![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3921 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Na jedno z Twoich pytan odpowiada TAK, za długa zapewne zresztą, instrukcja. Na drugie pytanie odpowiedź brzmi NIE.
|
|
|
#3922 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: MKIII
Silnik: ST220
Rocznik: 2005
|
A gdzie ta instrukcja jest do pobrania?
|
|
|
#3923 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
|
|
|
#3924 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-07-2008
Model: Escape
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020
|
dot.: Navi i radio kłopoty...
Mam navi Denso z mapami 2010. Do niedawna nie było kłopotu. Teraz przestaje nawigować. Żeby się za bardzo nie rozwodzić - napięcie jest 5V na wyjściu do stopki gps, ale… No właśnie radio też zaczęło szumieć i gubić sygnał. Co do gps: mam nowy oryginał komplet Forda stopkę gps i antenę. Na tych nowych też nie ma sygnału gps oraz radio przerywa. Rozebrałem tą metalową (aluminiową?) kostkę z trzema przewodami antenowymi w suficie. Mam wrażenie, że to znajdująca się w niej ta zielona płytka nawala. Trochę zaśniedziała. Czy można ją jakoś zamówić? Ma jakiś numer seryjny, jak się nazywa? Ile kosztuje? Tak na marginesie wydaje mi się, że większość niedziałających gps może wynikać właśnie z psującej się tej zielonej płytki… Mogą być inne przyczyny nawalania jednocześnie gps i radio, w przypadku opisania warunków jak wyżej? |
|
|
|
|
|
#3925 |
|
|
mkrek, o to Ci chodzi?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#3926 |
|
|
[QUOTE=rds;1797584]Witam kolegów z forum.
Po krótce postaram się opisać moją przygodę z niedziałającym Denso. Tydzień temu kupiłem MK3 2006 z rzeczonym Denso na pokładzie. Niestety nie było do niego pinu. Pojechałem do serwisu i po wyjęciu jednostki oczom ukazał się kod na bocznej ściance. Elektryk mówi, że raz dwa sprawdzi czy to właściwy pin, sprawdził po nr seryjnym Denso i wbijamy a Denso na to ... ENTER PIN. I tak bez końca, jakby nie był to właściwy kod. No to telefonicznie w dwóch niezależnych miejscach po numerze seryjnym M00... - podają ten sam kod, który nie działa. WITAJ JANEK Z TEJ STRONY MAM TEN SAM PROBLEM. JAK MASZ JESZCZE NAMIARY NA FIRMĘ ASTEL TO PODEŚLIJ W JAKIM MIEŚCIE URZĘDUJĄ. |
|
|
|
#3927 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-07-2008
Model: Escape
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020
|
Mariusz, no chyba nie dokładnie, albo tego nie widzę. Chodzi mi o tą metalową kostkę w podsufitce i ten układ scalony w niej.
No a swoją drogą ma ktoś pomysł, czemu zaczyna nawalać i navi i radio? Jak pisałem, dobre napięcie dochodzi do anteny na dachu. |
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#3929 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-06-2014
Model: c-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
Czy testował ktoś mapę "VOLVO RTI mmm2 2014 DVD D" dla forda?
|
|
|
|
|
|
#3930 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Mam pytanie.
Otóż użyczyłem wczoraj koledze akumulator że by odpalił golfine a nie miał kabli , nastepnie założyłem z powrotem do swojego ( on pojechał bez, bo to gilfina 3 kaszlok ) i luz. A dziś rano oczywiście trzeba wpisać kod , i tu mój problem bo wyświetlają mi się tylko cyfry od 1 do 6 , a ja mam przecież w kodzie 8. Czy jeszcze raz odpiąc i podpiąc akusa?? Czy jestem jakiś zakręcony ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|