Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-07-2006, 08:42   #31
TREBOR75
ford::advanced

Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec
Rocznik: 1995
Domyślnie

Mam trochę inne pytanie, mam mkI i nie mam kontrolki poziomu paliwa, czy można samemu jakoś sobie założyć?

Robert
TREBOR75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-07-2006, 10:31   #32
frazir
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał TREBOR75
Mam trochę inne pytanie, mam mkI i nie mam kontrolki poziomu paliwa, czy można samemu jakoś sobie założyć?
Podpinam sie pod temat chetnie chcialbym miec cos co mi sie zapali jak jest malo paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nie wiem czy np dobrze rozumiem i prosze o pomoc w postaci rysunku jek mniej wiecej w baku to wyglada bo jesli to tylko kwestia podawania odpowiedniego napiecia na wskaznik paliwa to w ciagu paru godzinek moge zrobic uklad ktory podepnie sie w odpowiednie miejsce 3 kabelkami ( zasilnia, masa, wartosc pomiaru) i kwestja wyregulowania przy jakim wskazaniu ma zapalic sie dioda z rezerwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ew. pomyslec i zrobic cos co jest w skodach ze jak malo paliwa i wsiada sie dopiero co do auta to przez chwile wyje cos w rodzaju gdy swiatla wlaczone sa aby wiedziec ze trza juz do stacji sie kierowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam
frazir jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-07-2006, 10:37   #33
TREBOR75

Domyślnie

Mi powiedzieli w ASSO jeżeli mam mały schowek koło zegarka na pulpicie to fabrycznie nie ma kontroli od paliwa ( brak jakiegoś komputerka ) i założenie czegoś takiego około 1000 zł :fcp24

Robert
Stary 04-07-2006, 16:02   #34
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Domyślnie

"Mi powiedzieli w ASSO jeżeli mam mały schowek koło zegarka na pulpicie to fabrycznie nie ma kontroli od paliwa ( brak jakiegoś komputerka ) i założenie czegoś takiego około 1000 zł "

po prostu nie masz check-panela a tam tylko w mk1 była kontrola rezerwy,na blacie jej po prostu nie ma.tzn miejsce jest ale fizycznie jej nie podłączano.dopiero od czasu produkcji mk2 ta lampak została przeniesiona na tablice wskazników i tam swieci

mozna zamontować taki zestawik-montując pompę paliwa z czujnikiem od rezerwy z mk2 i podpinajac czujnik z pompy pod ta kontrolke która w mk1 standardowo jest martwa
Stary 04-07-2006, 16:08   #35
TREBOR75

Domyślnie

A ile ta opcja może kosztować?

Robert
Stary 05-07-2006, 00:06   #36
frazir
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał TREBOR75
A ile ta opcja może kosztować?
Domyslam sie ze koszt pompy + kabelkow ew. wlasna robocizna lub zlecenie komus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
frazir jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania