Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-08-2016, 16:36   #3761
przemoxx
ford::beginner

Model: Mondeo/Custom
Silnik: 1.5 EB AT/2.2 TDCI
Rocznik: 2015/2014
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał dobo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj coś się popsuło z dzwiękami ostrzeżeń. Melodia niby ta sama, ale gra w denerwujący sposób. Dzwięk czujników idzie tylko z jednego głośnika i też jest inny niż normalnie. Spotkaliście się z czymś takim?
Mam dokładnie to samo. Dzieje się tak od czasu do czasu, po wyłączeniu i włączeniu auta wszystko wraca do normy.

przemoxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 19:40   #3762
dobo
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

No właśnie dzisiaj rano wróciło do normy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyłączenie i włączenie od razu nie przyniosło poprawy, stąd były moje obawy
dobo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 20:05   #3763
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

U mnie też dopiero na drugi dzień nastąpiła poprawa.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2016, 09:01   #3764
Bob Digital

A co sadzicie o fordowskim napędzie 4x4 ?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2016, 21:02   #3765
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Są pewne dodatki, z których świadomie i z premedytacją mogę zrezygnować, jak np. te przyciemniane szyby, czy system bezkluczykowy i są takie, które bezwzględnie chcę mieć - jak podgrzewana przednia szyba, czujniki parkowania, czy LEDy. Na dodatkowe bajery typu asystent pasa ruchu, czy aktywny tempomat nie mam kasy, ale pomimo to wolę gorzej wyposażone Mondeo, niż bardziej "wypasionego" Focusa.
A najbardziej i tak będę drżał o silnik - mam nadzieję, że nie trafi mi się jakiś "poniedziałkowy" egzemplarz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr
Nie wiem na jak dlugo kupujesz auto ale moze celuj w takie dodatki, ktore jest potem trudno dolozyc. Rozumiem ze kasa jest pewnym ograniczeniem, ale ja osobiscie juz dzis bym nie chcial auta bez systemu bezkluczykowego.
Stary 17-08-2016, 21:47   #3766
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem na jak dlugo kupujesz auto ale moze celuj w takie dodatki, ktore jest potem trudno dolozyc. Rozumiem ze kasa jest pewnym ograniczeniem, ale ja osobiscie juz dzis bym nie chcial auta bez systemu bezkluczykowego.
Właśnie akurat systemu bezkluczykowego bym nie chciał, ze względu na (podobno) znacznie łatwiejszą kradzież takiego samochodu. Chociaż zgadzam się, że jest to duża wygoda.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2016, 21:49   #3767
cattani75

Jak mają ukraść, to i tak ukradną. A jak nie ukradną, to będziesz miał mniej wygody.
Stary 17-08-2016, 21:51   #3768
stefanb

A mam jeszcze przy okazji jedno pytanie i z góry dzięki za ew. wskazówki - czy macie jakieś preferencje odnośnie opon zimowych do Mondeo? Trend z Goldem jest na felgach aluminiowych 16 cali. Początkowo chciałem sobie kupić w salonie po prostu komplet kół (felgi stalowe + opony zimowe). Niestety ze względu na czujniki ciśnienia, które ma ten samochód, jedna felga stalowa wychodzi ok. 500 zł !!! + opony, co daje lekko ok. 4 tys. (u dealera). Jak już się otrząsnąłem po tym kuble zimnej wody, to stwierdziłem, że trudno - kupuję same opony i będę korzystał z jednych felg cały rok. Być może macie w tej kwestii jakieś wskazówki - jakie opony, gdzie i za ile?

Dzięki
Stary 17-08-2016, 22:02   #3769
cattani75

Poczytaj tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 17-08-2016, 22:03   #3770
stefanb

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poczytaj tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dzięks.
Odpowiedz

Zasady postowania