![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#3691 |
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
|
![]()
Hejka pablo
Piszesz że rozwiązałeś problem z dvd-napisz konkretnie co zrobiłeś bo ja miałem to samo i wymieniłem naped a jak by można było reanimować go to jestem zainteresowany Co do wtyczki looknij może na to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3692 |
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: mondeo mk3
Silnik: 1998 cm
Rocznik: 2003
|
![]()
robinson1970 poki co odblokowałem sam mechanizm, on jest sterowany mikrostykiem, który jesli nie ma zasilania to nie działa i niestety trzeba mechanizm odblokować mechanicznie, a to jak narazie sie udało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3693 |
![]() Imię: Sławek
Model: mk3
Silnik: 1.8 SCI
Rocznik: 2004-2005
|
![]()
Witam pablo822 możesz opisać dodając fotki co zrobiłeś z mechaniką napędu, jestem zainteresowany no jestem jednym z twych o których wspomniał Mariusz. Posiadam uwalony napęd znajomy elektronik stwierdził że pp wygraniu tego syfu skasowana zostaje jakaś pamięć ROM którą podobno da się zaprogramować softem pobranym że sprawnego urządzenia nie wiem dokładnie co i jak bo się na t nie znam,Ale mechanikę mogę przejrzeć sam. Mariusz dobrze podpowiada kup używane wymień i ciesz się denso po podpisaniu vin nawet jak kupisz z uszkodzoną mechaniką to możesz ją przeszczepić ze swojego DVD. Jest jeszcze jedno wyjście na niemieckim Ebay ogłasza się firma sprzedająca mechanizm z elektroniką jednak bez wgranego softu, jednak cena troszkę powala. Alemoże ciebie zainteresuje.
Wysłane z mojego LT26i |
![]() |
![]() |
![]() |
#3694 | |
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
![]() Cytat:
Jeśli dobrze rozumuję |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3695 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Co niektórym userom napęd DVD czyta płyty DVD-DL. Cóż z tego, skoro na niej są zapisane mapy na WestEurope nie PL.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 14-02-2014 o 10:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3696 | |
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3697 |
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 tdci
Rocznik: 2004
|
![]()
robinson1970 rozmawiałem z gostkiem od mapki 2012 którą wskazałeś na licytacji z allegro. Twierdzi, że wszystko jest na jednej płytce i na pewno chodzi w Denso Mk3. Tylko kasa mało promocyjna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., dwie stówki plus wysyłka dwie dychy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3698 | |
|
![]() Cytat:
Może nie tyle pytam jak bezinteligent co chciałem przeczytać kilka komentarzy ludzi którzy się znają , a może są jakieś namiastki abyśmy w końcu doczekali się mapy 2014 ? Warto polemizować to nic nie kosztuje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3699 |
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]()
Polemika jest jak najbardziej wskazana jednak powinna trzymać się rozsądnych ram. Gdy MONDEO na "dzień dobry" będzie kosztować tyle co A8 to zapewne będą to technologiczni bliźniacy. Do rzeczy. Mondeo MK3 zostało wprowadzone w 2001r, egzemplarze z 2007r są niczym innym kontynuacją wersji pierwotnej. Denso zostało wprowadzone w 2003r, przed popularyzacją napędów DL, przy kolejnym FL zapewne ze względów ekonomicznych i marketingowych, nie zmieniano rodzaju lasera. Twoja A8 z 2000 r także nie czyta płyt DL, poza tym płyty jaki chodzą w "naszych" MDO są dedykowane dla Jaguara a modele tej stajni już w od kilku lat "czytają" format DL. Fabryczne płyty Forda do Denso zakończyły się w 2007r = razem z zakończeniem produkcji modelu. Słowem. Chcesz mieć format DL? Kup nowy model auta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3700 |
|
![]()
Rozumiem rozumiem , a tak w ramach wyjaśnienia - miałem A8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaczekam aż wygram w totka ( może dziś ) 18 milionów i kupie sobie nowe mondeo i Tobie też kupie jak wygram Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po prostu szkoda i jeszcze raz szkoda bo bardzo dużo jest użytkowników mondeo z Denso i na pewno by płytki z navi miały wielu klientów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|