Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-12-2005, 22:37   #361
pajczaki
ford::beginner

Domyślnie

zalaczam jedno ze zdjec instalki - [img]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/img]

Stary 16-12-2005, 22:54   #362
misiek
ford::professional

Model: fazer 1000, mondeo mk3 ghia
Silnik: 1.0, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2005
Domyślnie

stozek zdecydowanie zle zalozony... na pewno przez niego nie jest tak jak powinno, ale jak bardzo moze szkodzic nie wiem. Kumplowi felicia 1,3 ledwie jezdzila. Po 2 dniach wyciagnal dziada. Zalozyl podobnie jak ty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To powinno troche rozjasnic jesli ktos nie byl w temacie stozka, foltrow powietrza
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
misiek jest offline  
Stary 16-12-2005, 23:04   #363
pajczaki

Domyślnie

i jeszcze jedno zdjecie
[img]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/img]

[ Dodano: 2005-12-16, 23:06 ]
niestety w moim aucie nie ma miejsca na puszke a raczej tylko na stozek, a i tak nie bedzie rewelacji z doplywem zimnego powietrza
Stary 16-12-2005, 23:21   #364
misiek

Domyślnie

to pomysl nad zorganizowaniem mu jakiejs obudowy, rura doplywu powietrza (świerzego).
misiek jest offline  
Stary 17-12-2005, 23:39   #365
pajczaki

Domyślnie

niestety konstrukcja poldolota jest taka ze nie obejdzie sie chyba bez ciecia blachyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po sugestiach dotyczacych dolotu dzis nastapilo wydluzenie dolotu i oddalenie go od cieplego powietrza z silnika. jest duzo lepiej!! ale mysle ze bedzie jeszcze lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[ Dodano: 2005-12-17, 23:43 ]
wielkie dzieki Misiek i Struna za podpowiedzi! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-12-2005, 10:38   #366
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Pajczaki. Prawdopodobnie silnik traci z powodu braku puszki filtra powietrza. Ja mam w tej chwili dolot podobny do twojego: gaźnik, ręcznie zrobiona nakładka, 60-70cm rury, blos, puszka ze stożkiem. Silnik jest leniwy jak indyjska święta krowa. Puszka filtra na gaźniku pełni funkcję komory rezonansowej. W przypadku silników, które mają nakładki (na gaźnik lub monowtrysk) fabrycznie, odległość do puszki z filtrem zwykle też nie jest duża. W kolektorach multiwtrysków tę rolę pełni już sama puszka kolektora. Przy gaźniku kolektor jest tyciusieńki.

PS. Miałem ostatnio strzał przy uruchamianiu silnika na blosie, okazało się że to kończył się gaz. Rąbnąłem się z obliczeniami km/spalanie. Z trudem odpaliłem silnik, miał objawy zubożonej mieszanki więc na poczekaniu poodkręcałem blosa i parownik na bardziej bogato i na najbliższej stacji zatankowałem ponad 50l (do 58l butli). Więc toczyłem się na oparach. Po zatankowaniu objawy nie znikły. Po dłuższych poszukiwaniach z latarką w ręku: jest! Rozerwana guma i lewe powietrze. Piiiiiiiip prywaciarska guma.
Blos nie blos, trzeba pilnować tankowania. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
gondoljerzy jest offline  
Stary 19-12-2005, 21:41   #367
maup
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał pajczaki
niestety konstrukcja poldolota jest taka ze nie obejdzie sie chyba bez ciecia blachyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już nie pamiętam czy tu czy na innym forum ale ktoś wspominał o patencie na chwyt zimnego powietrza wykonanymprzy pomocy kawałka 5L plastikowej butelki po mineralce. O ile dobrze pamiętam Poldzia to byłoby gdzie tam takie owo ućkać.
Stary 19-12-2005, 23:35   #368
misiek

Domyślnie

a ja tam dodam tylko ze zawsze odpalam na Pb i dam mu sie choc troche rozgrzac.
misiek jest offline  
Stary 20-12-2005, 13:36   #369
pajczaki

Domyślnie

[quote="gondoljerzy"]Pajczaki. Prawdopodobnie silnik traci z powodu braku puszki filtra powietrza.
poprawilem u siebie dolot - znaczy wydluzylem i jest znacznie lepiej, zamierzam jeszcze go wydluzyc o ok 10 cm, prawdopodobnie moge miec u siebie jeszce problem przy wyzszych obrotach z powodu kolektora (nie mam seryjnego, tylko rurowy ale ma za mala srednice)
Stary 20-12-2005, 14:40   #370
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

,pajczaki, a tak wogóle to nie bierze Ci lewizny spod tej czerwonej rury n ablos-ie - taka jakaś pofałdowana i zachodzi zbyt głęboko na wypusty korpusu. jak będzie dolot nieszczelny to będzie kiszka z dawkowaniem gazu.
Struna jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania