Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-04-2012, 13:17   #31
Artiz
ford::beginner

Model: Mk3
Silnik: TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Na ciepłym silniku świeci kontrolka ładowania i brak jest reakcji na pedał gazu

HPL jak w każdym fachu są zarówno fachowcy, jak i pseudofachowcy. Mnie chodzi o wyeliminowanie tej irytującej usterki, jak większość kolegów nie mam ani czasu, ani ochoty jeździć po kolejnych warsztatach i generować koszty. Dlatego Twoje sugestie i rozwiązania mogą być dla nas niemal zbawienne (wnoszę po Twoich wypowiedziach, że jesteś ekspertem w temacie).

Pozdrawiam serdecznie.

Artiz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2012, 15:18   #32
brzo
ford::average

Model: mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Na ciepłym silniku świeci kontrolka ładowania i brak jest reakcji na pedał gazu

WITAM. kolego HPL i co wymieniłeś w te 15 minut nie pytając klienta że pomogło? kuźwa co z tym zrobić bo już mam dość
brzo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2012, 20:07   #33
oldrodge

Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2008
Domyślnie

Kolego HPL , podziel się swoją wiedzą, bo jak piszą koledzy i jak również ja twierdzę to nieraz krew zalewa, na tą bezradność mechaników. Nie wszyscy z nas mają do kogo się udać. Jedziesz do elektryka on podpina kompa mówi że jest wszystko o.k i więcej nie da się sprawdzić i dalej dalej to samo. Jak mi się wydaje to ten problem przeważnie dotyczy silników TDDI 2.0 90 km, a ty w takim silniku usunąłeś tę awarię.

Doczytałem, że usterka którą usuwałeś była w 2.2 TDCI , ale czy to samo może być w opisanym wyżej typie silnika TDDI

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 03-04-2012 o 22:35
oldrodge jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2012, 20:59   #34
Artiz

Kolego HPL podpowiedz bezradnym forumowiczom jak uzdrowić ich MK3. Z chęcią bym do Ciebie podjechał na naprawę, ale do Warszawy mam około 600 km...

Jak porada będzie sprawdzona i trafna w 100 proc. to z chęcią z kolegami zrekompensujemy Twoją pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-04-2012, 22:17   #35
Mateoo

Imię: Mateusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

Szczerze, zaciekawił mnie ten temat. Ja mam tak, że czasami po odpaleniu przez chwilę świeci się kontrolka ładowania i jak dodam gazu to znika od razu. Reaguje na gaz. Nie próbowałem czekać, zawsze dodawałem troszkę gazu. Czyli chyba to normalne. Mam nabite prawie 280 tys. Aż strach się bać. Śledzę temat i nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wam powodzenia w rozwikłaniu tej skomplikowanej zagadki.
Mateoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2012, 22:38   #36
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Cytat:
Napisał brzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pewnie kolega hpl to zwykły oszust który myślał że ktoś napisze prześle ci kase na konto ale powiedz co zrobić. niech się...
Ty się z jakiejś choinki urwałeś ? Czy ktoś Cię zerwał i zapomniał powiesić ponownie ?
Następnym razem zastanów się osiem razy zanim coś napiszesz.
A właśnie dlatego , że się nie zastanowiłeś otrzymałeś ostrzeżenie.

Wojtek.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 03-04-2012 o 23:01
Wojtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2012, 23:02   #37
Artiz

Panowie, wróćmy do meritum w celu rozwiązania problemu. Zbyt dużo osób się z tym zmaga, żebym był w stanie uwierzyć, że nikomu nic nie udało się z tą usterką zrobić.

Jak już kolega HPL włączył się do dyskusji, mógł dokończyć, wiele by nam pomógł. A taka jest przecież idea tego forum...
Stary 03-04-2012, 23:06   #38
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Sorry , ale nikt nie ma obowiązku siedzieć na Forum przez cały czas.
Odpowiada się w tematach wtedy jak ma się czas.
I nazywanie kogoś " oszustem " tylko dlatego , że nie odpisał - to prymitywne przegięcie.

Sorry za OT , ale jak takie coś widzę , to .....

Pozdrawiam
Wojtek.

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2012, 23:19   #39
HPL

Model: MB GLC
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał brzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pewnie kolega hpl to zwykły oszust
Wiesz radziłbym Ci nie oceniać ludzi po tym że nie mają czasu wejść na forum i odpowiedzieć. Także takim podejściem spaliłeś dokończenie tematu na panewce, szkoda że inni koledzy dzięki Tobie się nie dowiedzą...
Stary 04-04-2012, 18:56   #40
milap

Model: Mondeo Ghia X HB
Silnik: 2.2 TDCi bez DPF
Rocznik: 2006
Domyślnie

Cytat:
Napisał Artiz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)
Milap - ile kosztowała Cię ta przyjemność w ASO z wyeliminowaniem wady?
(...)
Zaplacilem ok 1600pln.
Glownym kosztem byl calkowity demontaz i plukanie ukladu paliwowego, niemiecki specyfik do czyszczenia wtryskow i nowy filtr paliwa.

Nie wiem jak bedzie w Waszym przypadku, ale u mnie ta operacja kompletnie wyeliminowala problem, wiec jestem zadowolony, a minal juz rok i grubo ponad 20.000 km

Plukanie nie w ASO mozna na pewno zrealizowac taniej...

Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk

Ostatnio edytowane przez milap ; 04-04-2012 o 18:59
milap jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania