Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Administracja forum > Pytania dot. funkcjonowania forum
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-04-2012, 00:59   #31
.:WiLu:.
Technical Administrator

Imię: Mateusz
Model: vW
Silnik: 2
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: New design - ładny, ale...

Dziękuję serdecznie za uwagi i opinie. Przyjąłem do wiadomości wszystkie i rozpoczynam etap analizy i poprawek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Zapraszam do przeczytania tego tematu i przedstawienia swojej propozycji

.:WiLu:. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2012, 09:30   #32
PRZEMEK
ford::beginner

Imię: HEI-PA 173
Model: Fiesta ST MK VI, Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 Pb ,2.0 TDCI
Rocznik: 2006 , 2011

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odnośnik "Pokaż pierwszy nieprzeczytany" kieruje na stronę główną, a nie tam gdzie powinien.
Właśnie.Brakuje mi czasu na szukanie nieprzeczytanych postów.Oprócz tego małego błędu wszystko jak dla mnie jest ok.
Ps. Czasami odsyła do strony głównej a czasami do ostatniego posta w temacie(może ja mam coś nie tak?)

Ostatnio edytowane przez PRZEMEK ; 02-04-2012 o 09:53
PRZEMEK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2012, 22:57   #33
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005

Powiem szczerze...nie podoba mi się ten nowy design. Powiało...hmmm... tendetą. Te kolory, pomieszana czcionka, ten dziwny, blady kolor postów i zupełnie nie intuicyjne menu.
Może jestem zrzędliwym dradycjonalistą i przywyczaiłem się do starego, ale dla mnie niestety zmiana na minus. Teraz odpalam to forum...i mam oczo-pląs. Nie miałem tego uczucia nigdy wcześniej: stare forum, focus forum, autokącik, OCP.
Stary 02-04-2012, 23:27   #34
darnel

Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz odpalam to forum...i mam oczo-pląs.
przesadzasz i to grubo , styl możesz zmienić bez problemu i zapomnij o "new design" jeśli Ci się nie podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez darnel ; 02-04-2012 o 23:29
darnel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2012, 00:35   #35
Damian
ford::average

Model: A
Silnik: B
Rocznik: C

Cytat:
Napisał darnel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przesadzasz i to grubo , styl możesz zmienić bez problemu i zapomnij o "new design" jeśli Ci się nie podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie przesadza, nowy styl jest domyślnym dla nowych użytkowników i nie ukrywajmy nie ukazuje on profesjonalizmu. Forum ma już wypracowany pewny dosyć wysoki poziom i nie zaniżajmy go amatorsko przerobionymi motywami. Bo co z tego, że mamy dużo cennych informacji skoro potencjalny użytkownik po przeglądnięciu 2 tematów ma już dosyć tego forum i uwierz, nie będzie nic zmieniał a po prostu odejdzie. Dodatkowo całkowitym nieporozumieniem będzie pozycjonowanie serwisu (z tego co widać podjęte już zostały takie kroki), który będzie odpychał nowych użytkowników.
Damian jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-04-2012, 00:48   #36
darnel

Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD

Cytat:
Napisał Damian Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
potencjalny użytkownik po przeglądnięciu 2 tematów ma już dosyć tego forum i uwierz, nie będzie nic zmieniał a po prostu odejdzie
Noo skoro aż tak szybko się podda, to żaden user z niego. Chcesz, żeby forum odwiedzali Ci, którym forum w pas się kłania i niczego od nich nie oczekuje a jedynie oferuje swoje zasoby? Ja nie chcę! Jeśli taki użytkownik po tym, jak mu się "new ... " nie spodoba - odejdzie, to żadna strata. CZasem sporo się trzeba namęczyć, żeby zostawić po sobie ślad na forum. Użytkownik, który przychodzi i wyłącznie oczekuje, nie dając nic od siebie, jest ciężarem dla forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 04-04-2012, 23:29   #37
maureliusz

Cytat:
Napisał darnel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Noo skoro aż tak szybko się podda, to żaden user z niego. Chcesz, żeby forum odwiedzali Ci, którym forum w pas się kłania i niczego od nich nie oczekuje a jedynie oferuje swoje zasoby? Ja nie chcę! Jeśli taki użytkownik po tym, jak mu się "new ... " nie spodoba - odejdzie, to żadna strata. CZasem sporo się trzeba namęczyć, żeby zostawić po sobie ślad na forum. Użytkownik, który przychodzi i wyłącznie oczekuje, nie dając nic od siebie, jest ciężarem dla forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Super tekst - bez komentarza.

Forum powinno być:
- proste
- czytelne
- intuicyjne
- łatwo pozwalać się komunikować i znajdować potrzebne informacje

Stare takie było. Nowe...to jak się ładnie mówi: przerost formy nad treścią.

Gdzie się zmienia, aby mieć stary, poczciwy super design? Da się to domyślnie ustawić forever?
Stary 05-04-2012, 07:19   #38
Damian

Model: A
Silnik: B
Rocznik: C

Cytat:
Kolego, mylisz się. Widać, że nigdy nie prowadziłeś żadnego większego serwisu internetowego, każdy Twój błąd może być klęską całego portalu.
To podobnie gdybyś miał firmę... klient nasz pan i tego nie zmienisz, bo firma upadnie.
Ślady, które klient pozostawi to jedynie efekt końcowy. Liczy się przybycie i pozostanie w szeregach.
Użytkownik, który wyłącznie oczekuje jest ciężarem? Nie zapominasz o marketingu, statystykach, reklamie i utrzymanie forum?
Nie patrz płasko na sytuację, dostrzeż innych aspektów, bo takim systemem to my kraju nie zbudujemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Widzę, że nie tylko ja mam negatywną opinię na temat tego motywu.
Pozdrawiam
Damian jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-04-2012, 10:01   #39
maureliusz

Cytat:
Napisał Damian Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę, że nie tylko ja mam negatywną opinię na temat tego motywu.
Ale tylko My mamy odwagę ucziciwe napisać co sądzimy. Co z tego, że będę słodził modom, że jest super-fajowsko? Poprostu mnie to foum teraz przypomina ... stronę www gimnazjalisty.

Mówię poważnie: Poprzedni styl forum był jednym z lepszych, jak nie najlepszych jakie widziałem. Autokącik, OCP, focusklub itp. są również proste, ale nie były tak user-friendly jak to nasze poprzednie.

Decyzja należy do modów...
Stary 05-04-2012, 11:02   #40
trzeci

Imię: Artur
Model: Ford Fiesta XR2i / Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 8V 110 KM / 2.5T 225 KM
Rocznik: 1991 / 2008

Ale na samym dole (w lewym rogu) można wybrać sobie styl forum i mieć ten poprzedni.
W sumie są trzy do wyboru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trzeci jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
forum , styl , wygląd

Zasady postowania