Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|małopolska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-05-2012, 00:12   #31
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Serwisy Kraków - podsumowanie 2011

Cytat:
Napisał pretorian2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ABC FOCUS to po prostu kupa i tyle, zarówno serwis jak i sklep z cudacznym regulaminem. Z tego co czytałem to nie było nikogo zadowolonego w 100%, ale to dobrze, rynek może sam zweryfikuje i gburowaci partacze w końcu zmienią profesje może sprzedaż warzyw na kleparzu, myślę, że tam by się odnalezli idealnie.
Mówiłem to już kilka razy, powtórzę jeszcze raz - nikomu i nigdy nie polecę tego warsztatu, komu tylko mogę będę odradzał. Ąby nie było, że jestem gołosłowny:
a) umawiają się na jedną cenę, potem podają 100PLN więcej i w żywe oczy ten sam cham kłamie, że on na pewno dzień wcześniej o takiej cenie nie wspominał, bo oni za tyle nie robią. Inną ściemę może bym łyknął, nawet to, że się przesłyszałem, ale nie to, że akurat z tym gościem dzień wcześniej nie rozmawiałem
b) nie mają odwagi przyznać się do popełnionego błędu - zapomnieli przykręcić jednego z dwóch mocowań. Ślepy by to zauważył, ale nie - śrubka była na 100%, musiała się odkręcić. Na pytanie skąd pewność, że tym razem się nie odkręci zamknął japę i wziął się za przykręcanie. Ciekawe, że nawet zadrapania na lakierze nie było, zmatowienia, brudu dosłownie nic.
c) robią jedno - psują drugie. Zapomniało im się jedną wtyczkę wsadzić, po tym jak ją sami rozpięli. Do tej pory nie wiem czy było to umyślne czy nie, oczywiście na pytanie dlaczego najpierw kolo rżnął głupa, a potem stwierdził, że czego się czepiam, skoro nie do nich przyjechałem naprawić.
d) robią coś o co się ich nie prosi. Dwa razy zaznaczałem, że jedną część chcę tylko kupić, aby jej nie wymieniali. Przyjeżdżam, pytam się gdzie jest, skoro jest na fakturze, a oni mi na to, że zamontowane. Za montaż zapłaciłem więcej niż za część początkowo, potem łaskawie urwali 50%, chociaż w 100% to był błąd tego patafiana, ale się narobił, to policzyć trzeba.
e) niemiła obsługa, może trafiłem na zły dzień, chociaż bywałem tam kilka razy i za każdym razem wydawało mi się, że coś jest nie tak. Poza tym jak wszędzie ceny mają różne. Ogólnodostępne rzeczy są nawet niedrogie pod warunkiem, że zapłaci się gotówką i zamówi przez Internet, choćby z telefonu przy nich i bronią tych zasad jak niepodległości. Jeśli chodzi o części na zamówienie, to lepiej jechać do ASO, tam jest szansa na rabat, można poza tym płacić kartą bez żadnego gderania i na 99% będzie taniej.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-05-2012, 10:12   #32
xseeker
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2006

Z ciekawości pokazałem posta wrzocha koledze który w ABC focus od paru lat serwisuje swojego forda i wklejam jego opinię - opinii nigdy za wiele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja osobiście u nich jeszcze nie byłem więc sie nie wypowiadam.

Cytat:
No ciekawe opinie. Ja mam inne zadani I inne doswiadczenia a serwisuje sie u nich od blisko 4 lat:
1. Wymieniali mi glowice na samym poczatku jak kupilem auto. Wszystkie warsztaty mowliy mi ze ze okolo 6000zl a oni zrobili za 4600 bo zwrocili mi 2 tysiace za stara peknieta jako ze byla dla nich do odzysku (sam chcialem nowa a nei spawanie)
2. Z placeniem karta nigdy mi nie marudzili a wrecz szli na reke. Dwukrotnie juz mowili mi cene przez telfon placilm przez internet i na podstawie wydruku z przelewu (ktory nei byl zrealizowany jeszcze wiec moglem go cancelnac) wydawali fakture i samochod.
3. Z dlozszych postoi to mialem wymiane sprezyn, glowicy, ostatnio pompa wody chlodzenia i za kazdym razem dzwonili i pytali sie co maja zrobic i czy cen ami pasuje – zero zmiany ceny. Ale przyznam ze jestem zaskoczony komentarzem ponizj gdyz oni zawsze mi mowia ze musza sprawdzic pierwsz i ze nei moga mi dac ceny przed. Raz bylem swiadkiem jak kolesiowi rozkrecili pol glowicy, powiedzili cene naprawy a on powiedzial ze jedzie gdzie indziej wiec skrecili spowrotem i to za free.
4. To ze jedno robia psuja drugie to moz tak byc bo mysle ze na tych 4rech mechanikow jedn jst sredni. Mnie sie nie zdazylo i co mi sie najbardzij podoba ze z wiekszsci warsztatowmnie wywalali ze nei moge ogladac jak cos robia (szczegolnie ASO gdzie pod przykrywka kawki okazuj sie ze wymienili z lepszej czesci na stara – to przyklad z ASO opla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) a u nich widze co robia i jak. Kolejna sprawa ze nie robia na slepo. Ze dwa razy im powidzialem ze cos jest do wymiany (konsultujac si u innych mechanikow) na co oni mowili ze ni trzeba jeszcze bo wystarcza jakas gumke wymienic za 50zl a nei cale urzadzonko za 300zl wiec jak dla mnie bomba.
5. CO do niemilej obslugi to oni maja polaczony sklep z serwisem. A ze warunki lekko spartanskie wiec kto pierwszy ten lepszy a jak „przeszkadzasz” im w obslugiwaniu obecnego klienta to sie obraza i zapomnij ze CI pomoga. Ich wlascicil kiedys mi powiedzial ze dla niego liczy sie spokoj i kultura bo klientow to oni maja wystarczajaco. Fajny gosc tyle ze trzba z nimi spokojnie i rzeczowo. Z tym ASO to ktos przegial Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Taniej w ASO... hahaha chyba ze pod lada i po znajomosci. Ja nie mam takowych i dla mnie ABC Focus jest najtanszy na terenie Malopolski. Znalazlem jeszcze par sklepow internetowych ale oni dla mnie oferuja pelna usluge: naprawa + motorcraftowe czesci za dobra cene.
6. Ostatnie z mojej listy to kolejny przyklad dlaczgo jestm za nimi. Dzwonie do jednego warsztatu, drugiego, 3ciego... wtedy jak mi pompa padla. No i pytam sie ich na kiedy mi to zrobia a oni ze zalezy od 2-5 dni. Zadzwonilem do nich (przedstawilem sie ze ten z miescowości X i potrzbuje szybko) i na nastepny dzien mialem zrobione (zadzwonilem o 16tej dnia poprzdniego). Dla mnei takie cos jest wazne al fakt nei mialem z nimi wiekszyc problemow i mam stosunkowo nowe auto ale nie najnowsze. Mysle ze jak sa jakies suprt stare albo super nowe to moze im sie nei chciec babrac czy tez moga jeszcze nei miec wiedzy praktycznej wiec roznie bywa. Zreszta na internecie bedziesz mial wiecej negatywow niz pozytywow. Wazne ze im na warsztatcie stoi dziennie po kilkanascie samochodow co pokazuje przemial.
xseeker jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-05-2012, 07:40   #33
pater85

Jeżeli nie jesteś bardzo zamożnym człowiekiem to polecam Pana Marka [dawniej Fortax]- aktualnie schowany przy Głowackiego 53!

Ostatnio edytowane przez pater85 ; 19-05-2012 o 07:50
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania