![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-08-2010
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8i benzyna
Rocznik: 2001
|
![]()
Koledzy a jakie kable zakładać przy wymianie świeć , kupiłem kable NGK ale mechanik odradza do forda i mówił że nie będę długo zadowolony szczególnie że mam jeszcze instalacje LPG.
Świece kupiłem oryginalne forda platynowe, czy kable też muszą być oryginalne ? Kable forda są drogie około 120 zł za szt. x4 to prawie 500 stów, dlatego zdecydowałem się na tańszy zamiennik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: transit
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996 max
|
![]()
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Motorcraft możesz potraktować jako oryginał forda. Jak widać, cena nie jest powalająca, a opinie mają bardzo dobre. Sam chwalę ich produkty, nie zawiodłem się. Ups...nie ten rocznik. Ostatnio edytowane przez Szeryf455 ; 02-03-2012 o 14:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-08-2010
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8i benzyna
Rocznik: 2001
|
![]()
Wymienilem swiece na oryginalne , ale kable jak pisalem wczesniej NGK, strzelanie na jałowym ustalo, szarpanie przy przyspieszaniu tez, ale problem ze spadajacymu obrotami przy hamowaniu pozostal, i P0171 na check enngine pozostal, myslalem ze tez zostanie zlikwidowany a tu nic.
Podnoszenie dawki gazu czy zwiekszanie cisnienia nie ma sensu bo jak zwieksze mu dawke to zaczyna byc mulowaty i blad nie wyskakuje, jak zmniejsze to jest zwawszy i wtedy zazwyczaj wyskakuje ten blad nie odrazu ale po przejechaniu kilku kilometrow 5 -10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: mondeo
Silnik: 1600
Rocznik: 1995
|
![]()
Ja powiem tak widze że kolega jest chyba w podeszłym wieku i pisze o przegazówkach!!
Ja mam taki sam problem i to męczy bo podczas gwałtowniejszego ruszenia niema przyspieszenia wręcz odwrotnie . Wymieniłem świece na motocraft i nic przeciściłem przepływki ustabilizowały się jedynie obroty co dalej moge jeszcze szukać?? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|