![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#371 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-12-2016
Model: Focus Mk3 kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Ustaw przebieg przybliżony pare km +/- nic sie nie stanie
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#372 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#373 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Artur
Model: focus mk3
Silnik: 1,5 tdci
Rocznik: 2017
|
Mam pytanie czy ważny jest S/N przy wymianie licznika ? Nie mam pewności czy posiadam licznik u numerze seryjnym który zaczyna się AM5T czy BM5T a tych z numer bm5t jest więcej dostępnych więc jak zamienię o innym numerze czy wejdzie od razu bez żadnego problemu czy programowania. Auto jest z 2011 roku
Ostatnio edytowane przez rutra860 ; 22-11-2018 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#374 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
W teście zegarów możesz sprawdzić jaki masz licznik. Poza tym chyba wszystkie są zamienne. Ja miałem BM5T w roczniku 2011 i wymieniłem na 2 lata młodszy BM5T.
Ostatnio edytowane przez boncio ; 23-11-2018 o 14:01 |
|
|
|
|
|
#375 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Ford C-MAX MK2
Silnik: 1.6L Duratorq CR TC (115PS) - DV6
Rocznik: 2011
|
Klonem UCDSa od skośnookich dobrałem się do DirectConfig'a od mojego IPC co to nie miał polskiego języka.
Okazuje się, że mój licznik był od bogatego dawcy, bo ma zapisy BLISa, asystenta zjeżdżania z górki?? Takie ikony świecą mi wciąż na teście LEDów. Uaktywniłem reset DDSa z licznika i został mi tylko jeden trywialny problem: nie mrugają mi strzałki od kierunkowskazów - ani lewa ani prawa. Na teście świecą. Nie potrafię tego odnaleźć. Da się może wgrać do samego licznika IPC jakiegoś Asbuilt'a? |
|
|
|
|
|
#376 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Oryginalnym ucds'em mozna pobrać dane asbuilt i wgrać.
|
|
|
|
#377 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: focus mk3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi
|
Mam pytanie do tych co wymienili licznik w ff3 na licznik od kugi. Po przeczytaniu całego tematu o wymianie licznika nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi czy problem ze wskazywaniem faktycznego stanu paliwa po jakimś czasie ustępuje?
Rozumiem, że ustawienie przebiegu w górę to bez problemu zrobię, a co jeszcze trzeba zmienić po takiej wymianie aby nie było żadnych błędów i wszystko działało jak należy? Czy w tym liczniku komputer 2 będzie automatycznie włączony czy też coś trzeba przestawić? Jeśli tak to czy focccusem to można zrobić i która pozycja? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Szymon |
|
|
|
|
|
#378 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Ja mam z Kugi i początkowo też się wystarszyłem, ale po kilku tankowaniach wszystko jest idealnie, rezerwa włącza się przy 123 km zasięgu. 2 komputery i prędkość cyfrowa działają od razuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Komputerem trzeba zmienić przebieg w górę i tyle.
|
|
|
#379 |
|
![]() Imię: Szymon
Model: focus mk3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi
|
Dziękuję za szybką odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#380 |
|
![]() Imię: Bartek
Model: Mk3
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2014
|
Cześć,
ja własnie próbuję sprzedać mojego focusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., chciałem jeszcze przed sprzedażą załatwić wszystko żeby było po bożemu ... jak go kupiłem w 2015 zmieniłem licznik na taki "kolorowy" i muszę w końcu załatwić temat wyświetlania poprawnego stanu licznika. Jest ktoś może w okolicach Wrocławia kto zajmuję pomocą w takich sprawach ? P.S. może jest też szansa żeby na tym "kolorowym" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. liczniku włączyć opcję kontrolowania ciśnienia w oponach jak było w starym ? Pozdrawiam Bartek |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| converse , focus |
|
|