. Do przylutowania jest 12 kabelków, z czego 10 masz w quadlocku radia, a dodatkowe 2 to mikrofon, który trzeba przeciągnąć albo do słupka, jak jest ten kawałek kabla już w aucie, albo do podsufitki samej.

Dokładałem/zmieniałem BT w pięciu samochodach, w moim był tylko kabelek z podsufitki do słupka, w aucie kolegi z pracy nie było nic, w innym C-Maxie była przeróbka MONO 488 przedlifta na 112 USB poliftowe, w S-Maxie też była przeróbka z bardzo starego 488 na 112 USB.

Nie zauważyłem, żeby jakoś więcej roboty było z dołożeniem pełnej wiązki. Jak tylko kabel nie jest obcięty przy samej wtyczce, tylko ma z 15cm, to idzie bardzo sprawnie. Moduł spokojnie mieści się pod radiem, nie trzeba się bujać w przeciąganie kabla do miejsca gdzie jest fabrycznie montowany, nie trzeba się męczyć z pajączkiem. Najwięcej zabawy jest w sumie z przeciągnięciem kabla do mikrofonu.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 13:50   #3623
arpo
ford::advanced

Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013

No dobrze, tylko nadal tę robotę w stworzenie wiązki trzeba jakoś wycenić. Dla kogoś, kto z różnych względów nie ma warunków lub/i umiejętności na zabawę z lutownicą w aucie i miałby np. to komuś zlecić komercyjnie, leniuch jest rozwiązaniem. Przy całej inwestycji w dokładanie kompletu BT/USB na pokład, cena nie jest IMO rujnująca, a alternatywnie można zaoszczędzić np. na oryginalnym gnieździe USB w schowku kupując zwykły kabelek przedłużający USB.

Reasumując, dobrze, że mamy wybór i porady na tym forum, każdy może zdecydować w którą stronę pójść.
arpo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 13:58   #3624
dizel1982

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Tylko ja u siebie jednak na początku będę chyba wymienić radio bo piszecie że na moim CD 6000 po liftowym nie zrobię stereo a dwa jak już dokładam BT to chciałbym mieć możliwość włączenia muzyki np ze Spotify przez BT bez konieczności podłączania telefonu pod kabel AUX a tego moje radio nie obsłuży. Dowiadywałem się w ASO o cenę radia nowego. Szkoda gadać. Nie mieli na stanie bo tego nikt nie kupuje a sprzedawca powiedział że cena wyjdzie gdzieś koło 6k. To za takie pieniądze zrobi profesjonalne audi w firmie która się tym specjalizuje i jeszcze zostanie. Znalezienie ładnego soniaka na allegro graniczy z cudem. Tak jak pisałem, wszystkie są tak zajechane jakby je ktoś papierem ściernym traktował. Może dla kogoś kto nie przywiązuje wagi do wyglądu auta, takie radio podpasuje, mi nie koniecznie. Nie szukam w radia w fabrycznym stanie ale jeżeli na panelu są białe rysy i to gruba a wyświetlacz ledwo czytelny to coś takiego odpada. Dodatkowo będę musiał też znaleźć jakiś wzmacniacz bo kolega mayak napisał że radio sony po FL bez niego nie gra a ja chciałbym kupić radio po FL żeby pasowało do samochodu. Także czeka mnie grubszy wydatek w tej kwestii.

Bump: Ponadto na całym allegro jest tylko jedno jedyne radio sony z wersji po FL które niestety jest zajechane. Cała reszta pochodzi z wersji sprzed FL.
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 15:12   #3625
arpo

Szukaj też czasem tu na forum ofert sprzedaży. Ja niedawno pozbywałem się swojego i było niemal w fabrycznym stanie, także da się zadbać. Do foki kiedyś trafiłem na allegro czy olx też w bardzo ładnym stanie. Ale fakt, wiem o czym piszesz, większość tych egzemplarzy z rozbiórek wygląda bardzo nędznie i też bym nie chciał czegoś takiego montować. Inna sprawa, że na zamontowanym w aucie większość tych rysek "dla oka ginie".

Co do wzmacniacza - kolega pisał, że były takie wersje, ale nie każda jest dedykowana pod wzmacniacz. Chodziło po prostu o ostrzeżenie, żebyś takiego przypadkiem nie trafił. Nie jestem pewien, ale te oznaczone "audiophile" chyba były pod wzmacniacz. Do "zwykłego" żadnego wzmacniacza nie potrzebujesz.
Stary 31-12-2016, 16:11   #3626
dizel1982

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Dzięki za odpowiedź. Czyli szukam radia. Będę miał na uwadze czy jest to wersja audiophile czy nie. Jak myślicie, ile takie radio w ładnym stanie powinno kosztować? Bo nie wiem czy nie przesadzam ale jak widzę na allegro takie radio w cenie 800 - 1000zł to wydaje mi się że trochę sporo. Aczkolwiek mogę się mylić. Chociaż gdybym miał kupować takiego soniaka za 1000zł to już poważnie rozważył bym zakup oryginalnej nawigacji.
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2016, 17:47   #3627
arpo

Według mnie ładnego Soniaka powinieneś kupić <500 PLN. Na allegro niestety sporo jest dzikusów oferujących złom w cenie klejnotów.
Stary 02-01-2017, 17:02   #3628
luk2222
ford::average

Imię: Łukasz
Model: S-max
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2011

Panowie pytanie.
Czy w zestawie Blaupunkt NX + moduł bluetooth mikrofon podłączamy tylko do pinów 3 i 4 wtyczki modułu, czy spinamy jeszcze z radiem? Pytam bo coś VC nie chce ze mną gadać.
luk2222 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2017, 17:03   #3629
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Spinamy z radiem bo VC idzie tak na prawdę z radia a nie z modułu BT.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2017, 17:10   #3630
luk2222
ford::average

Imię: Łukasz
Model: S-max
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2011

A niech to. Znowu rozbieranie. Kurcze nie znalazłem takiego schematu. Masz może taki schemacik?
luk2222 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania