![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3801 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Dzisiaj spędziłem kilka godzin u znajomego mechanika z WDS'em, wprowadzając kilkadziesiąt razy VIN do wszystkich urządzeń, które tego wymagają i jestem zdruzgotany. Sytuacja, o której napisałem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w efekcie spowodowała unieruchomienie mojej zmieniarki oraz niedawno zakupionego telefonicznego modułu bluetooth. Teraz się zastanawiam, czy podłączenie obcej zmieniarki nie zrobiło "spustoszenia" w jednostce centralnej DENSO, bo to chyba nie zbieg okoliczności, że zmieniarka i BT nie działają.
Na załączonych zrzutach ekranu widoczna różnica sprzed i po podpięciu obcej zmieniarki.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3802 |
|
|
Szanowni Forumowicze,
właśnie rozwiązałem swój problem opisany powyżej. Okazało się, że zmieniarka płyt CD i moduł bluetooth mają swój bezpiecznik w skrzynce kabinowej, który Ford opisał jako rezerwowy/nieużywany i oznaczył F71 (10A).Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może on jest też Twoim problemem Weksla31 i chyba przegrałem z Tobą [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], na którego zapraszam do TK.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3803 |
|
ford::average
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo mk3
Silnik: tdci 2.0
Rocznik: 2003
|
Benio. Cieszę się że rozwiązałeś problem. Ja dziś się zabiorę za tego plusa. A tak z ciekawości Ci powiem że ten pomarańczowy kabel w polifcie idzie właśnie do tego bezpiecznika. Wiedziałem że Ford nie mógł zrobić takiego czegoś że blokuje całkowicie Denso po podpięciu innej zmieniarkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam nadzieję że uruchomię dziś swoją. A co sądziśz o tym moim zestawie i jednym kablu więcej fot. wyżej. A browara chętnie odbioręGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wysłane z galaktycznego gada... |
|
|
|
|
|
#3804 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-01-2009
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCi
Rocznik: 2004
|
Mój problem rozwiązany. Udało mi się wrzucić nowy soft do Denso. Była to ostatnia deska ratunku w zasadzie. Tak jak podejrzewałem przy upgradzie softu wywalił jakieś dziwne wewnętrzne błędy które blokowały komunikację pomiędzy Denso a modułem klimatyzacji/wentylacji. Dzięki za pomoc!
|
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
|
Cytat:
A tak na marginesie jeżeli bedziesz rozbudowywać DENSO o kamerkę plus inne gadżety to proponuję, abyś od miejsca przeznaczenia montażu adaptera (np. w bagażniku) poprowadził koncentryki w wiadomym Tobie kierunku (np. do schowka) oraz przynajmniej jeden luźny kabelek do manualnego dodatkowego włączania kamerki w dowolnym momencie. |
|
|
|
|
|
|
#3806 |
|
|
Benio Co to jest PJP? Ostatnia pozycja w tym obrazie z menu serwisowego DENSO?
|
|
|
|
|
|
#3807 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Ktoś dostał linki z opisem, ktoś nie raczył nawet poczytać..... leniwe te ktosie są..... nie ładnie, nie ładnie.
|
|
|
#3808 |
|
|
Jak widac ktosie pytają ktosia...
|
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
|
Cytat:
ACU - sterowanie audio (radia) CDDJ - zmieniarka CD DISP - wyświetlacz (ekran) EATC - klimatyzacja VRM - moduł rozpoznawania mowy (znane także jako BT/VCM, moduł Bluetooth) RSE - rozrywka tylnego siedzenia PJB - potwierdzenie zasilania 12V - po stacyjce Więcej info o DENSO: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Ostatnio edytowane przez benio ; 13-04-2014 o 00:44 |
|
|
|
|
|
|
#3810 |
|