![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#381 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Może są wyjątki, ale temat jest gruby, sprawdzałem też fora zagraniczne - jest problem, zmieniają nawet napięcie ładowania.
pierwsze z brzegu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#382 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
|
Wyjątki zawsze moga być. Ale jeśli system by źle działał z definicji to wszystkie akumualtory by padały. Bardziej jestem skłonny założyć, że te akumulatory które padają, wynikają ze szczególnych warunków pracy w danym układzie / pojeździe. I moim zdaniem nie jest to wina ASS.
|
|
|
|
|
|
#383 |
|
Model: s-max
Silnik: 2.0
|
Nie chodzi mi o SS, tylko o sam proces ładowania, utrzymywania stanu akumulatora przez system. Chodź moim zdaniem oszczędności z SS - to oszczędności iluzoryczne.
|
|
|
|
|
|
#384 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Pawel
Model: Ford mondeo mk5
Silnik: 2.0tdci 150km
Rocznik: 2017
|
Witam, mam pytanie nie działa mi start stop i nie widzę żadnej funkcji że można to wyłączyć lub włączyć poza przyciskiem koło skrzyni biegów.
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi
|
Ja bym sie cieszyl, ze nie dziala !! 99% ludzi uzytkujacych diesla w trasie wylacza te opcje kompletnie ! A wracajac do Twojego pytania: innego przycisku nie ma, ale jak jak wejdziesz w menu na wyswietlaczu (nacisnij strzalke w lewo albo prawo na lewym "joysticku" na kierownicy) i tam poszperasz to znajdziesz opcje Start/Stop ! Jesli tam bedzie kompletnie zdeaktywowana i jej aktywacja nie pomoze to wtedy Laptop + Forscan + ten film: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (tylko 0 trzeba zamienic na 1 zeby wlaczyc Start/Stop)
|
|
|
|
#386 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#387 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo Vignale MK5 FL
Silnik: 2.0 EcoBlue A8
Rocznik: 2019
|
Systemu ASS używam odkąd kupiłem auto, czyli od sierpnia 2020 r. Od około miesiąca przestał działać. Podejrzewałem, że to wina niedoładowanego akumulatora, jazda głównie po mieście, ale byłem w dłuższej trasie i nic się nie zmieniło. Pojawia się szara kontrolka od ASS i tyle.
Wchodziłem do menu aktualnego spalania i systemu ASS, ale nie są tam wyświetlane żadne komunikaty. W sumie to nadal podejrzewam akumulator i może ma to wiązek z tym, że w aplikacji -Ford - pojawił się kilka razy komunikat "Funkcje zdalne są wyłączone w celu oszczędzania akumulatora" i w komentarzu jest informacja, że dotyczy to również ASS. Może już czas podjechać do ASO? |
|
|
|
|
|
#388 |
|
ford::advanced
Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 EB
|
Fordy tak maja, dzisiaj nie dziala a jak troche wiecej pojezdzisz tras to zacznie dzialac. Ja zglosilem do ASO nie dzialajacy ASS (bardziej zeby bylo zgloszone niz zeby mi go brakowalo), tam podladowali aku i moze jakis blad skasowali, i podzialal troche i znowu przestal. Potem po kilku miesiacach znowu ozyl, a ostatnio to nawet w mrozie potrafi silnik wylaczyc (kiedy jest juz rozgrzany).
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#389 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#390 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Ale jak się pojawia komunikat o oszczędzaniu prądu, to powoli zaczynałbym szukać telefonu po Assistance... jak tak lekceważyłem jakiś czas taki komunikat na Sync przy wyłączonym silniku. Skończyło się wzywaniem o północy lawety do auta zapakowanego po dach i gotowego do jazdy przez całą Polskę...
|
|
|
|
![]() |
|
|
|