![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-03-2011
Model: Peugeot 308
Silnik: 1.6 120 KM
Rocznik: 2008
|
Ciekawe...
Ja mam zamówienie z dnia 24 lutego, wiec kilka dni później, a mój termin dostawy jest koniec maja/początek czerwca. A dowiadywałem się w czwartek czy może wiszę już na liście do produkcji - i nie wiszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy ktoś wie jak fabryka układa priorytety produkcji? Czy wg zleceń czy wg konfiguracji? Ja niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie... |
|
|
|
|
#32 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-03-2011
Model: C-Max Trend
Silnik: 1.6 ecoboost 150KM
Rocznik: 2011
|
Witam!
z tego co czytałem to są już na tym forum szczęśliwi posiadacze nowego C-Maxa. Bardzo proszę o wrażenia z jazdy tym autem, zwłaszcza poproszę o uwagi użytkowników 1.6 150KM (przyśpieszenia, spalanie). z góry dziękuję :-) |
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2007
|
Przebujnąłem się testowo nowym focusem z ecobutem 150KM i bardzo misie podoba takie rozwiązanie. Takiego silnika na benzynkę długo brakowało. Bardzo fajnie się zbiera ale jednocześnie łagodnie w przeciwieństwie do niektórych diesli. A co najważniejsze ciągnie równo do wysokich obrotów, tak że nie miałem problemów przy 120km/h żeby na 6 biegu pod górkę jeszcze żwawo przyspieszać. Turbo ciągnie równo i nawet nie wiesz kiedy trzeba wyciągać skrzydła i chować podwozie bo zaraz będziesz lecieć. Minus jest taki, że nie czuć tej prędkości więc czasami możesz sprawić dużo radości napotkanym panom w niebieskich mundurkach.
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus C-MAX,Fiesta
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq,1,3Duratec
Rocznik: 2004,2006
|
To moim zdaniem dobrze że nie czujesz prędkości a na pokładzie jest Prędkościomierz więc idzie
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2007
|
Taaaaak. Jakby był wyświetlany na szybie to tak. Ale skoro jest niżej a ja głównie patrzę na drogę przed samochodem więc czasem można się zapomnieć ;-)
|
|
|
|
|
#36 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-03-2011
Model: C-Max Trend
Silnik: 1.6 ecoboost 150KM
|
Bardzo dziękuję za wrażenia.
jeżeli jest ktoś kto takim autem już jeździ - to proszę o pare zdań :-) pozdrawiam! |
|
|
|
|
#37 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-03-2011
Model: Ford c-max
Silnik: 1,6 ecoboost
|
Witam wswzystkich,
Ja 13 stycznia zamówiłem c-max-a 1.6 ecoboost 150KM titanium + pakiet techno i winter. Mam info że jest w transporcie do Polski (płynie statkiem z Walencji do Niemiec, potem transport kolejowy do Gorzowa i dalej laweta do W-wy). Podobno cały transport z Hiszpani do Polski trwa ok. 4 tygodni od wyprodukowania. Moje cacko zrobione zostało 22 lutego wiec liczę że wkrótce wreszcie stanę się szcześliwym (mam nadzieję) posiadaczem C-max-a. Z tego co mi wiadomo od "mojego sprzedawcy" to są b.duże opóźnienia w produkcji aut z ecoboost (niespodziewali się podobno takiego szału w Europie na ten silnik) wiec podobno nawet auta zamówione pod koniec stycznia/luty to odbiór mają mieć dopiero w Maju/Czerwcu. Wieć mi się podobno jeszcze udało z dość szybką produkcją- no ale jeszcze zobaczymy... |
|
|
|
|
#38 |
|
|
@sebas
Gratulacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W sumie szybko Ci zrobili - miesiąc i 10 dni na wyprodukowany samochód to niezły wynik. Ja niestety czuję, że na swojego poczeeeekaaaam sobie nieźle... Na marginesie - nie dziwie się że ecoboosty tak idą. Na polskim rynku pozycjonowanie cenowe vs diesle w c-maxie jest bardzo atrakcyjne. Jeżeli na innych rynkach jest podobnie to... to sobie poczekam na mojego... Do osób które już mają ecoboosta - napiszcie coś o spalaniu. Bo pozytywne opinie o samym "performance" silnika szeroko się pojawiają. To co ciężko znaleźć - to wyniki spalania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#39 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-12-2010
Model: Mondziak
Silnik: 2.0 TdCI, 116 KM
Rocznik: 2005
|
Jeździłem w sobotę autem z takim silnikiem tyle, że Focusem. Podjechałem do Auto Plazy przejechać się nową foczką, auto testowe mają właśnie z silnikiem 1.6 ecoboost 150KM. W C-Maxie pewnie jest to samo, może się nieco jedynie różnić w osiągach bo C-Max jednak jest większy, cięższy i stawia większy opór powietrzu. Sam silniczek całkiem przyjemny, miło mruczy, ładnie się zbiera, czuć moc po pedałem. Spalania oczywiście nie miałem możliwości sprawdzić, producent podaje spalanie średnie ok. 6 litrów więc nie jest tak źle...
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
A propos tego jak nowy C-max się sprzedaje.
Informacja za samar.pl: "Wprowadzany na europejski rynek od końca ubiegłego roku Ford C-Max nowej generacji sprzedał się do tej pory w liczbie ponad 31 000 egzemplarzy. Dzięki takiemu wynikowi pojazd trafił na trzecie miejsce w rankingu najchętniej kupowanych produktów marki z błękitnym owalem na masce. Lepszym rezultatem od C-Max pochwalić się może tylko Fiesta oraz Focus. (...) W samym tylko lutym sprzedaż nowego C-Max zwiększyła się w Europie do 9 100 sztuk. To najlepszy w historii wynik dla C-Max w omawianym miesiącu roku, licząc od roku 2007." Jak widać po naszych czasach oczekiwania sprzedaje się aż za dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na nasze nieszczęście... |
|
|
![]() |
|
|
|