![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#371 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-02-2016
Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
Rocznik: 2011
|
Myślałem by może zamocować gdzieś przy miejscu na kubek? Jakoś brak mi kreatywności..
|
|
|
|
|
|
#372 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
1) Załóż zestaw głośnomówiący, nie będziesz potrzebował uchwytu => zestaw, to nie majątek 2) moim zdaniem => najbardziej praktyczne miejsce => przecież telefonu nie zostawiasz w aucie, więc w czym problem, że będzie widoczny? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 28-12-2016 o 09:51 |
|
|
|
|
|
|
#373 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-02-2016
Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
|
Faktycznie dzisiaj jak jechałem do przyznam że miejsce jest fajne. Nie zasłania za dużo.
|
|
|
|
|
|
#374 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus mk3 kombi
Silnik: 1.6 TDCI 115km
|
Trzeba mieć wiązkę dachową z tymi wtyczkami.
|
|
|
|
|
|
#375 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tu odpowiedź [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w Focusie mk1, na niemieckim forum, lampki koło osłon przeciwsłonecznych podpinali do lampki sufitowej Nie koniecznie trzeba mieć wiązkę => 2 kabelki można dosztukować [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#376 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Projekt - dodatkowe lusterko w schowku na okulary:
No.. muszę się pochwalić, że panel podsufitki w końcu do mnie dotarł i za pomocą prób i błędów znalazłem, że samo wymontowanie schowka na okulary (który notabene zawiera to lusterko tylnej kanapy) jest banalnie proste (odpinamy sprężynkę, od środka wypinamy plastikowy trybik i wypinamy uchwyt z panelu). Niestety pomimo przyglądania się dosyć uważnie, jak ten panel wygląda, wciąż nie wiem jak ten panel odpiąć od samej podsufitki w aucie (czyli jak się do tego zabrać). Na oko, wygląda że od przodu są dwa plastikowe klipsy a na tyle są plastikowe zawiasy, czyli należy wypiąć od przodu i opuścić w dół. Czy jest ktoś w stanie nakreślić/pomóc jak się zabrać do demontażu? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście przeszczep jest w systemie> do mojego panelu z LED'ami RGB oraz lampką LED i przyciskami idzie schowek na okulary z lusterkiem z dawcy jak ze zdjęcia |
|
|
|
|
|
#377 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
Jeśli chcesz zdemontować panel, podobny do tego na zdjęciu, to: - otwierasz schowek na okulary ( celem jest wyjęcie tego elementu w którym są miejsca na czujniki alarmu) - jeśli "wsadzisz nos" do schowka, to zobaczysz płaskie szczeliny - w te szczeliny wkładamy coś płaskiego (ja włożyłem mały śrubokręcik) i pchamy - odskoczy część plastiku - teraz podważamy i wyjmujemy ten kawał plastiku z miejscem na czujniki alarmu - gdy to wyjmiesz, to zobaczysz śruby torx (gwiazdka) które nalezy odkręcić - wtedy możesz zdjąć cały panel ze schowkiem na okulary UWAGA - po wewnętrzej stronie podsufitki, jest plastikowy stelaż do którego jest przykręcony cały schowek na okulary pozdrawiam Arturek P.S. Tu jest zdemontowny = puste miejsce - ten element który musisz odpiąć w pierwszej kolejności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 03-01-2017 o 13:25 |
|
|
|
|
|
#378 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
a w FF3 był w ogóle montowany górny panel ze schowkiem i lusterkiem?
z lusterkiem był na 100% w S-Maxie, może także w C-Maxie - oznacza to że ten schowek może mieć inne długości/rozstawu uchwyty którymi przykręca się go do dachu. Proponuję to sprawdzić na początku
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#379 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - najpierw trzeba wyczepić tą część panelu z mikrofonem. Wtedy widać śruby, o których pisze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Po odkręceniu śrub trzeba uważać by cały panel nie poleciał Ci na dół i nie poobrywał tych delikatnych taśm zasilających oświetlenie LED RGB.
|
|
|
|
|
#380 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Dziękuję bardzo wszystkim.
Z racji że po 18-tej już jest ciemno - to raczej w tygodniu nie będę miał kiedy do tego usiąść, ale kto wie czy na weekend nie uda mi się tym pobawić. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - ja to Ci w ogóle już dawno piwo wiszę. Jeszcze raz dziękuję - jak zwykle. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - o ile panel (cały) może (kto wie) się różnić między sobą, o tyle sam wkład (ta opuszczana winda) czyli uchwyt na okulary na moje oko wygląda wręcz identycznie i ma identyczne wymiary. Jak się będę brał za to, to planuje to nagrać, bo taki "upgrade" naprawdę mi umili moje autko. Cały uchwyt na okulary (wraz z lusterkiem) bezproblemowo wyciągnąłem z panelu i przykładałem na oko w aucie do swojego panelu, to wygląda rozmiarowo identycznie, z zewnątrz nawet wygląda że jest to samo, tyle że różni się że ma właśnie lusterko. Postaram się podrzucić jakąś fotkę porównawczą w międzyczasie zanim to rozbiorę. Cytat:
Głupi ja - mogłem się domyślić sam, ale pewnie najpierw musiałoby być chociaż piwo na stole, żeby potem zaczęła działać logika plastikowych klocków Cytat:
Jeśli ten upgrade mi się uda, to następnym na pewno będzie podświetlana gałka zmiany biegów i podświetlane progi. Linków proszę nie podrzucać bo na razie i tak mnie nie stać, żeby cokolwiek sobie znowu kupić. Niestety adaptacyjny tempomat nie jest chyba mi pisany, bo jest trochę dużo z tym zachodu i nie wiem czy kiedykolwiek byłbym w stanie to zrobić update: obiecane zdjęcia: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W weekend przymierzam się do podmianki. Żałuję tylko że na schowku na okulary z lusterkiem (czyli na części której potrzebuję) są delikatne rysy. Po założeniu zobaczę jak to wygląda więc może się okazać (na koniec) że jeśli rysy będą zbyt widoczne, to się rozmyślę i będę szukał kolejnego panelu. Ostatnio edytowane przez edmun ; 04-01-2017 o 10:25 |
||
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| audio , focus , mk3 , oświetlenie , wyposażenie |
|
|