![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3901 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Opcja Szukaj - w tym wątku znajdziesz zdjęcie pajączka - ciężko szukać bez wiedzy jak on wygląda
|
|
|
|
|
|
#3902 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bary
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2008
|
Witam znalazłem ta wiązkę do pajączka i jest 8 pinowa może mi ktoś wytłumaczyć co dalej ?
|
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#3904 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
W skrócie musisz przeciąć wiązkę AUX i te 6 końcówek, które po przecięciu będziesz widział przedłużyć i dolutować do wiązki AUX.
Będziesz potrzebował 6 pinów w wiązce do tego. 2 już są na swoim miejscu (37 i 38 bodajże, także je wystarczy odciąć), 4 pozostałe to mogą być 39-42 (nieużywane o ile nie masz kołyski NOKII). Też odcinasz i przekładasz w odpowiednie miejsca. 19,23,5 i 6 bodajże. Schemat jest gdzieś tutaj. Znajdź sobie kawałek (około 80-100cm) dwużyłowego przewodu w ekranie. Najlepiej słusznej średnicy, mniej więcej taki jak tam teraz jest. Przedłuż, dolutuj piny i podłącz do wtyczki według schematu. Cytat:
Cytat:
Miejsce na mikrofon jest gdzieś pomiędzy. Jak masz fabrycznie NXa, to może mikrofon w pajączku jest skrosowany poprawnie, ale raczej go nie ma. Jak nie masz manetki z guzikiem VOICE, to na pewno go nie ma.
|
|
|
|
#3905 |
|
|
Manatki voice nie posiadam a jakie nr pajączka mam kupić ? Czy nie trzeba go kupować po przerobieniu instalacji ? A modułu mono zaczynaja się od cyfry 7? Pajączka w instalacji nie posiadam Wogole
Ostatnio edytowane przez barakuda1964 ; 22-03-2017 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#3906 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Moduły mono zaczynają się na 7...
Pajączka można olać-w wersji mono jest on tylko do mikrofonu,który Ty i tak musisz dodać.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#3907 |
|
|
Ok a jak bym chciał jednak podłączyć ten moduł co mam to którego pajączka muszę kupić ? Czy po przerobieniu tej instalacji nie trzeba już pajączka. Bardzie dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
|
#3908 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Instalację ma wyglądać tak jak na dolnym obrazku (masz NX ):
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control Ostatnio edytowane przez mm32 ; 22-03-2017 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#3909 |
|
|
Bardzo przepraszam podajde z tym schematem do mojego elektryka tylko chciałbym wiedzieć czy muszę kupić do tej przeróbki tego pajączka czy wystarczy przerobić tylko instalacje i kupić mikrofon bo pewnie przewód mikrofonu jest u góry
|
|
|
|
|
|
#3910 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Pajączek musi być,jeśli nie chcesz podłączać mikrofonu na "piechotę"
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|